Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2016  (Przeczytany 1964429 razy)

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Wyniki nad wodą 2016
« Odpowiedź #6855 dnia: 26.09.2016, 15:23 »
Jędrekk a jakimi pelletami nęcisz?Może spróbuję :)

Offline Czarosław

• Ekspert
  • Reputacja: 48
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #6856 dnia: 26.09.2016, 15:25 »
Ee tam nie brało, jak łowisz tylko na głębokiej wodzie na środku tak jak pokazywałeś na ostatnim filmiku na ciężkie koszyki 40 gram z samym peletem to brań nie ma. Karp na komercji często pod samym brzegiem chodzi i na płytkiej wodzie, w moim odczuciu na tym łowisku karp nie zeszedł jeszcze na głęboką wodę. Ja siadam na płytkiej wodzie  koszyk 20 gram large bo sporo w łowisku mułu, zanęta MMM czysta albo z małym dodatkiem peletu i brać będzie. Jeżdżę tam średnio co dwa tygodnie i zawsze coś fajnego wpadnie tylko trzeba wiedzieć jak i na co.
Zazwyczaj te zanety tam sie sprawdzały. Sami właściciele mówili ostatnio, ze karp brał tam słabo. Takto zWsze sie cos uwiesi fajnego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zapraszam do polubienia mojej strony!
https://m.facebook.com/FeederRadomTeam/
Pozdrawiam, Cezary 😜

Offline Jędrekk

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
  • C&R
« Odpowiedź #6857 dnia: 26.09.2016, 15:41 »
Jędrekk a jakimi pelletami nęcisz?Może spróbuję :)

Kupiłem co mi do ręki wpadło w przypadkowym sklepie, wrzuciłem do jednego wiaderka, zamieszałem i z tego robię woreczki. Z tego co pamiętam to wanilia, halibut, scopex i bream belge. od 4 do 20 mm. Wszystko Trapera. Któryś kolega na forum polecał Aller Aqua i to chyba będzie mój następny zakup.

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6858 dnia: 26.09.2016, 17:02 »
Obserwuj gdzie miejscowi siadają i sam tam siadaj lub w podobnych miejscach.
Paweł

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #6859 dnia: 26.09.2016, 17:50 »
Robert

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #6860 dnia: 27.09.2016, 06:07 »
Na początku gratulacje dla wszystkich łowców! Ale połowiliście pięknie! I w Polsce i za granicą! Wielkie :bravo: :bravo: :bravo:

Ja wczoraj byłem na łowisku Pod Borem w Ochabach, jako, że jestem na tygodniowym wypadzie w Polsce. To tam, gdzie łowili Jędrula. Kucuś i Mariospin w weekend.

Pogoda super. Gdyby nie te spadki temperatury w nocy do 5-6 stopni, ryba na pewno by żerowała lepiej. Łowiłem sam, mjmaciek nie mógł przyjechać z powodu choroby. Powrotu do zdrowia jakby co! :D
W nocy podobno ekipa karpiarzy miała 5 czy 6 ryb, czyli wyniki niezbyt dobre. Za dnia też ludzie nie łowili zbytnio. Ja zaspodowałem sobie miejscówkę pelletami, konopiami i małą ilością kukurydzy, i po półtorej godzinie pojawiły się ryby. Wpierw jesiotr, długas, po nim następny. Niestety ten drugi uwolnił się z zestawu po pięknej świecy. Straciłem jeszcze dwie te bestie w ciągu dnia.
Jakież było moje zdumienie  - kiedy po dwóch rybach, jedna łódka zanętowa gości z naprzeciwka rzuciła zestaw w moim spodowanym miejscu (łowisko ma szerokość około 200 metrów, ja łowiłem na 60-70), drugi zaś z pseudokarpiarzy wyjechał nawet dalej, kładąc zestaw na moich. Kolesie w ogóle pojechali po przekątnej! Chamstwo straszliwe. Tacy goście siaty postawią bez skrupułów, śmieci wyrzucą w lesie, będą brać bez limitów na wodach PZW. Chamy ze słomą z butów sięgającą pasa! >:O

Ale nie mieli żadnej ryby ci od łódek, ja zaspodowałem sobie inne miejsce, z boku - i miałem tam brania, w tym jednego dubla. Na jednej wędce karp a na drugiej jesiotr. Całe szczęście, że 'skamielina' niczym zaczep zaparkował w jednym miejscu i siedział cicho. Niestety, po wyjęciu karpia i po długiej walce - spiąłęm go przy brzegu (zbyt mały hak bezzadziorowy). NA koniec walkę zaserwował mi jesiotr 121 cm, który miał podobną długość co pierwszy, ale był dwa razy grubszy. Musiałem się pakować w pośpiechu i panice aby zdążyć przed zamknięciem bramy :P

Ogólnie 5 ryb złowionych (amur, dwa karpie, dwa jesiotry), trzy stracone (jesiotry). Wszystkie brania delikatne niczym leszcze! Rządził mały oozing czosnkowy, łowiłem podajnikami ESP z amortyzatorami, na torebki PVA z pelletami. Chyba szło mi najlepiej na łowisku. Bez łódek zanętowych 8) Pobiłem trzy życiówki - jesiotrem, amurem 78 cm i drugim jesiotrem. Konkret. Super miejsce!

I jeszcze jedno. Jak zobaczyłem jak zacina jeden z tych 'łodziarzy' to szczęka opadła mi na trawę. Podbiegł i zrobił zamach tak wielki, jakby zacinał rekina. Ryby nie złowił. Nie zdziwiłbym się jakby zerwał przypon (a w tym przypadku zestaw miał położony bliżej, więc nie było takiej amortyzacji żyłki). Ale fizol... :facepalm:

Lucjan

Offline Mardead

• Ekspert
  • Reputacja: 299
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #6861 dnia: 27.09.2016, 06:21 »
Gratulacje :) piękne ryby :)
Marcin

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #6862 dnia: 27.09.2016, 06:24 »
Luk wielkie brawa :bravo: :bravo: :bravo:
Co do tych " karpiarzy " to żal- choć cisną się na usta bardziej nie cenzuralne słowa >:O

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #6863 dnia: 27.09.2016, 06:27 »
Brawo, Lucek! To miałeś akcję podobną do mojej ostatnio...

A ten debil pewni wyrwał albo rozerwał rybie wargę. Oni stosują takie zestawy, że prędzej wędkę złamie, niż te liny pociągowe urwie.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline HUNTI

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #6864 dnia: 27.09.2016, 06:31 »
Brawo Luk!

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #6865 dnia: 27.09.2016, 06:42 »
:bravo: :bravo: :bravo:
Zbyszek

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #6866 dnia: 27.09.2016, 07:22 »
Gratulacje Luk. Nam ostatnio też łódką pływał pod nosem. Szkoda, że Maciek był chory, zrobiłby z nimi porządek - chłop potrafi się wydrzeć ;) :D

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #6867 dnia: 27.09.2016, 08:16 »
Gratki Luc. :bravo: :thumbup: Od czasu do czasu zdarzają się troglodyci nad wodą, a właściwie nazwijmy to po imieniu hamstwo i to przez samo H.
Marek

Offline andrzej535

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #6868 dnia: 27.09.2016, 08:17 »
Super wynik Luk!!! Gratuluje :bravo:

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #6869 dnia: 27.09.2016, 09:06 »
Luk gratulejszyn :bravo: :bravo: Piękne ryby a jakie znajome, normalnie jakbym tam łowił ;) Strasznie szkoda, że nie mogłeś dzień wcześniej się tam zameldować... mam nadzieje, że sobie to odbijemy jeszcze :thumbup: Szkoda też, jak zauważył Jędrzej, że mjmaćka nie było. Zobaczył byś jak takich buraków potraktować :P