Autor Wątek: Spinning do 300 zł max 12-15G  (Przeczytany 278 razy)

Offline Zssido

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: feeder
Spinning do 300 zł max 12-15G
« dnia: 01.11.2025, 15:37 »
Witam was wszystkich bardzo serdecznie. Tak jak w temacie, potrzebuje znaleźć spinnig do 300zl długość 220-240 o ciężarze wyrzutowym max 12-15g w miare szybki blank i żeby nie byl za sztwywny. Wole bardziej parabiloczne kije. Wypadłem mocno z obiegu jeśli chodzi o spinning, co warto a co nie a po połamaniu mojego ulubionego kongera jestem zmuszony znaleźć cos nowego.

Z góry dziekuje wam za pomoc.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 324
  • Ulubione metody: waggler i feeder

Offline piszczu

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 43
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
Odp: Spinning do 300 zł max 12-15G
« Odpowiedź #2 dnia: 01.11.2025, 20:07 »
Zobacz teraz na promocje dnia w drapieżniku może są tam jakieś kije warte dołożenia kilka złoty więcej, które będą Tobie odpowiadać https://sklepdrapieznik.pl/6171-produkty-dnia

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 194
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Spinning do 300 zł max 12-15G
« Odpowiedź #3 dnia: 02.11.2025, 15:09 »
Witam was wszystkich bardzo serdecznie. Tak jak w temacie, potrzebuje znaleźć spinnig do 300zl długość 220-240 o ciężarze wyrzutowym max 12-15g w miare szybki blank i żeby nie byl za sztwywny. Wole bardziej parabiloczne kije. Wypadłem mocno z obiegu jeśli chodzi o spinning, co warto a co nie a po połamaniu mojego ulubionego kongera jestem zmuszony znaleźć cos nowego.

Z góry dziekuje wam za pomoc.
Wklejka, czy tubular/pusta szczytówka?
Jeśli lubiłeś Kongera, to może przy nim pozostań (seria Kastmaster lub tańszy Vistar)? Używam Dynamix'ów z wklejaną szczytówką (1-8g i do 32g; niestety zakończona produkcja, tylko stare zapasy magazynowe = okrojony asortyment). Lżejszy pod jiga lub UL drop shota na okonie (choć wyciągnął sandacza 50+ cm), drugi pod cięższe jigi, drop shot na sandacza/szczupaka. Spojrzyj też na serię Robinsona CityLiner. Modele Perch, Trout i Pike. Mam trout ~230 cm do 18 g z pustą szczytówką. Daje radę pod metalowe przynęty, woblery różnej maści i lekkiego drop shota (dobrze czuć na blanku brania).
Spojrzyj również na Daiwa Ninja X. Wytrzymała parabola.
Na koniec dodam, że IMO chyba żadna z polskich marek wędzisk spinningowych nie ma się czego wstydzić na tle marek zagranicznych, a w wielu przypadkach zagraniczne  powinny się uczyć od naszych.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos