Autor Wątek: Krzywa wędka VDE-Robinson Team Nano Core MX3 Match 3,60  (Przeczytany 567 razy)

Offline Hubert955

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Cześć parę dni temu kupiłem VDE-Robinson Team Nano Core MX3 Match 3,60. Dzisiaj nad wodą pierwszy raz i zobaczyłem, że ta wędka jest jakaś krzywa. Czy ktoś miał z nią taki problem?

Offline 19SG98

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Krzywa wędka VDE-Robinson Team Nano Core MX3 Match 3,60
« Odpowiedź #1 dnia: 19.03.2026, 20:19 »
Nie posiadam tej konkretnej wędki, ale mam jedną tanią żywcówkę szklaka, też miałem tak że po odpakowaniu okazało się że jest krzywa ;D. Do tej pory nie miałem z nią jakiś strasznych problemów, nie wiem czy wygięcie w istotny sposób wpływało na jej pracę. Jednak w twoim przypadku od razu bym szedł po reklamację i wymianę na nową, jeśli kupiłeś kilka dni temu to się nie ma nawet co zastanawiać.

Może głupie pytanie ale mimo wszystko: Nie jesteś pewien czy to nie kwestia wiatru ;D?

Offline Hubert955

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19.03.2026, 20:29 »
To nie kwestia wiatru, w piwnicy jak ją rozpakowałem to też miałem wrażenie, że jest coś nie tak, ale z racji tego, że tam mało miejsca przez co nie miałem jak się ustawić i wszystkie ściany krzywe to stwierdziłem, że to po prostu mi się wydaje. W sumie ona nawet nie ma przelotek prosto w linii. 😅

Offline 19SG98

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 19.03.2026, 20:35 »
W takim wypadku to na pewno bym wymieniał, jeżeli kupowałeś z przesyłką być może została uszkodzona podczas transportu, kto wie czy nie ma jakiś mikropęknięć. Moim zdaniem lepiej nie ryzykować i wymienić teraz, niż w środku sezonu kupować nową.

Edit: Jeżeli faktycznie nie ma przelotek w linii to zdecydowanie wadliwy egzemplarz ;)

Offline Stan

• Ekspert
  • Reputacja: 246
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #4 dnia: 19.03.2026, 21:01 »
Jak będą jakieś problemy z reklamacja to skontaktuj się z serwisem Robinsona. Może jest do kupienia część szczytowa tej wędki i nie kosztuje to zbyt dużo.

Offline Hubert955

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 19.03.2026, 21:18 »
Poszedłem zrobić więcej zdjęć. Wygląda jakby coś było nie tak z sekcją środkową?

Offline 19SG98

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 19.03.2026, 21:42 »
Z tych zdjęć to na moje oko ostatnia sekcja przy szczytówce jest krzywa, te przelotki też dziwnie osadzone, chociaż ciężko oceniać po zdjęciach, może na żywo to inaczej wygląda. Jedno jest pewne - domowymi sposobami jej nie "odegniesz" :) Poza tym to nie Rumpol za 20zł żeby coś takiego tolerować.

Offline Jozi

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #7 dnia: 20.03.2026, 07:41 »
Cześć parę dni temu kupiłem VDE-Robinson Team Nano Core MX3 Match 3,60. Dzisiaj nad wodą pierwszy raz i zobaczyłem, że ta wędka jest jakaś krzywa. Czy ktoś miał z nią taki problem?
Tu nie ma co dywagować, w Robinsonie są ludzie otwarci do klienta.
Napisać maila, przesłać zdjęcia i zapewne wymienią na dobry egzemplarz.