Gratuluję wyników wszystkim!

Szok ile łowicie, za kilka miesięcy wątek będzie miał już ponad 1000 stron jak tak dalej pójdzie!

Marcin - graty za zajęcie trzeciego miejsca

Mateo - wesoła i smutna relacja zarazem...

Ja wczoraj spędziłem dzionek na Old Lake, kolejne testy. Tym razem do boju ruszył zestaw z koszykiem kontra podajnik z amortyzatorem Hybrid. Ogólnie warunki były takie sobie - rano przymrozek (drapałem samochód

), na łowisku temperatura rano była poniżej zera, szron. To mocno ostudziło zapał ryb. Jak się rozkładałem to nikt nic nie łowił. Obok mnie siedziało trzech wyczynowców (ale chyba byłych, bo przebrani jak karpiarze) - łowiący tyczką na przemian z feederem, miałem więc skalę porównawczą.
Na początek brania były leniwe, co 10-15 minut, ale szybko podajnik z amortyzatorem uzyskał przewagę. I jej nie oddał, koszyk łowił w ogóle słabo. Wynik - 19 leszczy, w tym... 16 na Hybrida z gumą i tylko 3 na koszyk! Tak więc udało się uzyskać wynik jakiego oczekiwałem. Po patencie Max_No z białymi, wyniki w ogóle skoczyły, bo białe to strzał w dziesiątkę. Aby być pewnym lepiej je 'zrolować', bo żywe się mogą uwolnić - ale to mocowanie przynęty to hicior, wiem, że da mi wiele ryb w tym sezonie

Sam podajnik i siatka PVA to rewelacja. DO środka można włożyć wszystko - od miksu, pelletów, białych, siekanej dendrobeny po pokruszone kulki. Można to mieszać ze sobą. W ten sposób można donęcić łowisko, i ryba zacięta, która na dnie robi 'burzę' - wszystko unosi, przez co ziarna i białe opadają robiąc dywan w który wchodzi ryba. Krótki przypon to samozacięcie i solidne brania, brak splątań, dokładność.
Tak więc jestem bardzo zadowolony - podajnik na pewno sprawdza się na leszcza, dzięki zaś mocowaniu białych na gumce - można używać po prostu wszystkich przynęt już. 3-5 martwych białych w pęczku to przynęta której nie oprze się żadna duża ryba, przy dobrym nęceniu można to świetnie wykorzystać. Wyczynowcy obok łowili o wiele słabiej, mieli po 8-10 ryb każdy (a łowili na przemian feederem i tyczką), tak więc wyniki Hybrida pokazały jego moc!
Pokusa nie do odparcia dla leszczy. Wczoraj taki układ dał mi około 10 ryb. Mocowanie 3-5 białych daje nam rewelacyjnie wyglądający 'pęczek'.

Kilka leszczy miało już maksymalnie twardą i ostrą rogową wysypkę, tarło już wkrótce...

Typowa łopata z Old Lake...