Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1973942 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #1650 dnia: 04.04.2016, 14:49 »
Gratuluje Panowie super wyniki naprawdę ładne ryby łowicie. Ja wczoraj postanowiłem po roku przerwy wystąpić na zawodach spławikowych. Niestety nie zakończyły się one dla mnie sukcesem za dużo błędów do tego tylko bonusy dawały zwycięstwo, bo drobnica praktycznie nie zerowała wiał ogromnie silny wiatr co jeszcze bardziej utrudniało mi łowienie. Gwoździem do trumny okazało się ustalenie przed zawodami że wymiar karpia to nie 30 cm jak na Pzw tylko 35 cm jaki obowiązuje na tym zbiorniku (zbiornik pzw z dopłatą) i to mnie zgubiło złapałem najwięcej karpi ale miały po 33-34 cm :'(  przez co na 15 zawodników zająłem 5 miejsce

Jeżeli narzekasz na piąte miejsce a tyle złowiłeś, to :o Krzychu, to dobry wynik, rewelacyjny! :thumbup: Można mówić o dużym pechu...

Yarousseau, ładnie porządziłeś - piękne rybki! :bravo: :bravo: A co to jest na tym włosie bo nie poznaję?
Lucjan

Offline yarousseau

• Ekspert
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1651 dnia: 04.04.2016, 15:03 »
Kabanos (bodajże krakus - kolega który mnie poczęstował może lepiej pamięta jakiej firmy i może się wypowie jak to przeczyta) o średnicy ok 6 mm i długości ok 8-10 mm ucięty nożem (niczym dumbell) :) Pisałem wyżej już - kolega mnie poczęstował a ja podzieliłem się z rybkami w akcie desperacji (naprawdę tego dnia nie chciały rybki współpracować) :) To była moja ostatnia deska ratunku... Honor uratowany został tym oto sposobem :)

Trochę stracił kolory ten kabanos bo parę minut w wodzie poleżał - inne przynęty (przetestowałem z 15-20 różnych) leżały na dnie znacznie dłużej a okazały się tego dnia mniej skuteczne :)
Kulki bananowe od milo tylko mogły dorównać kabanosom tego dnia - kolega na to miał brania (nie więcej niż ja na kabanosa) a też sporo przynęt przetestował...

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

yarousseau
Mazovia Fishing Team
https://www.facebook.com/mazoviaft/

Online s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1652 dnia: 04.04.2016, 17:26 »

Panowie przepięknie połowiliście Duże :bravo:
Robert

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1653 dnia: 04.04.2016, 18:04 »
Artur napisz coś wiece jakiej zestawy, zaneta, dobór miejscówki :) Za takimi wynikami musi iść odpowiednia taktyka :)
Opisane wejdź fb
Artur Kraśnicki blog :)
To chyba ciut nie tak Arturze! Wiedza kolegów na forum jest i dla ciebie dostępna(może nie wiele z niej masz(a może jednak) ,ale jednak)Czemu żałujesz nam własnej? I odsyłasz na blog? Sory stary. Nie traktuj nas jak tablicy ogłoszeń. Mnie Twarzoksiążka nie interesuje. Nie mam tam konta. A chętnie bym poczytał o doświadczeniach kolegi Z S&G!Choć bym chciał, to lajka czy jak tam, u mnie nie otrzymasz,bo nie mam jak. Przykre!
Gdzie mam zrobić opis?  To napisze. Nie traktuje forum jak tablice ogłoszeń tylko czasu mało mam sezon ruszył pracy bardzo dużo nikomu niebie żałuję twój wpis jest trochę niemiły i nie prawdziwy
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #1654 dnia: 04.04.2016, 18:07 »
No nie gniewaj się. Ja nie mam fejsa. A twoje rezultaty Płociowe mnie kręcą! Uchyl rąbka tajemnicy! ;) :beg:
Arek

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #1655 dnia: 04.04.2016, 18:39 »
Gdzie mam zrobić opis?  To napisze. Nie traktuje forum jak tablice ogłoszeń tylko czasu mało mam sezon ruszył pracy bardzo dużo nikomu niebie żałuję twój wpis jest trochę niemiły i nie prawdziwy

Oj, Artur, coś Ty dzisiaj chyba nie w humorze  :( Albo dostawę miałeś  :D Ja np. wcale nie odebrałem postu Stasia negatywnie. Sam chętnie bym poczytał, jak to się robi. I to nie na fejsie, ale tu, bo zawsze można się dopytać, podyskutować, a nawet skończyć temat na samochodach  :P

Ja, oczywiście, zajrzałem na bloga  :thumbup: I tak myślę, że gdybyś na SiG napisał, gdzie siadasz, gdzie rzucasz i dlaczego tak robisz przy tym stanie wody i o tej porze roku, byłoby super. Dla Ciebie pewnie to oczywiste, ale dla niektórych kolegów może już nie - ja do tej pory gubię się na Odrze. A to przecież podstawa, bez której ani tona waftersów, ani wiadro jokersa nie pomoże w skutecznym wędkowaniu  :D  :beer:

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #1656 dnia: 04.04.2016, 19:00 »
No nie gniewaj się. Ja nie mam fejsa. A twoje rezultaty Płociowe mnie kręcą! Uchyl rąbka tajemnicy! ;) :beg:
Wieczorem postaram się zrobić opis :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #1657 dnia: 04.04.2016, 19:00 »
Oj, Artur, coś Ty dzisiaj chyba nie w humorze  :( Albo dostawę miałeś  :D Ja np. wcale nie odebrałem postu Stasia negatywnie. Sam chętnie bym poczytał, jak to się robi. I to nie na fejsie, ale tu, bo zawsze można się dopytać, podyskutować, a nawet skończyć temat na samochodach  :P
A co ja napisałem,mam nadzieje że nie chodzi o mnie
Staś
Klasyczny Feeder

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #1658 dnia: 04.04.2016, 19:11 »
Stasiu, ja po prostu napisałem, że się z Tobą zgadzam i dlaczego się zgadzam. A wychodzi na to, że zamuliłem jak stary kalosz.  :D Cóż, będę więc milczał jak omszona, nadodrzańska wierzba...  :P

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #1659 dnia: 04.04.2016, 19:14 »
Heh u mnie wczoraj na nic nie brało, wszystkie przynęty przewertowałem, z rana tylko jedna rybka na Chevies Mussel pellet paste z Browninga a potem jak makiem zasiał :)
Krzysztof

Offline piskorz

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #1660 dnia: 04.04.2016, 19:40 »
Kolejny wiosenny klenik,tym razem z Tanwi

Offline beton

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #1661 dnia: 04.04.2016, 19:47 »

Ładny klenik
A mówili ze wszystko prądem wyczesali na Tanwi

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #1662 dnia: 04.04.2016, 19:48 »

Przepiękna torpeda Heniu! :thumbup: 
Arek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #1663 dnia: 04.04.2016, 20:06 »
Klenik??!! Moje gratulacje
Krzysztof

Offline piskorz

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #1664 dnia: 04.04.2016, 20:10 »
Dzięki Panowie. Wyskoczyłem na godzinkę po pracy i udało się. Miałem cztery brania ale tylko jedna rybka.

Beton,był okres kiedy czesali prądem i siatami ale to czasy odległe ,Tanew cały czas się odradza i mam nadzieję że ludzie nie popełnią błędów sprzed lat.