Kozi możesz mi polecić jakieś dodatki właśnie polepszające pracę kulki w wodzie?

Jeśli chodzi o pelet allera... już tłumaczę czemu on a nie zwykła mączka rybna...
Ten pelet to przecież nic innego jak mączka rybna ale z dodatkiem mączki kryla, wzbogacona o niezbędne minerały i witaminy i jest już odżywczo zbalansowana nie to co sama mączka rybna. Tym ryby były karmione za małego i do takiego pokarmu przywykły i mu ufają... dlatego wolę tą pasze zamiast samej mączki rybnej...
Poza tym sama mączka rybna zawiera duże ilości aminokwasów egzogennych: lizyna, metionina, treonina, tryptofan, arginina. A karpie nie lubią tych aminokwasów...
Rozumiem że mączka lt94 jest wysokiej jakości i daje dobry przyrost masy ciała karpia bo ma przyswajalność na poziomie 94% jednak robiąc kulke nie chcę układać rybie diety tylko chcę żeby jej smakowało i żeby z chęcią jadła... Dlatego właśnie stosuję mączkę sojową ponieważ mączka sojowa (a dokładnie sama soja) zawiera duże ilości cysteiny która jest ulubionym białkiem karpia.
Dlatego nie rozumiem czemu zarzucasz że mąka sojowa jest słaba jakościowo... bo jest tańsza? Po prostu proces wytwórczy mąki sojowej jest dużo tańszy niż mąki rybnej.
Jesli skupialibyśmy się na jak najlepiej przyswajalnym białku to zamiast lt94 czemu nie użyć aminokwasów dla sportowców? Przecież to są najwyższej jakości białka komplementarne z wyizolowanymi aminokwasami rogałęzionymi z najwyższą przyswajalnością, a to dlatego bo białka jakie występują w tych odżywkach to nie są białka które lubi karp... albo przynajmniej białka do jakich przywykł jak np podczas karmienia za młodu tak jak wlasnie jest z pelletem z allera.