Autor Wątek: Aparat cyfrowy  (Przeczytany 2957 razy)

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Aparat cyfrowy
« Odpowiedź #15 dnia: 06.02.2019, 12:24 »
Polecam zerknąć na Sony Cybershot W830 bo moim zdaniem cena jest dość niska. W UK można nawet za 70 funtów wyciągnąć. Wiadomo to nie jest perfekcyjny sprzęt, ale na fotki z ryb lub u cioci na urodzinach w zupełności wystarczy.
Jak chcesz robić naprawdę dobre zdjęcia to kup lustrzankę. Ale to całkiem innym temat.
70 funciaków to dla mnie nie czapka gruszek niestety ;)
Lustro nie wchodzi w grę. Jeszce mi się spodoba. A aktualnie nie potrzebuję kolejnego kosztogennego hobby :D

Sam mam od prawie trzech lat Canona G16 ale oprócz tego miałem też Canona SX100 - taka mała małpka chyba z 2008 roku, którą utopiłem w Zegrzu :) Byłem z niej tak zadowolony, że jak ostatnio trafiłem za 150 zł prawie nieużywany to od razu wziąłem, bo przydaje mi się taki właśnie mały aparacik, który jest zawsze pod ręką, a jest tak tani, że los jego jest mi obojętny.
:thumbup:
Panowie, policzmy głosy:

Offline FanFeeder

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 34
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 06.02.2019, 15:00 »
Wrzucam kilka zdjęć z Canona SX100, tego co kupiłem niedawno za 150 zł. Wędkarskich z niego nie mam, bo nie byłem z nim jeszcze na rybach, ale coś na nich widać. Za bardzo się nie starałem, najczęściej robione na Auto ;)
"Ale w jednym i drugim przypadku musi mieć w sercu tą iskrę, ten żar który rozpala wyobraźnie i sprawia, że tęsknimy za kolejną wyprawą, za kolejnym sezonem. Sposób na życie, sposób myślenia: Ja, natura, ryba, pasja, wyzwanie, tajemnica."

Tench_fan

Offline greg227

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 38
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 06.02.2019, 16:03 »
Witam.
Osobiście używam do robienia zdjęć aparatu w telefonie. większość telefonów dostępnych obecnie ma aparaty wystarczające do zrobienia zdjęcia za dnia. Gorzej to wypada po zmroku gdzie takie zdjęcia ogarniają aparaty telefonów droższych.
Dla mnie wystarcza zawsze telefon, choć mam lustrzankę i aparat cyfrowy.
To wszystko zależne jest od tego co chcemy wyrazić na zdjęciu.
Za dużo mam gratów żeby taszczyć jeszcze lustrzankę i do niej osprzęt. ;)
Lustrzankę proponuję wędkarzom bardziej zaawansowanym fotograficznie. :D