Witajcie, jestem nowym użytkownikiem forum, a przynajmniej nowym zarejestrowanym użytkownikiem ponieważ zdarzało mi się wcześniej trafiać na to forum przy poszukiwaniu informacji.
Od kilku lat głównie spinninguje aczkolwiek czasami też usiądę z gruntówkami - Głownie Narew- sporadycznie Wisła, zdarza się Spławik (match) na żwirowniach itp.
Rozglądam się za bolonką o długości 6m aby zacząć przygodę z tą metodą na Wiosnę. Wędka miałaby służyć do przepływanki jak i przystawki - Głównie Narew/Wisła.
Starałem się przejrzeć wcześniejsze wątki i na podstawie ich oraz innych informacji w Internecie wytypowałem kilka opcji. Budżet do 400 zł.
Mikado UV 2 6m
Mistrall Aqua 6m
Delphin Xenox 6m
Mivardi Spherea 6m
Flagman Cast Master Bolo 6m
Konger Turion Competition 6m
Konger Impact pro Sport bolognese 6m
Patrząc po połowach gruntowych chciałbym aby wędką można było cieszyć się przy połowach płoci 20-30cm, Cert ~35cm, Kleni jak również aby dała radę z Leszczem do 50cm w rzece. Większe ryby to raczej przyłowy i nie chciałbym na początku przygody z Bolonką poświęcać delikatności zestawu dla sytuacji sporadycznych - na to jeśli metoda mi się spodoba i sytuację będą się powtarzały przyjdzie jeszcze czas

.
Czy jesteście w stanie coś doradzić, co z powyższych wędek sprawdziłoby się w opisanych przeze mnie warunkach? A może ktoś jest w stanie polecić cos jeszcze innego ?
Pozdrawiam!