Autor Wątek: Pojemnik z przegródkami na przynęty  (Przeczytany 11987 razy)

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Pojemnik z przegródkami na przynęty
« Odpowiedź #15 dnia: 24.01.2016, 20:53 »
Jak widzisz, ja używam pojemników na mocz i kał. Większe pojemniki (te na mocz) wrzucam tam pelety, którymi najczęściej łowię. Więcej tego tam wchodzi w taki pojemnik.

A tutej te, które są na kał. Przeznaczyłem je na mniejsze kulki i Pop Up - których się mniej używa na łowisku a nie raz się przydają. I takich ze 40 pojemniczków nie raz na łowisko biorę i jest przyanjmniej w czym wybrać i dopasować się w danej chwili do łowiska i ryb. Oczywiście w takim pojemniczku jest łopateczka przy zakrętce, trzeba ją delikatnie wyłamaćlub odciąć. Trzeba uważać, bo pęka plastik.

Zaś resztę kulek trzymam w oryginalnych pudełkach w piwnicy ;)

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 24.01.2016, 21:02 »

"A tutej te, które są na kał.  I takich ze 40 pojemniczków nie raz na łowisko biorę "
Pozdrawiam

To sporo tego dygasz na ryby Sylwek ! Ty jeszcze Komunikacją miejską śmigasz z tego co kojarzę. Szacun :) Wiem że to nie waży dużo może, ale miejsca zajmuje :),a gdzie reszta sprzętu w tych wszystkich kulkach :P
Krzysztof

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 24.01.2016, 21:44 »
Panowie ja proponuje to :

allegro.pl/probowka-korek-pp-10ml-speed-wysylka-25-szt-fv-i5908437693.html

Prosto skutecznie i estetycznie :)
Michał

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #18 dnia: 24.01.2016, 21:46 »
Na pewno każdy z nas ma dziecko w wieku 3-10 lat w rodzinie i lubi ono jajka niespodzianki. Ja do kulek i peletu o wielkości 8-12 mm  używam właśnie takich pojemniczków żółtych jakie w tych jajkach niespodziankach są. Używam też prawie takich samych pojemniczków w jakie są zapakowane rękawiczki jednorazowe w komplecie z farbą do włosów jakie kobiety najczęściej uzwaja są one trochę lepsze bo nie przepuszczają powietrza i są przezroczyste ale i tak opisuję i przyklejam taśmą bezbarwną

Offline Robcio

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 10
  • Genetycznie obciążony - wędkarstwem.
« Odpowiedź #19 dnia: 22.05.2016, 11:49 »
Wędkarzom nad wodą , przed komputerami i przed telewizorami oglądającymi filmy SiG - Cześć !

Od dawna próbuję dopasować do swoich potrzeb , pudełko na zestaw różnych kulek do method feedera. Aktualnie używam pudełka Patrol Domino 12 , ale nie spełnia moich oczekiwań ponieważ kulki wysychają , pudełko nie jest szczelne. Jak to mówią przeczytałem internet 2X i nie znalazłem odpowiedniego rozwiązania . Są w sprzedaży pudełka hermetyczne do żywności ale bez przegródek.
Oglądam filmy Luk-a chronologiczne w/g daty publikacji , jestem przy 123 odc. pt. Waggler kontra Metoda - Milton Lake 9.10.2015 część 1. Już film wcześniej (Leszcze, Metoda i podajnik Guru z amortyzatorem - 8.10.2015 część 1) w 14:08 min. Luk "mignął"przed kamerą swoim pudełkiem ze "skarbami". I jak intuicja mnie nie myliła w następnym filmie widać już więcej. Z tego co widzę to pudełko jednak nie jest hermetyczne. Mała prośba do "mistrza" 8) - (przydała by się taka emotikona ale w kaszkiecie ;)) garść informacji n/t pudełka - być może problem jest już rozwiązany.

Mam pewien pomysł - ale być może koś z kolegów po kiju znalazł już rozwiązanie lub kupił gotowe pudełko z 8-10-12 przegródkami zamykane hermetycznie lub wodoszczelne , które nadaje się do przechowywania kulek do m-f.

Mój pomysł to zakup  pudełka MEIHO Versus Fly Case FC-L - wymiary zewnętrzne: (dł./szer./gł.) 18,6cm/10,3cm/3,1cm i do tego dorobienie uszczelki silikonowej z arkusza maty silikonowej o grubości 1 lub 2mm pod pokrywkę pudełka (na całej powierzchni - przegrody były by również rozdzielone) jeśli jego budowa na to pozwala. Przegrody i ścianki boczne muszą być na równi. Jeśli ktoś z was używa takiego pudełka proszę o informację n/t jego budowy - nie będę musiał kupować takiego w ciemno.

Może posiadacie w swoim arsenale pudełko z płaską pokrywką od spodu lub z taka do której można dociąć uszczelkę - to byśmy rozwiązali problem. Proszę o propozycje.

Ewentualnie pozostaje wymyślenie i zlecenie produkcji takiego pudełka jakiemuś producentowi - logo SiG na pokrywkę a kasa na utrzymanie portalu - a co.

Pozdrowienia dla tych co na rybach i dla tych co nie mogą ;).
Wędkarstwo uzdrawia duszę.
Rob.

Offline Kornel

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: 22.05.2016, 13:51 »

Ja mam tak, tez się obawiałem o wietrzenie, ale niektóre posiadam tak spakowane ponad 2 miesiące i nadal pachną intensywnie. A resztę w oryginalnych pudełkach trzymam w domu, miejsca zajmuje to na pewno bez porównania mniej, a nad wodą i tak się na raz więcej nie użyje. 

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #21 dnia: 22.05.2016, 14:34 »
To dwa z kilku moich pojemników, nie zabierają dużo miejsca i są szczelne.
Niezwykle pakowne, polecam.
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #22 dnia: 22.05.2016, 14:35 »
Kornel, kupiłem podobne pudełko w markecie :) Ma dosłownie takie samo zastosowanie, gdyż taki niezbędnik oszczędza dużo miejsca :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Kornel

• Zaawansowany użytkownik
« Odpowiedź #23 dnia: 22.05.2016, 14:42 »
Dla mnie jest to super sprawa, pojemnik ma 12x9,5cm  i mieści 8 przynęt. Jedyny minus to już wspomniana możliwość wietrzenia, ale ja na razie nie zarejestrowałem tego problemu po 2 miesiącach :) A jeżeli mamy tam przynety, które działają to przez ten czas taka ilość na pewno się wykorzysta, a jak coś zwietrzeje, bo przez pół roku nie wykorzystaliśmy takiej nie dużej ilości danego specyfiku to i tak mała strata bo znaczy, że u nas to i tak nie działa :D

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #24 dnia: 22.05.2016, 14:53 »
Czasem wietrzenie pomaga bo zbyt intensywny zapach może odstraszać a nawet o tym nie wiemy :) Ja zaopatrzyłem się w trochę większe by upchać tam jakieś przypony i koszyki na takie spontaniczne wypady i zabrać mały niezbędnik i przynęty w jednym pudełku dziś wieczorem wrzucę foto :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Rafal_Rafal

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #25 dnia: 22.05.2016, 22:44 »
Ja nie znalazłem takiego pojemnika, za to znalazłem torbę z dużą ilością przegródek w które pasują pojemniki z peletami itp. Wygląda to właśnie tak jak na zdjęciach. A w bocznych kieszonkach mieszczą się wszystkie pozostałe akcesoria :) spakowana czeka gotowa na kolejny wyjazd na rybki, może uda się w nadchodzący długi weekend :)

Offline Robcio

• Użytkownik
  • **
  • Genetycznie obciążony - wędkarstwem.
« Odpowiedź #26 dnia: 23.05.2016, 12:01 »
Cześć !

Podobają mi się wasze rozwiązania pakowania kulek w oddzielne pojemniki , ma to sens bo , otwieramy tylko pojemniki z których korzystamy. Mam takie pudełko jak stas1 , kupione w jakimś cośtam-markecie ale moje chyba jest mniejsze , na zdjęciu ciężko rozpoznać proporcje , szczególnie że nie posiadam takich pojemników na kał. Mój ma wymiary z etykiety 148x97x85 mm i pojemność do odczytania od spodu pojemnika 0,7L. Stas1 - jeśli to nie problem podaj pojemność ew. wymiary swoich pojemników - to dużo wyjaśni.

Z małych pojemników bardziej mi pasuje ten który pokazał Pyza , tylko czy jest zakręcany , jaką ma pojemność i czy to ten http://allegro.pl/pojemnik-do-pobierania-kalu-20-ml-niejalowy-i6017305783.html . Pyza jeśli możesz to napisz ze dwa słowa.

Wszystkim WIEKIE Dzięki i pozdrawiam , Rob.
Wędkarstwo uzdrawia duszę.
Rob.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #27 dnia: 23.05.2016, 12:37 »
A to mój niezbędnik :)

Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #28 dnia: 23.05.2016, 12:58 »
zarówno pojemniki Stasia jak i Pyzy mają 20ml

osobiście używam tych zakręcanych i z uwagi na ich asymetryczność pionową chcę przejść na te Stasia. Moje z uwagi na pieruńską zakrętkę obalają się w każdym żadnym pojemniku - jedynie nadają się do pudełka stonfo -dzielonej czwórki - wchodzi 8sztuk leżąc bokiem po 2 na przegródkę.

co do obrazowania pojemności - pudelko dumbelsów/peletów 8mm wchodzi w 4 pojemniczki

Pozdrawiam
Olo

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #29 dnia: 23.05.2016, 13:22 »
A w czym przechowujecie te pudełeczka na mocz z przynętami.
Bo kurczę uzbierała się już spora kolekcja i nie mam pojęcia w czym to wozić nad wodę
Feeder & spinning