Wędkarzom nad wodą , przed komputerami i przed telewizorami oglądającymi filmy SiG - Cześć !
Od dawna próbuję dopasować do swoich potrzeb , pudełko na zestaw różnych kulek do method feedera. Aktualnie używam pudełka Patrol Domino 12 , ale nie spełnia moich oczekiwań ponieważ kulki wysychają , pudełko nie jest szczelne. Jak to mówią przeczytałem internet 2X i nie znalazłem odpowiedniego rozwiązania . Są w sprzedaży pudełka hermetyczne do żywności ale bez przegródek.
Oglądam filmy Luk-a chronologiczne w/g daty publikacji , jestem przy 123 odc. pt. Waggler kontra Metoda - Milton Lake 9.10.2015 część 1. Już film wcześniej (Leszcze, Metoda i podajnik Guru z amortyzatorem - 8.10.2015 część 1) w 14:08 min. Luk "mignął"przed kamerą swoim pudełkiem ze "skarbami". I jak intuicja mnie nie myliła w następnym filmie widać już więcej. Z tego co widzę to pudełko jednak nie jest hermetyczne. Mała prośba do "mistrza"

- (przydała by się taka emotikona ale w kaszkiecie

) garść informacji n/t pudełka - być może problem jest już rozwiązany.
Mam pewien pomysł - ale być może koś z kolegów po kiju znalazł już rozwiązanie lub kupił gotowe pudełko z 8-10-12 przegródkami zamykane hermetycznie lub wodoszczelne , które nadaje się do przechowywania kulek do m-f.
Mój pomysł to zakup pudełka MEIHO Versus Fly Case FC-L - wymiary zewnętrzne: (dł./szer./gł.) 18,6cm/10,3cm/3,1cm i do tego dorobienie uszczelki silikonowej z arkusza maty silikonowej o grubości 1 lub 2mm pod pokrywkę pudełka (na całej powierzchni - przegrody były by również rozdzielone) jeśli jego budowa na to pozwala. Przegrody i ścianki boczne muszą być na równi. Jeśli ktoś z was używa takiego pudełka proszę o informację n/t jego budowy - nie będę musiał kupować takiego w ciemno.
Może posiadacie w swoim arsenale pudełko z płaską pokrywką od spodu lub z taka do której można dociąć uszczelkę - to byśmy rozwiązali problem. Proszę o propozycje.
Ewentualnie pozostaje wymyślenie i zlecenie produkcji takiego pudełka jakiemuś producentowi - logo SiG na pokrywkę a kasa na utrzymanie portalu - a co.
Pozdrowienia dla tych co na rybach i dla tych co nie mogą

.