Autor Wątek: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!  (Przeczytany 456922 razy)

_luwro

• Gość
Odp: Krzesło Cuzo Feeder Method - nowość Elektrostatyka!
« Odpowiedź #1950 dnia: 09.04.2018, 22:53 »
(...) udało się zejść z wagi o około 2 kilo

waga w rękach ? 8)

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #1951 dnia: 10.04.2018, 00:01 »
Mario to wrzuć same zdjęcia bez opisu ;)

Uderzyli w aluminium? Nogi jaką mają regulację? Chodzi mi o dodatkową regulację.

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Dawid Moska

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 42
    • Jedziemy na ryby
« Odpowiedź #1952 dnia: 10.04.2018, 00:11 »
Wpadłem poczytać  , zobaczyć czy wzięto pod uwagę nasze wnioski i z tego co udało mi się tutaj ogarnąć to wiadomo że mamy inny materiał i inne mocowanie nóg. Pozatym poziom konwersacji jest bardzo niski i ciężko jakież informacje z tego powiecmy żargonu wyciągnać.  Jedzie do mnie kurier z nowa wersja F3 ( o starej już napisałem co myślę ) sądzę że będe zaskoczony i na pewno podziele się swoimi wnioskami.

Offline Paul John

• Ekspert
  • Reputacja: 71
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1953 dnia: 10.04.2018, 00:22 »
Wpadłem poczytać  , zobaczyć czy wzięto pod uwagę nasze wnioski i z tego co udało mi się tutaj ogarnąć to wiadomo że mamy inny materiał i inne mocowanie nóg. Pozatym poziom konwersacji jest bardzo niski i ciężko jakież informacje z tego powiecmy żargonu wyciągnać.  Jedzie do mnie kurier z nowa wersja F3 ( o starej już napisałem co myślę ) sądzę że będe zaskoczony i na pewno podziele się swoimi wnioskami.

Słońca Życzę

Słońca życzę

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1954 dnia: 10.04.2018, 00:25 »
Jeżeli dostanę nową wersję krzesła, a na to się zanosi, to zrobię kolejna recenzję, tym razem z wagą i podaniem wymiarów ;) 

Panowie, co to, jakaś koniunkcja sfer jest, że tak sobie dogadujecie? :)
Lucjan

Offline MarioG

• Ekspert
  • Reputacja: 312
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1955 dnia: 10.04.2018, 07:21 »
(...) udało się zejść z wagi o około 2 kilo

waga w rękach ? 8)
Tak.
Praca na Poczcie zrobiła swoje :-)
Kiedyś np przy listach byłem jeszcze dokładniejszy :-)

Ostap, fotki postaram się po wekendzie.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Mario
Mazovia Fishing Team

Offline RAV93

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Istnieją ludzie, którzy łowią ryby, i tacy, którz
« Odpowiedź #1956 dnia: 10.04.2018, 13:23 »
Jeżeli dostanę nową wersję krzesła, a na to się zanosi, to zrobię kolejna recenzję, tym razem z wagą i podaniem wymiarów ;) 

Panowie, co to, jakaś koniunkcja sfer jest, że tak sobie dogadujecie? :)

Jeden się chwali że dostał a drugi tak jak by trochę zazdrości. Ja kupiłem nie dawno F2 bo f3 wydaje mi się że po 1 dłużej się rozstawia po 2 im cięższe krzesło tym stabilniejsze. Mi waga f2 nie przeszkadza bo Elektrostatyk wymyślił jeszcze wózki W3 którego jestem posiadaczem. Rozłożenie F2 plus podnóżek,  półka boczna z parawanem, karuzela z pojemnikami oraz ramieniem zajęło mi nie całe 15 min. Dłużej wyciągnąłem wszystko z toreb. 

Offline RAV93

• Ekspert
« Odpowiedź #1957 dnia: 10.04.2018, 13:48 »
A ja jestem ciekaw nad wytrzymałością tego nowego skoro został wykonany z amelinium więc na pewno jego wytrzymałość została zmniejszona widziałem że f 2 się wyginała pod ciężarem niektórych jej użytkowników. Ktoś o wadze np 110kg po kilku zasiadkach może się rozczarować jak już podnóżek nie będzie pasował bo nogi się rozejdą. Podnóżek jest wykonany z tego samego stopu ale ma dużo więcej wzmocnień. Testy w domu są dla mnie bez sensu rozłożyć i usiąść to tak jak by go nie wyciągać w ogóle z kartonu i napisać chopaki jest gitara kupować w ciemno. Na rybach jest nie równo ciągle wstajemy i siadamy kręcimy się w jedną lub drugą stronę rozglądając się. Pakując do auta zawsze fotel leży na samym spodzie i na niego rzucam wszystkie graty więc uchwyty do nóg bym za każdym razem łamał tak jak już wymieniałem w podnóżku.

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #1958 dnia: 10.04.2018, 14:13 »
Jeżeli nie będziesz korzystać z poziomic, to krzesło ustawisz błyskawicznie.
Po dwóch dniach ( nad wodą) nic się złego z krzesłem nie stało. Tak na marginesie, to rura jak się orientuje, jest najmocniejszym profilem.

https://splawikigrunt.pl/forum/gallery/23_10_04_18_6_46_46.jpeg
https://splawikigrunt.pl/forum/gallery/23_10_04_18_6_47_15.jpeg
Robert

Offline RAV93

• Ekspert
« Odpowiedź #1959 dnia: 10.04.2018, 14:18 »
To ramka krzesła jest z rur? Z tego co widziałem na zdjęciach to była z profilu kwadrat. Chodzi mi o te do których przyspawane jest siedzisko te się mogą wygiąć co sprawi że nogi już nie będą pod kątem 90 stopni do krzesła. W F2 gieła się stalowa rurka która była w spawana między nogi? I nogi się rozchodziły na boki.

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
Robert

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #1961 dnia: 10.04.2018, 14:28 »
To że komuś się stare krzesło powyginało, to może chyba tylko sobie samemu podziękować. Przy mojej wadze nic się złego z nim się nie stało, a użytkuje od samego początku.
Robert

Offline RAV93

• Ekspert
« Odpowiedź #1962 dnia: 10.04.2018, 14:41 »
Ja rozumiem że jesteście testerami i musicie pisać że jest piękne i wspaniałe gdyż takie jest wasze zadanie. Ale ja nie przeczę że te nowe jest gorsze bo mam stare i nie stać mnie by kupić nowe tylko zwracam uwagę na fakty jakie miały miejsce. Po za tym z tego co pamiętam producent dawał gwarancję na 150 kg masy ludzkiego ciała więc jak ktoś ważył 110 kg to chyba nie powinno się powyginać? Nie kiedy łowimy w ciężkich warunkach gdzie nawet poziomica nic nie pomoże bo zabraknie regulacji nóżek. Krzesło wędkarskie powinno być uniwersalne a nie tylko na komercje gdzie jest w miarę równy brzeg. Co?  może mam brać ze sobą kostkę brukową metr na metr najpierw na rybach ja ułożyć i następnie wypoziomować krzesło? No chyba raczej nie, zapraszam do mnie na PZW na najlepszych miejscach możecie zapomnieć o wypoziomowaniu krzesła bo zabraknie wam regulacji. A chyba nie ma nic piękniejszego od łowienia między trzcinami na wodzie PZW w krzakach i naturalnym cieniu drzew a nie na komercji pod parasolem? Ja w ostatnią niedzielę siedziałem w takim miejscu że zabrakło nóg w podnóżku i trochę był pod wodą ale dzięki niemu mogłem komfortowo łowić w miejscu w którym kiedyś mogłem pomarzyć. Co jeszcze mam napisać że musiałem zamienić nogi z podnóżka do Cuzo bo są dłuższe i jest większy manewr regulacji?

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #1963 dnia: 10.04.2018, 14:46 »
Ja rozumiem że jesteście testerami i musicie pisać że jest piękne i wspaniałe gdyż takie jest wasze zadanie.
....

Poproszę o trochę zaufania do kolegów. Nie ma chyba podstaw do takiej oceny.
Oczywiście niektóre "sprawy" mogą wyjść z czasem, po dłuższym użytkowaniu, ale to co opisują to ich wrażenia.
Nie doszukiwałbym się manipulacji i promocji na siłę. :)
Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline RAV93

• Ekspert
« Odpowiedź #1964 dnia: 10.04.2018, 14:57 »
Ja rozumiem że jesteście testerami i musicie pisać że jest piękne i wspaniałe gdyż takie jest wasze zadanie.
....

Poproszę o trochę zaufania do kolegów. Nie ma chyba podstaw do takiej oceny.
Oczywiście niektóre "sprawy" mogą wyjść z czasem, po dłuższym użytkowaniu, ale to co opisują to ich wrażenia.
Nie doszukiwałbym się manipulacji i promocji na siłę. :)

Ja jestem bardzo wyrozumiały, ale jeżeli ja tak to odczuwam z resztą, nie tylko ja wiec coś w tym musi być. Bo chyba wątek służy do konwersacji na temat krzesła Cuzo i jeżeli ktoś zgłasza swoje spostrzeżenia by zapobiec jakiej kolwiek wadzie fabrycznej bo możliwe że w przyszłości będę chciał zakupić ten produkt, a ktoś na siłę chce wcisnąć kit że krzesło pogieło się z winy użytkownika to coś jest nie tak? Jest limit wagi do 150 kg a ktoś waży dajmy na to 100 kg to nie ma siły by się zgieło.  Ja ważę 80 kg i dla mnie F2 jest wystarczająca. Nawet rozpórka nie jest mi potrzebna bo siedzi mi się stabilnie. Moje sugestie były tylko takie że jeżeli zmienili ze stali na Alu to albo żeby dodali jakieś wzmocnienia albo zmniejszyli jego wytrzymałość w opisie np. Wytrzymały do 100 kg