Nie musisz, nie musisz. O zbrojeniu wiem dużo tylko nie mam już czasu i zapału do tego.
Ja nic nie mówię o szewcach i nic nie wiem o tych inżynierach. Ale ja mam swoje zapatrywania a oni w ramach oszczędności produkcyjnych musieli zastosować takie a nie inne przelotki i np. zamiast otwierającej 16stki zastosowali 12stkę, bo ... ciężarek i tak wyciągnie żyłkę. Nie musimy redukować ładnie stożka, zbroimy wszystkie feedery wg tego samego schematu itd, itp. Ja nie mówię że to źle i nie będzie działać a Ci inżynierowie to szewcy zaś firma H... jest do... kitu bo się nie zna. Nie wmówisz mi Arku że mówię coś czego nie powiedziałem

.
Bez obrazy- rozśmieszyło mnie to.
HARDY jest DOBRY, gdybym nie był o tym przekonany, to nie miałbym tych wędek. Tylko... produkowane w Chinach tak jak np. Shimano, połowa Daiwy i 95% produkcji "rodzimej". Więc to nie ma znaczenia.
Jeden konstrukcyjny niuans mi się tylko nie podoba, ale tak samo robi i robiła Daiwa oraz inne firmy. Ale o tym innym razem

.
A dział padł bo kupując wędkę Hardy'ego za 300fuli spodziewasz się że została zrobiona w Anglii a nie w Chinach. Więc nastąpił mały zgrzyt.
Dlatego powstała tańsza seria Marksman XT troszkę(naprawdę tylko odrobinę) cięższa od Supero a tak samo uzbrojona w te same przelotki. No ale bez Cordurowej tuby

. Bo przecież ona taaaka potrzebna.
Hardy to... Hardy.
Może w końcu na niego połowię

.