Kacper Górecki wrzucił u siebie na stronie nowy katalog Rive z produktami na 2016 rok. Piszę informacyjnie, to nie kryptoreklama

Przede wszystkim co rzuciło mi się w oczy. Na pewno ciekawy patent w koszach, a konkretnie w siedzisku, montowany element do trzymania tyczki. Bywało, że guma często nie wytrzymywała kilku sezonów. Odklejała się. Tutaj jest to zupełnie nowe rozwiązanie, wydaje mi się, że znacznie trwalsze. Trudno mówić samym komforcie użytkowania ale wydaje się, że patent spełni swoje zadanie.
Kosz Aqua - bardzo mi się podoba. Wyglądem zbliżony do wersji limitowanej Rive-Drennan. Ciekawe jaka będzie cena. Jeśli będzie tańszy to może się skuszę.
Na stronach 78-79 widać kasety do koszy dla osób, króre łowią na koszyczek, methodę. Dobrze, że o tym pomyśleli. Można sobie kupić osobno jakiś lekki, tańszy kosz, dokupić taką kasetę i zestaw prawie idealny. Przypuszczam, że cena jedynie może odstraszać.
Na stronie 94 są kije to methody. Ciekawe, lekkie wędziska o smukłych blankach.
Strona 116-118 ze spławikami karpiowymi mocno mnie zainteresowała. Wcześniej stosowałem spławiki Rive115 i są świetne na karpie. Bardzo lubię na nie łowić. Minusem jest oczko, przez które przechodzi spławik. Jest mocne, nie do wyrwania (ponieważ nie jest mocowane w korpusie), jednak przez samo jego zastosowanie żyłka przecina korpus. Ja mam na razie lekko nadniszczone spławiki głównie wytarta farba, jednak opcja z żyłką przechodzącą przez korpus była by tu dużo lepsza.
Wagglery - patent mocowania jest świetny. Nie jest to jakaś nowość, jednak warto napisać dwa zdania. Przede wszystkim wygoda użytkowania, możliwość montowania spławika bez stosowania jakichkolwiek łączników. Stosowałem, sprawdza się. Nic się nie plącze. Minusem jest słaba jakość malowania wagglerów. Ja po jednej sesji miałem w dwóch spławikach popękane antenki (lakier). Spotkałem się z podobnymi opiniami.
Strona 133 katalogu to zanęty. Trudno tutaj cokolwiek napisać, jednak zaciekawiły mnie. Dobrze by było, jakby Górek wrzucił je do oferty i były dostępne. Zawsze warto spróbować czegoś nowego.
Generalnie jest z czego wybierać. Produkty widać są niezłej jakości. Producent dba o ładny design. Za jakością idzie niestety cena , która jak przypuszczam nie zaskoczy nas łaskawie.
Katalog:
http://gorek-gliny.pl/wp-content/uploads/2015/11/POBIERZ.pdf