Nie było mnie na forum przez 2 dni. Chyba z godzinę przebijałem się przez zaległe wpisy w tym jednym wątku

Grzegorz, fajna płociowa sesja!
Luk, tak to jest z tymi łopatami, jak pływają wyżej. Ale dobrze, że parę schyliło się do zestawów.
Krzysztof, piękny karaś!
Zbyszku, fajna komercja z takimi karasiami! Na większości to mają japońce tylko.
wasiu - fajne klenie! No i ładne widoczki!
Adamie Pushstopie!

Ale przygoda. Różne rzeczy wbijały mi się w ciało, ale pushstopa jeszcze nie miałem

Gratuluję połowu i cieszę się, że dzięki poradom z forum udało Ci się poprawić skuteczność w łowieniu

fEeDeReK - super karaś pospolity! Gratulacje!
Stasiu, jeszcze raz gratuluję zwycięstwa!

Arturze, a gdzie te płociska? Biorą jeszcze?
Gratulacje dla Mirka i Maćka, że udało im się spotkać i wspólnie powędkować. Super sprawa!
Grzesiek - piękne wyniki! To się nazywa wyprawa! Fajnie, że spróbowałeś lift method

Michał, 18 karpi to już jest co robić

Radku, fajnie, że przetestowałeś różne zestawy. Fajny jaź

Ja dziś łowiłem dwoma wędkami z gruntu.
Na jednej podajnik Guru Hybrid + pellety w siatce PVA. Na drugiej klasyczny koszyk z zanętą.
Jezioro 25 ha. Łowiłem na głębszej części (4-5 m).
Zakładałem dość duże przynęty. Dumbellsy 10, 12 mm. Wiercone pellety, mielonkę, ser i dendrobenę.
Złowiłem 3 płocie: 28, 27, 27 cm; 3 leszcze: 43, 37, 40 cm; 7 linków: 25, 34, 30, 25, 32, 28, 28 cm; 1 szczupaka 60 cm.
Linki wyjątkowo chudziutkie. Póki co biorą w najgłębszym rejonie zbiornika. Szkoda, że nie udało się żadnego większego upolować.
Zdjęcia, jak zwykle najwyższej jakości

Szczupak wziął sobie na pellet Sunubaits Spicy Sausage na zestawie z torebką PVA. Ładne powolne i stanowcze branie. Haczyk wbity w wargę, więc udało się go wyholować.
Dziś przyjemnie się siedziało. Nie padało, nie wiało. Nie było dużej presji.
Porobiłem trochę testów, ale o tym w innych wątkach. Chyba już nie dzisiaj.