Autor Wątek: Rybomania Poznań 2016  (Przeczytany 67944 razy)

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Rybomania Poznań 2016
« Odpowiedź #180 dnia: 13.02.2016, 19:41 »
O teraz kojarzę, że oglądałem kilka ich filmów (WB). Trudno się dziwić chłopakom, że próbują zrobić szmal na popularności zdobytej w internecie - to bardzo dobry kierunek. Nie miałem możliwości spróbować wyrobów Łowcy ani WB. Potocznie mówią, że pellet Luciowi robi Gutkiewicz, a jego pellet miałem okazję wypróbować i jakoś szału nie było. Raz zetknąłem się z informacją, że w Polsce tylko jedna firma - niestety nie wiem jaka - robi pellet dla ryb i wszyscy od nich biorą. jeśli to prawda, to raczej jakość tych wyrobów będzie bardzo zbliżona.
Robert

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #181 dnia: 13.02.2016, 20:07 »
Pierwszy produkt już Luk ma, swoją zanętę :-X Większość na forum ją testowało i jak piszą się sprawdza, więc jest już po testach. To tylko takie moje przemyślenia, ale od czegoś trzeba zacząć małymi kroczkami do sukcesu. :-X
Robert

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #182 dnia: 13.02.2016, 20:12 »
Pierwszy produkt już Luk ma, swoją zanętę :-X Większość na forum ją testowało i jak piszą się sprawdza, więc jest już po testach. To tylko takie moje przemyślenia, ale od czegoś trzeba zacząć małymi kroczkami do sukcesu. :-X

Kurcze  ! Jaką zanętę ? Luk , pochwala się ? O co chodzi ? :o :D

Offline DvD

• Ekspert
  • Reputacja: 138
  • Koło PZW nr 84 "Krokodyl" Wrocław
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #183 dnia: 13.02.2016, 20:13 »

Kurcze  ! Jaką zanętę ? Luk , pochwala się ? O co chodzi ? :o :D
O mix do methody z jednego z filmików :P
Dawid

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #184 dnia: 13.02.2016, 20:14 »
ahaha , no taaaak :thumbup: To rozumiem :D

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
  • Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Żadna technika nie jest mi obca
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #185 dnia: 13.02.2016, 20:52 »
Też dzisiaj byłem na MTP i przyznam, że pierwsze wrażenie moje, to, że jestem na targu. Poważnie, szczególnie, że zaraz po wejściu napotkałem stoisko z ostrzałkami, a kilka metrów dalej stoisko z zabawkami  ???
Odwiedziłem kilka stoisk i nie umiałem pozbyć się wrażenia, że każdy chce mi coś sprzedać - zupełnie jak na targu. Nie jestem specjalistą w wędkarstwie, ale jestem przekonany, że bardzo zbliżony asortyment będzie niebawem w sklepach wdkarskich i to po niższych cenach.
Generalnie tegoroczne targi w mojej ocenie to wszechobecny pellet i kulki proteinowe, które aż się wylewały praktycznie z każdego stoiska.
Niemniej generalnie wrażenie bardzo pozytywne i jeśli ktoś chciał coś dla siebie znaleźć, to zrobił to bez problemu.

O proszę i to nie jesteś fachowcem i to zauważyłeś :thumbup:

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
« Odpowiedź #186 dnia: 13.02.2016, 20:54 »
Oglądałem i to nie jest producent tylko pakowacz :-X kolejny na rynku ale cóż za rok będzie pełno method pellet expreme super 8 d pellet

Bez obrazy Kolego, ale czy Pan Piotr, którego firmę reprezentujesz a który w moim odczuciu jest świetnym fachowcem i przedsiębiorcą, tez w ten sposób nie działał do tej pory ? Ja nie oceniam z góry producenta, za nim nie spróbuję jego oferty ;) Troszku dystansu polecam na przyszłość, klient sam zweryfikuje towar, wedle swoich doświadczeń, :thumbup: ;)

Nie jestem żadnym przedstawicielem i łowię na wiele firm i nie ukrywam tego co jest dobre i bez jakiś bzdetnych wniosków bo za dużo widzę niektórzy piszą co nie mają pojęcia z czego robi się płatki owsiane a co dopiero wysokiej jakości zanęty,pellety i kulki
 :thumbdown:

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
« Odpowiedź #187 dnia: 13.02.2016, 20:57 »
Ale co mamy fotografować jak tam sami sklepikarze ponoć są :( ;)

No jasne sklepikarze :P aż mnie nosi jak czytam takie bzdety jednego z forumowiczów, jakby to świat się kręcił wokół jednej firmy.

Chodziło mi o zdjęcia ogólnie z tych targów .
Jak masz jakieś pytania o inne firmy czy  produkty to napisz chłopie bo widzę nosi Cię równo , jest wiele dobrych firm na rynku  tylko chodzi o to że sporo nic nie robi jak tylko pakuje w paczki wypociny innej , a jak nie ma się wiedzy to lepiej siedzieć cicho  w kącie tak mnie uczył pewien profesor na UZ.

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
« Odpowiedź #188 dnia: 13.02.2016, 21:02 »
Oglądałem i to nie jest producent tylko pakowacz :-X kolejny na rynku ale cóż za rok będzie pełno method pellet expreme super 8 d pellet

A jak nazwać firmy, które jadą do jednej fabryki i wybierają tyczki, która w dane barwy będzie malowana...
Nie ma jak krytykować coś co jeszcze nie ruszyło w sumie.
Mam nadzieję, że im się uda...
Istnieje świat poza Lorpio...

Każdy mający wiedzę i widząc produkty różnych firm z łatwością ma wydaje opinię i do tego jeszcze w Polsce mamy prawo puki co...
Nie chcesz widzieć moich gratów z przynętami i zanętami bo jest tam ok 20 producentów w sporych ilościach bez obrazy , Lorpio to jest jedna z wielu bardzo dobrych firm na które łowię ,a jak komuś chcesz coś napisać to pisz wprost bo debilem nikt nie jest koleżko :thumbup:

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #189 dnia: 13.02.2016, 21:24 »
A ja Ci, Major, dziękuję.  :thumbup: Bo jakbym na "dzień dobry" znowu wyłapał taką ostrzalka.pl, to bym się tak zjeżył, że wylądowałbym na galerii z browarem. Zaoszczędziłem ze dwie paczki, rezygnując z wyjazdu i z patola na głupie zakupy. To, co napisałeś o drogim targowisku, powieliło wiele znanych osób. Dzięki jeszcze raz, choć koledzy w jutrzejszym porannym pociągu dalej wierzą w cuda.

Lepiej by było, gdyby PL zwiększył ofertę o Koruma, Sonu i Prestona. Ale to są tylko moje życzenia, w sumie nierealne.

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #190 dnia: 13.02.2016, 21:39 »
A ja Ci, Major, dziękuję.  :thumbup: Bo jakbym na "dzień dobry" znowu wyłapał taką ostrzalka.pl, to bym się tak zjeżył, że wylądowałbym na galerii z browarem. Zaoszczędziłem ze dwie paczki, rezygnując z wyjazdu i z patola na głupie zakupy. To, co napisałeś o drogim targowisku, powieliło wiele znanych osób. Dzięki jeszcze raz, choć koledzy w jutrzejszym porannym pociągu dalej wierzą w cuda.

Lepiej by było, gdyby PL zwiększył ofertę o Koruma, Sonu i Prestona. Ale to są tylko moje życzenia, w sumie nierealne.

To prawda, ja też zrezygnowałem z wyjazdu po takich opiniach. :thumbup:
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #191 dnia: 13.02.2016, 21:40 »
No nareszcie w domu:) Cały dzień zleciał na targach ale było warto. Co prawda jak wspominali koledzy w postach wyżej , zdecydowanie dominowały tam stoiska typowo dla karpiarzy ( kulki , pellety, tony !!). Było kilka ciekawych pozycji sprzętowych. Świetne feedery szkockiej Daiwy z najwyższej półki, po prostu czad :). Feedery Matrix również godne uwagi. Bardzo spodobał mi się kosz Matrix-a D36 , rewelka :). Udało się trochę na stoisku Ringers porozmawiać z  Philem Ringersem :). Zaprezentował i wytłumaczył kilka ciekawych patentów.Na targach  każdy kto chciał znalazłby coś dla siebie. Małe rozczarowanie co do Shimano , ilość wystawianych kołowrotków :thumbdown:. Dosłownie kilka modeli. Nie wiem czy część stoisk była już mocno wyprzedana z towaru czy po prostu posiadali go bardzo nie wiele :(. Troszkę fotek zrobiłem jak się ogarnę to coś wrzucę. Na stoisku Matrix-a spotkałem forumowych kolegów Stas1,Dżamukka :thumbup: :)
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #192 dnia: 13.02.2016, 21:44 »
Powiem szczerze że śledząc wątek targów . Dochodze do wniosku że nic tylko kamere kupować kręcić filmy wstawiać do netu filmy i robić się na gwiazdę.
Po roku trzeba fajną nazwę firmy  wymyślić najlepiej angielsko jezyczna do tego pellety , kulki zmyślnie nazwać i biznes sie kręci.
Tylko jak, to sie ma do wedkarstwa skoro chłopaki robią sie gwiazdami ... na miare celebrytów no coz jak nasze rybki poznaja dobrze smak pelletu bo niewatpliwie to nowosc dla nich w tedy przyjdzie czas na prawdziwa ocene czy ten towar ktory u pana x , y , z jest produkowany w jednej fabryczce bedzie jeszcze dobry.......
Szał internetu robi swoje -w koncu to trzecia wladza.........a lud lubi czerpac wzorce ktore wzrokowo do nich przemawiaja
Maciek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #193 dnia: 13.02.2016, 21:54 »
 Targi organizuje ktoś, kto zapewne się powinien na tym znać i skoro z całej ilości wolnych hal wystawowych nie rozdziela targów od targowiska to zapewne ma jakiś powód (może za mało wystawców się zgłasza), aby otwierać jeszcze jedną halę tylko dla wystawców. To już my zwykli wędkarze nie możemy za to a że chcemy kupić wszystko w jednym miejscu to chyba normalne skoro jest taka okazja i nie trzeba płacić za każdym razem za przesyłkę, bo w sklepie, jaki mamy w swoim mieście nie dostaniemy tego, co akurat chcemy. Jest jak jest i to raczej my zwykli wędkarze nie zmienimy tego tylko organizator.
Robert

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #194 dnia: 13.02.2016, 21:55 »
Dobra ,teraz ja coś powiem Nie wiem gdzie i kto komu do ........ wchodził żeby sprzedać bo mi nikt,nie na prawdy że to tylko pakowacze jak ktoś nie wie to po co pisze.Gość od zdjęcia stał obok mnie ,prawda wejście na otwarcie to delikatnie do bani.
Spotkałem wielu fajnych ludzi Arunia,Kotwica,Grendzia,Gregoria z kolegą,Andrzejma i wielu moich znajomych.
Trzeba chcieć po prostu
Staś
Klasyczny Feeder