Panowie mam pytanie. Czy spotkał się ktoś z Was z siatkami Kacpra Góreckiego - "Górek Team"?
Mam niedługo zawody wędkarskie, pierwsze w moim życiu, i jak na razie brakuje mi tylko siatki. Chce kupić już jakąś porzadniejszą, a nie mogę znaleźć żadnych opinii o tych górkowych. Na zdjeciach wygląda solidnie.
Marcin, nie widziałem siatek Górka na oczy, swoje, zresztą. Intuicja podpowiada mi jednak, że Pan Kacper Górecki nie otworzył fabryki siatek, raczej zamawia jakieś modele i opatruje je swoim logo. I nie widzę w tym nic złego. Nie sądzę natomiast, żeby siatki sygnowane logo Górka były lepsze od siatek innych "producentów".
Dlatego też pójdę ciut w bok i zaproponuję siatkę Sensas Navy Competition 4 m. Troszkę cena mnie zdziwiła, bo za swoją płaciłem koło stówki parę lat temu, a tu wujek Internet wskazuje na 50% podwyżki.
W sumie nieistotne. Istotne jest to: siatka spełnia wymogi siatki "zawodniczej", włącznie z otworem wlotowym

, siatka jest lekka, siatka bardzo szybko schnie, siatka ma wymiary, które pozwalają ją wpakować do każdej torby na siatkę - mam parę siatek i parę toreb, więc wiem, co piszę.
Są też i wady: pałąki w siatce są gówniane, z jakiegoś plastiku. Pierwszy pałąk złamałem, robiąc wiatrak po zawodach. Ale nie bierz tego jako oczywistość - mam po prostu łapy chama, bez wyczucia, nie zliczę nawet, ile kluczy ukręciłem.

Moim zdaniem siatka jest dobra do wsadu do 10 kg. Wziąłem ją kiedyś na karpiowe zawody. Pałąki wyglądają teraz jak jajo. Ale na zawody na wodach PZW szczerze polecam.