Autor Wątek: Porozumienia 2016  (Przeczytany 35813 razy)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 163
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Porozumienia 2016
« dnia: 24.11.2015, 09:26 »
Czy ktoś z kolegów na forum ma już wiedzę na temat porozumień na 2016r. Ja dzisiaj sie dowiedziałem jest to oczywiście jeszcze nie potwierdzone że okręg ciechanowski z okręgiem mazowieckim nie podpisze porozumienia. Koledzy czy coś wiecie na temat porozumień na 2016r.

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Porozumienia 2016
« Odpowiedź #1 dnia: 24.11.2015, 09:34 »
No ja mam nadzieję, że w tym roku Skierniewice podpiszą z Mazowieckim. Ostatnio coś im nie wyszło. Podobno na zebranie nie zdążyli... :D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #2 dnia: 24.11.2015, 09:43 »
Śledząc stronę PZW Mazowsze widzę, że nie ma co się spodziewać informacji z tamtej strony.
Ciekawa będzie informacja z innych okręgów, czy zamierzają zawrzeć porozumienie z mazowieckim.
I smieszno i straszno.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 24.11.2015, 11:06 »
Od poczatku to jest od 1983r byłem w kole nr 2 Warszawa - Żoliborz.  Były opłaty na wody nizzinne i wody grskie oraz PGR-Ryb. Jak porobiły sie okręgi zaczeła sie wielka kicha. Teraz z wiedzy jaką posiadam to wlasnie okręg mazowiecki z innymi okręgami nie może sie porozumieć. A dlaczego wiadomo chodzi o kasę. Jak sie dowiedziałem dzisiaj w 2015r nie doszlo do porozumienia okręgu mazowieckiego z ciechanowskim bo mazowiecki  życzył sobie 300 tys zł. Do konca nie wiem ile jest w tym prawdy. Jak będzie pomiędzy tymi okręgami.

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #4 dnia: 24.11.2015, 11:35 »
Nie dziwię się, że poszło o kasę skoro istnieje w mazowieckim tak wyśrubowany cennik.

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 24.11.2015, 11:54 »
No ja mam nadzieję, że w tym roku Skierniewice podpiszą z Mazowieckim. Ostatnio coś im nie wyszło. Podobno na zebranie nie zdążyli... :D
Tylko o kasę chodzi.
Dlaczego taki Radom, czy Sieradz miały porozumienia z połową polski? Nawet za dopłatą, ale były. Skierniewice nie mają wody, aby innym okręgą się opłacało. Skierniewice miały Bzure na którą była swego czasu moda bo i ryb było pełno. Ryby się skończyły to i porozumienia się skończyły.
Marcin

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
« Odpowiedź #6 dnia: 24.11.2015, 13:03 »
Tylko o kasę chodzi.
Dlaczego taki Radom, czy Sieradz miały porozumienia z połową polski? Nawet za dopłatą, ale były. Skierniewice nie mają wody, aby innym okręgą się opłacało. Skierniewice miały Bzure na którą była swego czasu moda bo i ryb było pełno. Ryby się skończyły to i porozumienia się skończyły.

Sieradz ma z połową Polski a nie ma z okręgiem który jest jednym z najbliższych tj. okręgiem Kaliskim. Szkoda gadać ja pochodzę z Kalisza, przeprowadziłem się w rejon Sieradza i nie mogę na mojej ukochanej Prośnie łowić ryb bo porozumienia brak.
Michał

Offline zwir73

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 37
« Odpowiedź #7 dnia: 24.11.2015, 14:40 »
W kwestii małego wyjaśnienia porozumienia sieradzko kaliskiego ,to działacze z Kalisza nie wyrazili woli podpisania tego porozumienia .Pozostawię to bez komentarza po co i dla czego,ale mam dobrą wiadomość podobno na rok 2016 takie porozumienie zostanie zawarte.

Tak na marginesie brak porozumienia między okręgami to tylko dodatkowy wydatek rzędu lekko ponad 100 zł na rok ,z możliwością zabierania ryb zgodnie z RAPR przez 365 dni.To jeśli się coś tak bardzo kocha.......
Brak porozumienia nie wyklucza wędkarza definitywnie z danej wody,na dodatek coraz więcej okręgów stwarza możliwość wykupienia przez internet opłaty jednodniowej.

Marek ,okręg Sieradz

Offline MichalZ

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 24.11.2015, 15:21 »
Wg mnie okręgi które graniczą z sobą powinny starać sie dogadać, normalna rzeczą jest ze wędkarz z Sieradza pojedzie prędzej do Kalisza na ryby a nie do Bydgoszczy. Ja nie bronie ani Sieradza ani Kalisza ale smutne to jest że dwa okręgi nie potrafią się dogadać. Niestety ja nie dołożę 100 zł dodatkowo bo uważam ze i tak płacimy za duży haracz za nasze hobby.
Michał

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 24.11.2015, 15:34 »
Wiem że w kazdej plotce jest troche prawdy więc proponuję by dokonywać wpisy na temat ewentualnych porozumień. Co koledzy o tym myślicie ?

Offline MichalZ

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 24.11.2015, 15:37 »
Wiem że w kazdej plotce jest troche prawdy więc proponuję by dokonywać wpisy na temat ewentualnych porozumień. Co koledzy o tym myślicie ?

Przepraszam jeśli odskoczyłem od tematu. Musiałem się pożalić :)
Michał

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 24.11.2015, 15:41 »
Okręg Radom ma porozumienie z Okregiem Lublin i Kielce na zasadach jak w poprzednich latach tj. Bez dopłaty jednak wymagane jest darmowe pozwolenie (rejestr połowów).

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #12 dnia: 24.11.2015, 17:15 »
elvis77 a przypadkiem na Lublin i Kielce nie było dopłaty w wysokości 50%, a swoja droga to PZW Radom  to jakies nie porozumienie, z Mazowieckim nie mogą sie dogadać bo nie chca im dać Domaniowa, ja pochodze z Warki gdzie  12 km dalej wpada Pilica do Wisły i co w góre rzeki na Wiśle możemy łapać w dół już nie pomimo to ze jest gmina Warka >:O

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #13 dnia: 24.11.2015, 18:17 »
Coś czuję że znowu mazowieckie z nikim nie będzie miało

Łukasz

Mazovia Fishing Team

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 24.11.2015, 18:40 »
elvis77 a przypadkiem na Lublin i Kielce nie było dopłaty w wysokości 50%, a swoja droga to PZW Radom  to jakies nie porozumienie, z Mazowieckim nie mogą sie dogadać bo nie chca im dać Domaniowa, ja pochodze z Warki gdzie  12 km dalej wpada Pilica do Wisły i co w góre rzeki na Wiśle możemy łapać w dół już nie pomimo to ze jest gmina Warka >:O
Lublin i Kielce są za darmo tylko wymagane jest pozwolenie i rejestr. Wiem,bo mam. Wisła od wysokości ujścia Wieprzu należy do OLublin. Jeżdżę tam na ryby. A jeżeli chodzi o Domaniów to nie on był i jest ością niezgody tylko Pilica. Bynajmniej od tego się zaczęło. To Warszawa ze wszystkimi wojuje. Radom,Ciechanów,Siedlce czy też Skierniewice. Po kolei.