Dlatego Jakub ja zakładam, że lepszy będzie płaski podajnik, z wyciętymi żebrami. Wafters to przynęta zbalansowana, którą zatapia ciężar haka, jednak znajduje się lekko ponad dnem, na włosie. W takim przypadku powinien to być idealny cel dla ryby.
Hybrid jest wąski, tam to w ogóle ściska się torebkę. Jest OK do łowienia na zimnych wodach, ale jak się ociepli to trzeba czegoś więcej. Tam właśnie może być problem, bo burty są wysokie. Jednak co by nie mówić, tylko ten podajnik można nabijać normalnym miksem również...
Ja też będę eksperymentował w ten sposób, że pellety będe nasączał jakimiś atraktorami wcześniej, tak aby pakować już lekko wilgotne do siatki, aby nie było takego pękania i eksplodowania. Póki co trzeba zrobić kilka prób i porównać które podajniki lepiej się spisują.
Podajnik do białych robaków in-line z Drennana można pozbawić pokrywy, przez co można zrobić podajnik z burtami, o szerokiej powierzchni. To też muszę przetestować, czy taka wersja nie zadziała lepiej. Ogólnie jednak bazować chcę na Prestonach XL i na podajnikach ESP, które będa miały większą powierzchnię i ciężar. Te największe będą idealne do konkretnych torebek i polowania na karpia lub do użycia na wolnej rzece.