Panowie, szeroki podnóżek to dodatkowa waga. Kosze są bardzo wąskie, jak też i podnóżki, więc myślę, że tutaj nie będzie gorzej. Dodatkowo słupki krzesła i słupki muszą być w tej samej linii, przy czym musimy mieć jak zejść. Zbyt szeroki podnóżek może sprawę komplikować. No i jeszcze jedna rzecz - jak szerokie mamy stopy razem? Wg mnie miejsca jest sporo, przy koszach nie szerokość podnóżka jest problemem, a rozstaw słupków. To one blokują nogi, kolana dokładnie.
Na pewno trzeba ten podnóżek przetestować. Myślę, że wiele firm może mieć udane projekty lub nieudane na pierwszy rzut oka, ale trzeba samemu to posprawdzać

Pewnie Ci co będą na targach będą mieli okazję...
Ja bym się zastanowił, czy montaż trzeciej nogi z tyłu podnóżka, pośrodku ostatniego żebra, nie byłby dodatkowym zabezpieczeniem. Bo faktycznie może się coś huśtać, zbyt bardzo obciążone mogą być nogi samego krzesła, dokładnie słupek. poziomu do którego mocowany jest podnóżek. W moim koszu podnóżek jest wysuwany z poziomej szyny - i ona go mocuje dobrze z tyłu. Tutaj tego nie ma, i lepiej przy wstawaniu mieć dodatkowe zabezpieczenie. Wtedy ciężar wędkarza byłby rozłożony na dwa przednie słupki, tylnie nogi krzesła, i środkową nóżkę...