Autor Wątek: Porozumienia 2016  (Przeczytany 32894 razy)

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Porozumienia 2016
« Odpowiedź #45 dnia: 09.12.2015, 18:17 »
Może pomyliłem kartę wędkarską z członkowską :) zdarza mi się.
Ale coś tam grało w ten deseń ostatnio..
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #46 dnia: 09.12.2015, 18:40 »
Prawie każdemu się zdarza. Byłem onegdaj skarbnikiem koła, stąd moje wyczulenie. Nie zmienia to faktu, że prawie każdy wędkarz potrafi podać symbol i numer katalogowy haczyków, których używa, zapominając o podstawie, która uprawnia go do wędkowania. Choć należałoby się zapytać, co jest pierwotne, a co wtórne? :)

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 09.12.2015, 19:49 »
Ale Czarek nie do konca się pomylił. Były słuchy, a nawet więcej, że  nie będzie można skakać z okręgu do okręgu. Coś w tej kwestii już nawet poczyniono, ale nie wiem co i gdzie. Chodziło o jakieś konsekwencję w przypadku zmiany okręgu. Zdaje się, że finansową. Padła taka propozycja na wyższym szczeblu i o ile dobrze pamiętam to właśnie Warszawa chciała wyciągnąć z tego jakieś pieniądze,bo ludzie masowo zaczęli odchodzić do innych okręgów (ciechanowskiego i siedleckiego).

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #48 dnia: 09.12.2015, 20:14 »
Ale Czarek nie do konca się pomylił. Były słuchy, a nawet więcej, że  nie będzie można skakać z okręgu do okręgu. Coś w tej kwestii już nawet poczyniono, ale nie wiem co i gdzie. Chodziło o jakieś konsekwencję w przypadku zmiany okręgu. Zdaje się, że finansową. Padła taka propozycja na wyższym szczeblu i o ile dobrze pamiętam to właśnie Warszawa chciała wyciągnąć z tego jakieś pieniądze,bo ludzie masowo zaczęli odchodzić do innych okręgów (ciechanowskiego i siedleckiego).

Fakt, były takie akcje. Np. okręg legnicki miał pretensje do zielonogórskiego, bo zaczęli przechodzić wędkarze do ZG. I włodarze kombinowali z jakimiś reperkusjami :) Jak się czegoś dowiem, to napiszę. Póki co, ma być niby po staremu. Z drugiej strony - nie wiem nic o pomysłach w Waszych regionach.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 159
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #49 dnia: 09.12.2015, 20:38 »
Zgadzam się z Twoją kolego wypowiedzią mam wiadomści nie potwierdzone - plotka w każdej której  jest odrobina prawdy to właśnie Warszawa chciała wyciągnąć z tego jak najwieksza kasę i dlatego ludzie masowo zaczęli odchodzić do innych okręgów (ciechanowskiego i siedleckiego) bo  ja akurat od bardzo dawna w OM nie miałem takich wyników jak w 2015r w okręgu ciechanowskim w którym pozostane na 90% w 2016r. CHWDOM

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2113
  • MFT
« Odpowiedź #50 dnia: 09.12.2015, 20:53 »
Nie no, panowie, to jest, qwa, mistrzostwo świata na skalę galaktyczną. Zmieniasz sobie okręg, bo w twoim ryb nie ma, to PZW nałoży na ciebie karę finansową :D Trzeba być niezwykłym wręcz gigantem bezczelności, żeby w ogóle na taki pomysł wpaść.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline kALesiak

• Ekspert
« Odpowiedź #51 dnia: 09.12.2015, 21:45 »
Nie no, panowie, to jest, qwa, mistrzostwo świata na skalę galaktyczną. Zmieniasz sobie okręg, bo w twoim ryb nie ma, to PZW nałoży na ciebie karę finansową :D Trzeba być niezwykłym wręcz gigantem bezczelności, żeby w ogóle na taki pomysł wpaść.

To jest właśnie jądrem tego absurdu. Jeden związek, a okręgi postępują wg własnego "widzi mi się", w imię posiadanej autonomii gospodarczej. Ja rozumiem, że jeden okręg ma wody klasy XXL, a sąsiedni - trzy siurki na krzyż. Tak się zdarza. Ale karać za zmianę okręgu? A może ja mam babcię w tym "lepszym", jeżdżę do niej w każdej wolnej chwili i zaraz po tym, jak napalę w piecu, lubię pójść na rybki?

To karanie, niestety, może przejść. Bo to już jest wewnętrzna sprawa związku o charakterze dobrowolnym. Jedynym rozwiązaniem jest zwykła dobra wola załatwienia sprawy pomiędzy okręgami.

To się zdarza, taka dobra wola. Pamiętam, jak nasza była okręgowa księgowa naturlała sobie kasy na ok. 3 mln zł. Przy rzekomo pełnej niewiedzy biura okręgu i prezesa. Przy ponad pięcioletniej ich niewiedzy o prowadzonej defraudacji, dodam z sarkazmem :) Okręg był niewypłacalny, groziła likwidacja. Kto pomógł? Głównie sąsiednie okręgi poprzez pożyczki. Z tego, co wiem, długi już spłacone, szacunek dla sąsiadów. :beer:

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #52 dnia: 09.12.2015, 22:43 »
No to "lepiej" mają niezrzeszeni, teraz mogą się taniej zrzeszyć. 8)
Dopóki moje państwo będzie tolerowało nierówny dostęp wędkarzy niezrzeszonych do wód, a sami zrzeszeni będą myśleli, że to jest dla dobra wędkarstwa to niech to się wszystko zawali.

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #53 dnia: 20.12.2015, 01:07 »
Jak w OM nie ma członków to niech sobie zagarnie uchodźców z Syrii :)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 159
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #54 dnia: 20.12.2015, 08:59 »
:) :) :)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2063
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #55 dnia: 20.12.2015, 11:14 »
Niestety, betony z Twardej zamiast myśleć jak przyciągać ludzi do wędkarstwa, kombinują wciąż jak im je uprzykrzyć. Są w tym naprawdę dobrzy! :-\
Lucjan

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
« Odpowiedź #56 dnia: 20.12.2015, 12:10 »
PZW zrzesza 630 000 członków. Czyli jak jest mało ryb, to trzeba zmniejszyć tę ilość. Coś jak new-world-order ;)
O świecie dokąd zmierzasz....
Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #57 dnia: 20.12.2015, 14:52 »
"Z ostatniej chwili" - okręg PZW Leszno został połączony z okręgiem Poznań... Czyli Leszno znika, Poznań zostaje :-[
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #58 dnia: 20.12.2015, 23:31 »
Czyli jak legalnie zmienić okręg?
Co opłacić u siebie a co w miejscu gdzie chcę wędkować?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline poplonsky

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #59 dnia: 21.12.2015, 15:01 »
Jeżeli chodzi o porozumienia na 2016 r. to na pewno nie z okręgiem mazowieckim, nad czym osobiście ubolewam :/
http://www.wedkuje.pl/wedkarstwo,porozumienia-2016-brak-porozumien,86796