Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1973021 razy)

Offline WojThuz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #6585 dnia: 15.09.2016, 19:19 »
To może i ja się pochwale wynikami. W zeszłym tygodniu byłem 3 dni na Kaszubach .
Złowiłem dwa złote karasie, które miały po ok 1,5 kg i 12 Japońców i te też miały po ok 1,5 kg. Największy z Srebrzystych miał 1,8 kg.

No i znajomy złowił tego ładnego pana: 71 cm , 2,4 kg.

Świetny wynik, swoją drogą to łowisko komercyjne, na którym łowiliście to było "Karasiowo"?
Wojciech

Offline email

• Ekspert
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6586 dnia: 15.09.2016, 19:55 »
Tak, ale nie nazwałbym tego komercją, bo właściciel nie zarybia, od 1998 roku chroni łowisko przed kłusownikami i wędkarzami,  a od 3 lat ma tam agroturystykę.
Łowisko to jest NO Kill i ryba rozwija się bez pomocy człowieka. Właściciel nie chce zarybiać, aby wędkarz nie wyciągał rybę za rybą tylko, tylko się pomęczył i kombinował.
Ma tam kilka karpi , które nie chcą się złowić. Zrywają się przy holu. A jeden jest taki pener, że ok dwunastej  wpływa w płyciznę przy brzegu, aby posiedzieć na słońcu.
Przez 3 dni złowiłem tylko 14 karasi, 2 płocie i 21 słonecznic (te dla zabawy :) ) natomiast znajomy przez 3 dni tylko jednego szczupaka, chociaż takiej aktywności drapieżnika jak tam jeszcze nigdy nie widziałem.

Tak się zastanawiam jak inni forumowicze poradziliby sobie,  może zrobić tam zlot?
Mateusz "Majcher"

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #6587 dnia: 15.09.2016, 20:11 »
Robert

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6588 dnia: 15.09.2016, 20:33 »
Tak, ale nie nazwałbym tego komercją, bo właściciel nie zarybia, od 1998 roku chroni łowisko przed kłusownikami i wędkarzami,  a od 3 lat ma tam agroturystykę.
Łowisko to jest NO Kill i ryba rozwija się bez pomocy człowieka. Właściciel nie chce zarybiać, aby wędkarz nie wyciągał rybę za rybą tylko, tylko się pomęczył i kombinował.
Ma tam kilka karpi , które nie chcą się złowić. Zrywają się przy holu. A jeden jest taki pener, że ok dwunastej  wpływa w płyciznę przy brzegu, aby posiedzieć na słońcu.
Przez 3 dni złowiłem tylko 14 karasi, 2 płocie i 21 słonecznic (te dla zabawy :) ) natomiast znajomy przez 3 dni tylko jednego szczupaka, chociaż takiej aktywności drapieżnika jak tam jeszcze nigdy nie widziałem.

Tak się zastanawiam jak inni forumowicze poradziliby sobie,  może zrobić tam zlot?
Dodaj namiar do wątku o zlocie. Każda propozycja jest godna uwagi

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline Robert_X

• Ekspert
  • Reputacja: 12
  • Złów i wypuść, urośnie...
« Odpowiedź #6589 dnia: 15.09.2016, 20:55 »
To może i ja się pochwale wynikami. W zeszłym tygodniu byłem 3 dni na Kaszubach .
Złowiłem dwa złote karasie, które miały po ok 1,5 kg i 12 Japońców i te też miały po ok 1,5 kg. Największy z Srebrzystych miał 1,8 kg.

O jaa ale piękne bandziory szczególnie druga fotka , ja dzisiaj pierwszy dzionek na rybkach z serii którą rozpoczynam i pierwszy raz rzeka w tym roku wyniki nie za wielkie  ok 3,2 kg krapików była zabawa ;)

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
« Odpowiedź #6590 dnia: 15.09.2016, 21:05 »
Przepiękne Karasie - Gratuluję :)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #6591 dnia: 16.09.2016, 08:00 »
Mateusz, daj namiary na łowisko :)

A ja wczoraj na Żbiku dzień pecha zaliczyłem.

Przyjechałem dobrze po 18. Rozkładam pickerka, 3 koszyczki z allerem zalepione MMM i zarzucam podajnik z pelletem Green Ghost 8 mm. Biorę się za rozkładanie drugiej wędki, a tu hamulec bzzzzZZZZ, łapię za wędkę i pusto. Hamulec był leciutko ustawiony, wyciągam zestaw, a tam nie ma przyponu! Do cholery 0,25.

Rozłożyłem drugą wędkę, zakładam koszyk, rzucam z zanętą, szarpię, żeby ją uwolnić - luz. I wyciągam pustą żyłkę. Do cholery! Znowu się męczę z wiązaniem wszystkiego, nie mogę znaleźć krętlika z agrafką, więc łączę osobno krętlik i agrafkę, wiążę, zakładam koszyk, rzucam, zahaczam palcem o żyłkę... koszyk poleeeciał. Do cholery!

Branie na pickerku. Siedzi karpiszon. Tym razem plecionka na przyponie. Po walce oceniam, że takie standardowe 50 cm. Podprowadzam pod brzeg, hamulec dość delikatnie, odjazd i pyk... urwany przypon z plećki 15 lb. Do cholery, jak to możliwe?!

Wnerwiony składam drugą wędkę, w dupie z wiązaniem po ciemku, już mi się odechciało. Łowię na jedną wędkę. Siedzi. No, tym razem wyjęte 49 cm.

W międzyczasie miałem jeszcze kilka leszczyków.

Do domu wyruszyłem o 22. Oczywiście przynętą dnia była pikantna kiełbasa. Jakżeby inaczej :P

Chyba coś jest nie tak z tą żyłką z Decathlonu jednak. Ostatnio ją polecałem (Sufix), ale ona pewnie w przecenie była, bo zleżała. Muszę się zaopatrzyć w nowy kilometr innej.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
« Odpowiedź #6592 dnia: 16.09.2016, 08:03 »

O jaa ale piękne bandziory szczególnie druga fotka , ja dzisiaj pierwszy dzionek na rybkach z serii którą rozpoczynam i pierwszy raz rzeka w tym roku wyniki nie za wielkie  ok 3,2 kg krapików była zabawa ;)

Wygląda to jakbyś był na Karasiowie????
Marcin

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6593 dnia: 16.09.2016, 08:13 »
Gratulacje Panowie Pięknie Łowicie !!!!!!
Maciek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6594 dnia: 16.09.2016, 08:14 »
Za karacha  :thumbup:
Krzysztof

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #6595 dnia: 16.09.2016, 08:15 »
Gratulacje Panowie Pięknie Łowicie !!!!!!

Dokładnie, pikne rybki.

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
« Odpowiedź #6596 dnia: 16.09.2016, 08:15 »
Byłem na Karasiowie dwa razy.... Łowisko fajne malownicze tylko jak na zlot zdecydowanie za małe.
o ile się nie mule 10ciu wędkujących to już kosmiczny tłum na tej wodzie. Fenomen łowiska jest taki że mniejszych karasi jak 1kg nie da się tam złapać... podobno przez szczupaki które się nimi tam żywią.
Pierwszy mój wypad skończył się dwoma spiętymi karasiami na metode i mnóstwem drobnicy na wagglera... na spina z brzegu kilkanaście szczupaków nie przekraczających 50cm
Drugi wypad to absolutna klapa... duży wiatr i zimno... Białorybu zero za to szczupaków do 40cm kosmiczna ilość jeden około 60cm
Marcin

Offline email

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #6597 dnia: 16.09.2016, 08:32 »
Byłem na Karasiowie dwa razy.... Łowisko fajne malownicze tylko jak na zlot zdecydowanie za małe.
o ile się nie mule 10ciu wędkujących to już kosmiczny tłum na tej wodzie. Fenomen łowiska jest taki że mniejszych karasi jak 1kg nie da się tam złapać... podobno przez szczupaki które się nimi tam żywią.
Pierwszy mój wypad skończył się dwoma spiętymi karasiami na metode i mnóstwem drobnicy na wagglera... na spina z brzegu kilkanaście szczupaków nie przekraczających 50cm
Drugi wypad to absolutna klapa... duży wiatr i zimno... Białorybu zero za to szczupaków do 40cm kosmiczna ilość jeden około 60cm
Może masz racje że za małe, Ja przepychu nie odczułem bo za każdym razem jestem wyłącznie sam na łowisku.
Szczerze brakuje mi takiego łowiska w okolicach Poznania.  Cisza, spokój, ładne widoki, a łowisko to nie wykopana dziura w ziemi, a wokoło tylko trawa.
Mateusz "Majcher"

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2239
  • MFT
« Odpowiedź #6598 dnia: 16.09.2016, 09:05 »

Właściciel łowiska powinien natychmiast skontaktować się z IRS. Wszak dużo dużych ryby to jakaś anomalia. Do szybkiego odłowienia. Drapieżnik regulujący pogłowie małej ryby? O nie! Drapieżnik zjada małe ryby z zarybień, więc należy go wybić. Tak uczą w książkach. Potem pojawi się problem drobnicy. Odpowiedzią są sieci, które nie pozwalają rybie karłowacieć.
I mamy naturalną wodę. Uff.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #6599 dnia: 16.09.2016, 09:07 »
Piękne rybki trzeba przyznać

Gratulacje. Koledzy :bravo: