Autor Wątek: Wasze ulubione łowiska karpiowe  (Przeczytany 4169 razy)

Offline ŁukaszN

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Wasze ulubione łowiska karpiowe
« dnia: 17.01.2016, 20:28 »
Jest Styczeń; za oknem śnieg, lecz może pochwalicie się waszymi ulubionymi łowiskami karpiowymi :) W Polsce jest sporo zbiorników mało znanych, na które warto było by się wybrać w nadchodzącym sezonie, lecz nie zawsze o nich wiemy. Opiszcie jak duże okazy można na nich złapać i jak na nie trafić :)

Offline kuter

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 24
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wasze ulubione łowiska karpiowe
« Odpowiedź #1 dnia: 24.01.2016, 21:04 »
Pytanie czy interesują Cię łowiska z całej Polski czy z konkretnego województwa ? Ja jestem z łódzkiego, bardzo ciężko tutaj o łowisko typowo karpiowe ale coś się znajdzie :-)
Bartek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 24.01.2016, 21:08 »
Jeśli komercje to w moim województwie Zachodniopomorskim polecam Jarosławki nie daleko Maszewa :). najwieksze sztuki około 30kg karpie ! :)
Krzysztof

Offline ŁukaszN

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 24.01.2016, 21:50 »
:) O Jarosławkach słyszałem, lecz to trochę km ode mnie :( Coś bliżej Świętokrzyskiego :)
Polecam "Przystanek Stawy" super łowisko z dużą ilością ryb, lecz niestety nie ma tam większych okazów zbliżonych do 20 kg. Dlatego chciałbym się od was dowiedzieć gdzie warto się udać na rybki 15+ :)

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 24.01.2016, 21:57 »
:) O Jarosławkach słyszałem, lecz to trochę km ode mnie :( Coś bliżej Świętokrzyskiego :)
Polecam "Przystanek Stawy" super łowisko z dużą ilością ryb, lecz niestety nie ma tam większych okazów zbliżonych do 20 kg. Dlatego chciałbym się od was dowiedzieć gdzie warto się udać na rybki 15+ :)
Oleśnikowa Dolina :D

Offline ŁukaszN

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 24.01.2016, 22:04 »
:) o tym łowisku nie słyszałem :) wpisałem w googole :) i okazy nawet fajne. Jeśli tam łowisz może napiszesz coś o tym łowisku, czy sporo jest tam takich większych ryb, czy bardzo zarośnięte, na co najlepiej biorą itp :)

Offline kuter

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 24
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #6 dnia: 24.01.2016, 22:15 »
Dlatego chciałbym się od was dowiedzieć gdzie warto się udać na rybki 15+ :)

Na terenie całej Polski takich łowisk jest naprawdę sporo i co ciekawe przybywa ich z roku na rok. Do takich najbardziej popularnych należą: Nekielka (wlkp), Gosławice (wlkp), wspomniane Jarosławki, Farma Krzyczki i Eko farma Żelechów (obie Mazowieckie) i wiele, wiele innych. Jest tego naprawdę mnóstwo.

Ja od siebie mogę polecić nowo powstałe w 2015 roku łowisko karpiowe w województwie łódzkim Rokitnica. Zapowiada się bardzo ciekawie. Wprawdzie nie ma tam jeszcze ryb powyżej 15 kg, raczej do 15 kg. 4 hektary wody, 10 stanowisk plus łowienie tylko z jednego brzegu daje spory komfort wędkowania. Cena również przystępna.
Bartek

Offline zasanie

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #7 dnia: 24.01.2016, 22:49 »
Zgoda w Jarosławiu, dwa razy w roku sobie tam pojadę pobawić się z miśkami :)

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #8 dnia: 25.01.2016, 05:36 »
Ja od siebie mogę polecić łowisko Tęczak kolo Zatora Małopolskie fajna i ciekawa woda miśki też spore. Jedyny problem to potrzeba troszkę Zachodu z wykupem licencji jak niemamy znajomego w ztw. Ale naprawdę warto się pomęczyć z tym.