Jeśli chodzi o feeder to do tego przeznaczona jest taka podpórka, którą szczerze polecam. Jest twarda z rowkiem na żyłkę i bezproblemową zmianą kąta za pomocą przycisku. Nadlewek plastiku brak.
Maćku, mam dwa takie "twarde" Prestony i nie zauważyłem jakichkolwiek zarysowań na kijkach(a tego bym nie zniósł, dbam o kijki). Naprawdę szczerze polecam te podpórki.
Cytat: Tomek w 06.01.2016, 17:03Ja też się zastanawiałem nad wyborem, i prawdopodobnie zdecyduję się na te załączone z Korum'a. Zdecydowałem się na kołowrotek z wolnym biegiem, podpórki, które są "miękkie nagumowane" gdzie żyłka na nich leży z kijem wydaje mi się, że nie zapewnią swobodnego wyciągania żyłki ze szpuli. Zastrzegam, że nie sprawdzałem tego, takie mam odczucia. Cały czas wolnego biegu nie będę używał, ale jak już użyję, to niech żyłka się swobodnie odwija.Mam 3 sztuki tych na samej górze i żadnych nalewek nie było. Dodatkowo zwężają się delikatnie na górze co zapobiega wypadnięciu wędki gdyby podskoczyła. Polecam.
Ja też się zastanawiałem nad wyborem, i prawdopodobnie zdecyduję się na te załączone z Korum'a. Zdecydowałem się na kołowrotek z wolnym biegiem, podpórki, które są "miękkie nagumowane" gdzie żyłka na nich leży z kijem wydaje mi się, że nie zapewnią swobodnego wyciągania żyłki ze szpuli. Zastrzegam, że nie sprawdzałem tego, takie mam odczucia. Cały czas wolnego biegu nie będę używał, ale jak już użyję, to niech żyłka się swobodnie odwija.
Cytat: Matysekmm w 06.01.2016, 17:56Maćku, mam dwa takie "twarde" Prestony i nie zauważyłem jakichkolwiek zarysowań na kijkach(a tego bym nie zniósł, dbam o kijki). Naprawdę szczerze polecam te podpórki.Dzięki ,być może się na nie skuszę ,dla tego że są gabarytowo mniejsze od Middy.
Cytat: Maciek w 06.01.2016, 17:58Cytat: Matysekmm w 06.01.2016, 17:56Maćku, mam dwa takie "twarde" Prestony i nie zauważyłem jakichkolwiek zarysowań na kijkach(a tego bym nie zniósł, dbam o kijki). Naprawdę szczerze polecam te podpórki.Dzięki ,być może się na nie skuszę ,dla tego że są gabarytowo mniejsze od Middy.Dzięki za będziesz zadowolony tym bardziej że żyłeczka przesuwa się bez żadnego oporu a o to właśnie chodzi. Jakbyś chciał jakąś fotę z bliska to pójdę do wędkarskiego ołtarzyka w garażu i zrobię.
Tomek, zainwestuj w W Prestona lub w Koruma z możliwością zmiany kąta. Uwierz bardzo się to przydaje, docenisz nad wodą. :)Poza tym podpórkę kupujesz raz na parę lat chyba że złamiesz lub zgubisz.
Może ktoś Korum'a pstryknie tak samo?