Autor Wątek: Pokrowiec Daiwa  (Przeczytany 3563 razy)

Offline Smolar4321

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
  • Ulubione metody: feeder
Pokrowiec Daiwa
« dnia: 01.02.2016, 13:51 »
Kamil

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
Odp: Pokrowiec Daiwa
« Odpowiedź #1 dnia: 01.02.2016, 14:25 »
Mam i używam tego pokrowca i w tej długości .Fajny pokrowiec na szybkie wyskoki z jednym kijkiem .

Co kolega dokładnie chciałby wiedzieć na jego temat ?
Maciek

Offline Smolar4321

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #2 dnia: 01.02.2016, 14:34 »
Ogólnie to tak: interesuje mnie co mieści się w tej bocznej kieszeni czy zmieszczą się podpórki 45 cm. I jak z kołowrotkiem jo czytałem że jest to pokrowiec pod wędki spinningowe do 3 m a ja chciałbym w niego schować feedera i nie wiem czy zmieści się bo feedery posiadają długi dolnik. Bo znając Daiwę wiem ze materiał jest okej. :) 
Kamil

Offline Maciek

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 01.02.2016, 14:49 »
Ogólnie to tak: interesuje mnie co mieści się w tej bocznej kieszeni czy zmieszczą się podpórki 45 cm. I jak z kołowrotkiem jo czytałem że jest to pokrowiec pod wędki spinningowe do 3 m a ja chciałbym w niego schować feedera i nie wiem czy zmieści się bo feedery posiadają długi dolnik. Bo znając Daiwę wiem ze materiał jest okej. :) 
Długość tej kieszeni (w najdłuższym miejscu) to 52 cm .Ja w tą kieszeń pakuję kuferek z akcesoriami ,głowice  typu feeder (taka jak na zdjęciu),kanapki i ręczniczek .W komorę główną w chodzi bez problemu feeder 3,60 w trój składzie ,piórnik na przypony 40 cm i dwie podpórki .W tą małą kieszonkę z boku idzie sztyca do podbieraka ,lub podbierak składany (jak na zdjęciu).

Trzeba przyznać że dosyć pojemny jest ten pokrowiec ,do tego wygodny szeroki pas transportowy i sztywne ściany pokrowca zapewniają dobrą ochronę kijka .
W środku znajduję się trok do przywiązania kija.

Oczywiście kij jest uzbrojony w kołowrotek i kapturki ochronne :)
Maciek

Offline Smolar4321

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #4 dnia: 01.02.2016, 15:04 »
Dzięki wielkie za wszystkie informacje :)  jeszcze szukam czegoś na rynku ale myślę że i tak zostane przy tym pokrowcu :)
Kamil

Offline kroszo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #5 dnia: 09.02.2016, 10:40 »
Hej,

także zastanawiam się nad tym pokrowcem, myślisz że do wersji 145 CM wejdą dwie matchówki 3,90 (ok. 140 cm po złożeniu)? Jak ze sztywnością? Pokrowiec jest sztywny? W opisie jednej z aukcji był określony jako pół-sztywny.

z góry dzięki za podpowiedź.
Dziki Wschód

Offline Maciek

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 09.02.2016, 15:07 »
Hej,

także zastanawiam się nad tym pokrowcem, myślisz że do wersji 145 CM wejdą dwie matchówki 3,90 (ok. 140 cm po złożeniu)? Jak ze sztywnością? Pokrowiec jest sztywny? W opisie jednej z aukcji był określony jako pół-sztywny.

z góry dzięki za podpowiedź.
Hej
Na długość powinny wejść Ci bez problemu ,mój pokrowiec ma 127 cm (katalogowo ), a wkładam w niego kije 128 cm i jeszcze jest troszkę luzu.Bez kołowrotków dwie sztuki wchodzą bez problemu , z kołowrotkami też wejdą ,ale trzeba kołowrotki rozdzielać jakimś ręczniczkiem ,lub gąbką bo będą się o siebie obcierały .Takie to jest wtedy upchane :-\ .
Co do sztywności ,to nie jest to typowa tuba ,ale czuć że to jakiś  plastik obszyty materiałem (dobrze to określili pół-sztywny).
Powiem Ci tak ,jak na niego wejdziesz to kije uszkodzisz :),ale tak jak ja, jeżdżę na rowerze przez las na ryby, często gałęzie uderzają w pokrowiec ,to on jest wystarczający do ochrony kijków.
Maciek

Offline kroszo

« Odpowiedź #7 dnia: 09.02.2016, 16:04 »
ale tak jak ja, jeżdżę na rowerze przez las na ryby, często gałęzie uderzają w pokrowiec ,to on jest wystarczający do ochrony kijków.

O właśnie, o to mi chodzi! dzięki! :)
Dziki Wschód

Offline kroszo

« Odpowiedź #8 dnia: 13.02.2016, 11:18 »
Hej, jednak po przemyśleniu sprawy zdecydowałem się na pokrowiec 2-komorowy. Mam za dużo różnych gratów (sztyce, podpórki itp) żeby to upychać do jednej komory. Chyba się zdecyduję na Daiwę, macie może jakieś inne propozycje w cenie 300-400 PLN?

http://allegro.pl/daiwa-pokrowiec-semi-hard-145-cm-2-komory-supreme-i5963142360.html
Dziki Wschód

Offline kismet75

• Reputacja: 21
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 14.02.2016, 13:18 »
Tu masz jeszcze 2 komorowy w przystępnej cenie http://allegro.pl/pokrowiec-tuba-x-team-jaxon-tt-160-cm-i5818567747.html

Hej, jednak po przemyśleniu sprawy zdecydowałem się na pokrowiec 2-komorowy. Mam za dużo różnych gratów (sztyce, podpórki itp) żeby to upychać do jednej komory. Chyba się zdecyduję na Daiwę, macie może jakieś inne propozycje w cenie 300-400 PLN?

http://allegro.pl/daiwa-pokrowiec-semi-hard-145-cm-2-komory-supreme-i5963142360.html
Pozdrawiam
Mariusz