Autor Wątek: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!  (Przeczytany 456828 razy)

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!
« Odpowiedź #720 dnia: 29.03.2016, 09:47 »
No i wyjaśniło się fajnie że nie musicie odsyłać całego fotela wystarczy odkręcić przednie nogi i przyczepić nowe które dostaniecie.
Rozumiem że stare wam zostaną fajnie bo będzie na podmianę. A może podpasują do f5r i chętni się znajdą , nawet na te krzywe :)
Ale to było logiczne, że się wyjasni i że problemu nie bedzie.
Mam tylko nadzieję, że nikt nie skorzysta i nie wykorzysta okazji a potem na alle hurtowo nogi od Cuzo będą ;-)

Swojego czasu firmy produkujące noże za darmo wysyłaly jakieś elementy gdy nóż się uszkodził. Do czas aż co niektórzy nie zaczeli sobie kompletów składać ;-)

A tak swoją drogą ciekawe jakby Cuzo sobie zażartował teraz piszac " mam Was w nosie, zapłacone to stracone" jaka byłaby reakcja. Czy też uznane by to było za zabawny żart?

Producent zareagował szybko i prawidłowo. Błędy w produkcji się zdarzyć mogą.

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #721 dnia: 29.03.2016, 09:50 »
Szacunek

Przepraszamy! Wymienimy. Wszyscy którzy zakupili fotele z powyższą wadą fabryczną otrzymają nowe nogi przednie lub tylne, bądź obie. Bardzo proszę o przesyłanie zdjęć wraz z adresem oraz telefonem kontaktowym, na biuro@elektrostatyk.com

Jeszcze raz przepraszam.

Tylko winni się tłumaczą, więc: pionowe nogi spawane są pod kątem w granicy 2-5 st. W przypadku Luwro spawy ściągnęły za mocno, a na dalszym etapie nikt tego nie wychwycił. Jesteśmy przed kolejną partia więc z pewnością czeka nas poprawa przyrządów. Zapytacie dlaczego nie można pospawać na 0st, byłby spokój. Otóż każda konstrukcja pracuje i po roku/dwóch, rury ułożone wzdłuż ud poddają się ciężarowi i lekko się podginają. Jednym słowem rura kładzie się na "korytkach".

Pozostajemy w kontakcie.
Mówiłem? Brawo dla producenta.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline jakub_wr

• Ekspert
  • Reputacja: 113
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #722 dnia: 29.03.2016, 10:03 »
Mam tylko nadzieję, że nikt nie skorzysta i nie wykorzysta okazji a potem na alle hurtowo nogi od Cuzo będą ;-)
Mario może tak być ale wówczas pojawią się te krzywe bo zakładam że nikt prostych nie odda ;)

A tak swoją drogą ciekawe jakby Cuzo sobie zażartował teraz piszac " mam Was w nosie, zapłacone to stracone" jaka byłaby reakcja. Czy też uznane by to było za zabawny żart?
Producent zareagował szybko i prawidłowo. Błędy w produkcji się zdarzyć mogą.
Mariusz więcej luzu, po co się napinać, chłopaki przecież pół żartem to wszystko, przynajmniej ja to tak odebrałem.
Gdybyś go kupił podobnie jak inni i dostał z krzywymi nogami nie byłbyś tak wyrozumiały i nie czekał spokojnie na wyjaśnienia. Wtopa jest nie da się ukryć ale super jest, że producent się pomiarkował i naprawia sytuację.

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #723 dnia: 29.03.2016, 10:15 »
No ja reaguję trochę inaczej bo wiem, że może być różnie i choć mogę być podirytowany to zawsze czekam na rozwój wypadków.
Bez spinki.
:-)

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #724 dnia: 29.03.2016, 10:21 »
Czytałem wszystkie posty i się nie udzielałem ale teraz po odpowiedzi od Cuzo mogę to napisać: cieszę się, że mamy w Polsce firmę, która tak dba o swoich Klientów :)

Co do żartów to uważam, że nie ma już co dalej ciągnąć tego tematu. Na szczęście problem się rozwiązuje w taki sposób w jaki powinien :)
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline cezarym

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #725 dnia: 29.03.2016, 10:39 »
Jak się temat uspokoi to w przyszłości planuję zakup, ale chyba będę chciał zobaczyć zanim zapłacę
Pozdrawiam
Czarek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #726 dnia: 29.03.2016, 10:48 »
To co chyba łykam za 225 a nogi w razie gdyby były krzywe to nowe dostanę

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #727 dnia: 29.03.2016, 10:57 »
Czytałem wszystkie posty i się nie udzielałem ale teraz po odpowiedzi od Cuzo mogę to napisać: cieszę się, że mamy w Polsce firmę, która tak dba o swoich Klientów :)

Co do żartów to uważam, że nie ma już co dalej ciągnąć tego tematu. Na szczęście problem się rozwiązuje w taki sposób w jaki powinien :)

Dokładnie tak samo myślę,( na targach kupiłem fotel leży sobie w czarnym worku i zaraz sprawdzę te anomalia ;)

A tak na marginesie przypomniała mi się rozmowa z moim kuzynem ( gł. inż. po szkoleniach w USA, UK, Niemcy i bóg wie gdzie jeszcze, który pracuję w największej w Europie firmie produkującej i wprowadzającej na rynek części do samochodów kilkunastu marek ) który opowiadał mi jak to jest gdy np. do testów auto dostaje Auto Bild, Dekra  lub ktoś inny. Te samochody wykonane są niby podobnie ale części z których auto jest złożone są " najlepsze z najlepszych ". A później w produkcji już nie jest tak doskonale i czasami mamy to co mamy ;D :P
Mimo wszystko Wielkie Dzięki za Akcję wymiany  nóżek dla firmy z krainy " Medalików " ;D ;D :P
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #728 dnia: 29.03.2016, 10:59 »
Jak się temat uspokoi to w przyszłości planuję zakup, ale chyba będę chciał zobaczyć zanim zapłacę
Moim zdaniem to podstawa każdego zakupu a zwłaszcza nowego towaru który jeszcze nie ma zbyt wielu sprzedanych egzemplarzy i opinii.

To co pisze Luk o Korumie to prawda (nie wiem jak z Prestonem bo nie mam ) nogi są pochylone do środka a kupiłem fotel używany i sam go używam, więc miał czas aby się ułożyć.  Nałożyłem tackę i wychodzi nachylenie 4 ° ciekawe ile było jak wyszedł z linii produkcyjnej.

Swoją drogą wydawało mi się na oko, że jest idealnie kąt prosty... w tym korumie..

Chub

• Gość
« Odpowiedź #729 dnia: 29.03.2016, 11:55 »
To co chyba łykam za 225 a nogi w razie gdyby były krzywe to nowe dostanę

Chyba już za późno na promocje ;)

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #730 dnia: 29.03.2016, 12:04 »
Taaa widziałem. Akurat nie miałem czasu aby klikać a teraz lipa. Wrzuciłem tylko do koszyka.

Jedno jest pewne ten ktoś czyta ten temat. Szybko zareagował

Pozdrawiam

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #731 dnia: 29.03.2016, 12:23 »
Szwagier kupił CUZO nowe i pytanie do posiadaczy czy u was nogi tez są pod kątem - schodzą się do środka

To CUZO na którym siedziałem w Sosnowcu na targach też miało nogi delikatnie pod katem do środka, więc to nie pojedynczy przypadek.
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
« Odpowiedź #732 dnia: 29.03.2016, 12:28 »
Szwagier kupił CUZO nowe i pytanie do posiadaczy czy u was nogi tez są pod kątem - schodzą się do środka

To CUZO na którym siedziałem w Sosnowcu na targach też miało nogi delikatnie pod katem do środka, więc to nie pojedynczy przypadek.
Fish, od tamtego wpisu sporo wody upłynęło i przypadek Luwro JEST pojedynczym przypadkiem.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline email

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #733 dnia: 29.03.2016, 12:46 »
Szacunek

Przepraszamy! Wymienimy. Wszyscy którzy zakupili fotele z powyższą wadą fabryczną otrzymają nowe nogi przednie lub tylne, bądź obie. Bardzo proszę o przesyłanie zdjęć wraz z adresem oraz telefonem kontaktowym, na biuro@elektrostatyk.com

Jeszcze raz przepraszam.

Tylko winni się tłumaczą, więc: pionowe nogi spawane są pod kątem w granicy 2-5 st. W przypadku Luwro spawy ściągnęły za mocno, a na dalszym etapie nikt tego nie wychwycił. Jesteśmy przed kolejną partia więc z pewnością czeka nas poprawa przyrządów. Zapytacie dlaczego nie można pospawać na 0st, byłby spokój. Otóż każda konstrukcja pracuje i po roku/dwóch, rury ułożone wzdłuż ud poddają się ciężarowi i lekko się podginają. Jednym słowem rura kładzie się na "korytkach".

Pozostajemy w kontakcie.
Mam takie pytanko. Partia, która ma tą wadę i została wysłana już do sprzedażny zostanie cofnięta ze sklepów i poprawiana czy zostaje tak jak jest i tylko od konsumenta docelowego zależy czy zakupiony fotel wyśle do  serwisu?
I jak długo będzie trwała poprawa wady w nowych partiach?

Wiem, że to trochę za wcześnie na pytanie ale mam bardzo mało wolnego czasu na wędkarskie wyjazdy i najbliższy mam za 3 tyg.. Bardzo mi zależy na tym fotelu aby go mieć już na najbliższy wyjazd.
Mateusz "Majcher"

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #734 dnia: 29.03.2016, 13:15 »
Właśnie kurier dostarczył Cuzo. Pierwsze wrażenie, jak zobaczyłem karton, k.... jakie duże. Nogi są rzeczywiście pochylone ale niedużo. Bardziej te tylne. Usiadłem i... jest bardzo wygodne. Jestem z niego bardzo zadowolony.
Zbyszek