Cześć Panowie,
Michale i Radku można spokojnie umieścić na ramieniu dwie wędki i wszystko pięknie hula. Ja z przodu mam podpórkę Mavera Mx Ripple Rest z neoprenem zaś z tyłu podwójną fajkę z neoprenem plus tulipany Guru Rear Reaper Rest. Nie są konieczne, ale ratują wędkę przed kąpielą kiedy bierze większy karp. Fajka z neoprenem to wygoda i cisza podczas manipulacji przy zestawach. Ponieważ i ramię i fajkę mam zamocowaną na przedniej nodze to występuje problem o którym napomknął Michał, zaczepianie kołowrotkiem wewnętrznej wędki o ramię. Tulipany poprawiają sytuację, ale jej nie rozwiązują. Osobiście, ponieważ mam fofel z nogami fi 25 tylko z przodu, czekam na firmowe dodatki do Cuzo pozwalające wykorzystać tylne mocowania do dodatkowych ramion. Mam nadzieję że będą takie, które pozwolą na bezproblemowe dodanie słupka fi 25 po prawej stronie i parasola po lewej (Szeroki Uśmiech do Mr Cuzo

). Dla mnie to załatwiło by sprawę.
Dodatkiem który sobie sprawiłem dla podniesienia stabilności całego zestawu na bardzie miękkim podłożu, przy moim długim ramieniu i parze feederów, jest worek na piasek Manfrotto sandbag G 100 (6 kg). Dobra sprawa do przerzucenia przez tylne nogi. Jego felerem jest cena, ale można znaleść też tańsze odpowiedniki lub spróbować produkcji własnej.