Do mnie dotarł dziś , ale nic konkretnego nie napiszę bo to pierwszy bat kupiony z myślą o synu na początek, jedynie wydaje mi się trochę "lejący". Poczekam aż @Jozi napiszę coś więcej.
Wysłane z mojego motorola edge 50 neo przy użyciu Tapatalka
Bat dotarł dzisiaj do mnie i akurat przyjechał kumpel po serwisowany kołowrotek i zaczęliśmy go oglądać i testować na sucho.
No potwierdzam fakt , że bat jest lekko lejący ale nie jest wcale źle, uważam to za jego zaletę a to z tego względu, że będzie można zastosować relatywnie cieńszą żyłkę główną i przypon. Z zacięciem nie przewiduję problemów, to że jest lekko lejący to dla mnie będzie zaletą by nie upierdzielić zestawu

.
To jest kij Medium Ligth, kosztuje ile kosztuje, więc nie dziwota że aż taki super nie jest. Ja jestem bardzo zadowolony z zakupu, bo właśnie na taki kij liczyłem, a jak będę chciał łowić poważniej to mam starego tournamenta 7, wyrzucę dolnik ( wczoraj obmierzone -zostaje 5,5m i 200g wagi), główna 0,16 z przyponem 0,12 i ogień, jak pamiętam to nawet karpie 2kg dawał radę.
Ja tego flagmana spokojnie widzę do połowu krąpi, płoci, karasi, leszczy tak do ok. 1kg.
Faktycznie jakbym szukał mocniejszego kija to pewnikiem szedłbym w Robinsona albo Mikado Tournamenta.
Kolega pomachał nim i za 129 zł bardzo chwalił, stwierdził, że za te pieniądze też kupi.
A jak będzie kiepski i nie będzie spełniał oczekiwań to ślubu z nim nie brałem

.