Autor Wątek: Feeder do dużej metody (ESP 70 g); rzuty do 60 m, woda stojąca, do 400 zł  (Przeczytany 10017 razy)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
kucus22:
czy karpiarze z opisanego przez Ciebie zbiornika zabierają ryby czy wypuszczają? Bo u mnie w okolicy łowią i "wypuszczający" i "zabierający" duże egzemplarze karpi i amurów.

Za rękę nigdy nie złapałem ;) ale jest wymiar od 35 do chyba 6 dyszek. Generalnie większość zgodnych z regulaminem rybek jest zabierana. Taka to już specyfika moich okolic >:O

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
Czyli te interesujące Ciebie rybki (duże karpie) 10 kg+ (najczęściej maja powyżej 80 cm, sporadycznie się trafił mi taki 75-76 cm) są wypuszczane.
A ile m/w takich sztuk jest łowionych na Twoim zbiorniku (w dowolnej skali czasu)?
;)

Offline Shiemano

• Ekspert
  • Reputacja: 124
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Szanowni Koledzy

Jakiego feedera byście polecili do dużej metody ESP (70 g w rzeczywistości 72 g), kij ma służyć do łowienia max 60 m na wodzie stojącej, cena w granicach 300 - 400 zł.

Ja bym szukał feedera o CW 120-140 g do takich podajników, podajnik 70 g + zanęta = 110 g
Lepiej mieć zapas mocy jak go nie mieć.

Offline Martinus

• Ekspert
  • Reputacja: 109
  • Ulubione metody: method feeder
Jak byś ciut zszedł w dół z c.w. to fajnym rozwiązaniem jest :

- http://sklepdrapieznik.pl/sklep/daiwa/10172-daiwa-windcast-feeder-360-120g.html

wędka sprawdzona i godna polecenia :thumbup: Są też 150 g ale w tym sklepie akurat brakuje, rabat również będzie ;)
Z poważaniem Marcin

Offline teamdragon

• Sklep TeamDragon.pl
  • Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 7
Proszę troszkę poczekać lada moment dojadą nowości Dragona i będą fajne feedery miałem okazję już je widzieć podczas testów. https://teamdragon.pl/pl/p/DRAGON-MegaBAITS-BLACK-SHADOW/11316
Pozdrawiam

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
Czyli te interesujące Ciebie rybki (duże karpie) 10 kg+ (najczęściej maja powyżej 80 cm, sporadycznie się trafił mi taki 75-76 cm) są wypuszczane.
A ile m/w takich sztuk jest łowionych na Twoim zbiorniku (w dowolnej skali czasu)?

Mirku ciężko powiedzieć, nie znam takich danych :)
Wiem tylko, że występują tam duże karpie. Sztuki 15-20 kg. nie robią sensacji wśród teamów karpiowych.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
Życzę sukcesów w takim razie. :D
Fajnie się ciągnie takie rybki, tylko że ja już nie mam cierpliwości (i odpowiedniej ilości czasu) czekać na nie na wodach PZW. ;)
;)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
Dziękuję Mirku :)
Z tą cierpliwością i u mnie różnie bywa ;D Planuję łowić dwojako, jeden kij feeder z małymi podajnikami do mf. Liczę, że tu częściej będzie zabawa ;) Drugą wędką będzie karpiówka z ESP bądz klasycznym zestawem. Nie oczekuję systematycznego łowienia grubych miśków, będę szczęśliwy jak dopadnę 2 ,3 sztuki w trakcie sezonu :D