Autor Wątek: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!  (Przeczytany 456858 razy)

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
Odp: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!
« Odpowiedź #1155 dnia: 27.06.2016, 16:10 »
Mam taką mozliwosc w Browningu, koszt arma to 90 kilka zlotych i nie wiem po co przepłacać, chyba że ktoś lubi wszystko z "jedne stajni" to rozumiem.

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1156 dnia: 27.06.2016, 16:15 »
Warto zakupić taki łącznik z Prestona, cena 24zł jest do przeżycia a kiedyś np. na nocce będziesz mógł wkręcić sygnalizator i przymknąć oko na chwilkę.

Wszystko sie zgadza, tylko moim zdaniem to jest takie robienie kupującego w ch...a, jak chcesz to kup albo nasza podpórkę która ma system obracania "trzonka" albo kup od nas łącznik >:O dla mnie to jest chore, to tak jak byśmy kupili samochód bez kierownicy....
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #1157 dnia: 27.06.2016, 16:18 »
Zgadza się wszystko kasa i kasa, ile już wydałem wolę nie myśleć, moje Cuzo wyposażyłem w akcesoria Prestona i wyszło więcej niż sam fotel.
Sławek

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1158 dnia: 27.06.2016, 16:25 »
Warto zakupić taki łącznik z Prestona, cena 24zł jest do przeżycia a kiedyś np. na nocce będziesz mógł wkręcić sygnalizator i przymknąć oko na chwilkę.

wszystko sie zgadza, tylko moim zdaniem to jest takie robienie kupującego w ch...a, jak chcesz to kup albo nasza podpórkę która ma system obracania "trzonka" albo kup od nas łącznik >:O dla mnie to jest chore, to tak jak byśmy kupili samochód bez kierownicy....

Jacku, ale tak kiedyś się kupowało. Dawno temu kupowałem Fiata 126p w Polmozbycie (było coś takiego) i pamiętam, że za kierownicę i ogrzewaną tylną szybę musiałem dopłacić. ::)
Robert

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1159 dnia: 27.06.2016, 16:30 »
No i pytanie czy to ma sens panowie, ja licze sie z tym że na jesien dedykowane akcesoria mogą być fajne więc nie wydaje na obecne 'Bóg wie ile', ale to co mam jest na tyle funkcjonalne że zastanawiam się czy to zmieniać:) nie dajmy sie zwariować, kiedyś bez Prestonów , Korumów itd też sie ryby łowiło. Oczywiście z podsumowania wyłączone są osoby które lubią i mogą wydawać kase na elitarny osprzęt. Ale jak to wiele starych wyg mawia, to nie sprzęt ryby łowi.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1160 dnia: 27.06.2016, 16:36 »

Wszystko sie zgadza, tylko moim zdaniem to jest takie robienie kupującego w ch...a, jak chcesz to kup albo nasza podpórkę która ma system obracania "trzonka" albo kup od nas łącznik >:O dla mnie to jest chore, to tak jak byśmy kupili samochód bez kierownicy....

Jacku, ale tak kiedyś się kupowało. Dawno temu kupowałem Fiata 126p w Polmozbycie (było coś takiego) i pamiętam, że za kierownicę i ogrzewaną tylną szybę musiałem dopłacić. ::)
Ale kierownica była sportowa Monte Carlo :D :D :D
Staś
Klasyczny Feeder

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1161 dnia: 27.06.2016, 17:06 »
Stasiu, niestety nie to była zwykła standardowa kierownica.
Robert

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1162 dnia: 27.06.2016, 17:54 »
Kolega z tymi elitarnymi to grubo przesadził ;)

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1163 dnia: 27.06.2016, 18:22 »
Pisząc to nie mam na mysli konkretnie jednego sprzętu. To raczej skrót myślowy. Po prostu skoro mam działające zamienniki to po co sie pchać w koszta z własnej, nieprzymuszonej woli ? Aczkolwiek rozumiem, że z punktu widzenia fizyki maluch jak i mercedes będą sie tak samo poruszać ale pewnie 99,9% ludzi wolałoby być w merolu. Krotko mówiąc, jesli ktos jest typowym niedzielnym wędkarzem to nie wiem czy ma dla niego kolosalne znaczenie czy zanęty miesza w wiaderku z Castoramy czy od  Sensasa:)

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1164 dnia: 27.06.2016, 18:28 »
Jeżeli w przypadku wiaderek różnica jest niewielka to w przypadku akcesoriów jest ogromna ;)

Offline raffau

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #1165 dnia: 27.06.2016, 18:34 »
Oczywiście że tak i z tym nie dyskutuje, prawda jest jednak taka, że często można kupić coś co ma bardzo zbliżone charakterystyki ale cenowo już nie koniecznie. A już na pewno jest to możliwe przy feeder amie, czego sam jestem przykładem. Nie mniej głupotą byłoby wypisywanie tutaj zestawu rzeczy do których ta teoria się aplikuje. Zawsze można kupić coś tańszego ale oczywiście nie jest to jednoznaczne z tym, że zawsze będzie to identyczna jakość, ale powiedzieć, że wszystko co tańsze jest zawsze gorsze to też spore nadużycie.   

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1166 dnia: 01.07.2016, 17:58 »
Robert

Offline Tomek M.

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 57
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1167 dnia: 02.07.2016, 17:44 »
Witajcie :).
Niedawno pytalem o ramię prestona, o to dokładnie http://sklepdrapieznik.pl/sklep/rodpod-y-feeder-arm-y/11437-ramie-preston-dutch-master-feeder-arm.html. Zakupiłem, jestem zadowolony, tyle co się trzęsie jest dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania. Zastosowałem je z jakąś no name podpórką z regulowanym nachyleniem i się spisała. Jednak apetyt rośnie i zwracam się do Was z kolejną prośbą. A mianowicie co zastosować jako podpórkę, żeby położyć na nią dwie wędki. Jest to możliwe wogóle? I kolejna sprawa jakie rozwiązanie zastosować jako pdpórkę/ uchwyt dolników tych wędek. Ostatnio użyłem zwykłej podpórki wbitej w ziemię, ale jak już pisałem, wolałbym się już wyzbyć podpórek, inna rzecz, że nie są ona zbyt wygodne. Warunek- muszą być dostępne w polskich sklepach. Od razu powiem, że pod szczytówki myślałem o tym: http://sklepdrapieznik.pl/sklep/podporki-do-feedera/10994-podporka-preston-deluxe-dutch-feeder-rest-standard.html Nada się? A co na dolniki? Muszę też podkreślić, że wędki stawiam dosyć wysoko, bo łowię głównie na rzece. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
« Odpowiedź #1168 dnia: 02.07.2016, 19:28 »
I jak Ci sie to ramie sprawdza?
Starcza miejsca na podwójny uchwyt ramienia?

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline zacier

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 12