Autor Wątek: Picker 2,9 Byron Black Dynamic - czy kupić?  (Przeczytany 5828 razy)

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
Picker 2,9 Byron Black Dynamic - czy kupić?
« dnia: 08.02.2016, 19:36 »
Panowie, mam możliwość zakupu wędki jak w tytule. Ma zapewne więcej niż 12 lat. Sprzedawca określa jej stan na bdb.
Cena do negocjacji i tutaj zwracam się do bardziej doświadczonych kolegów z zapytaniem, czy to dobry sprzęt i ile może być wart? A może ktoś ma i używa?
Czekam na Wasze wypowiedzi.
Robert

Offline Andrew126

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
Odp: Picker 2,9 Byron Black Dynamic - czy kupić?
« Odpowiedź #1 dnia: 09.02.2016, 08:13 »
Witam, Byron black dynamic to seria z końca lat 90tych, średnia półka. Posiadałem Black Dynamic Feeder 350, nowa kosztowała wówczas dwieście kilkadziesiąt pln. Wędka była delikatna, odpowiednik dzisiejszych quiverów. Wykonanie na średnim poziomie, blank czarny mat, generalnie byłem z niej zadowolony. Jeżeli ten picker jest w bdb stanie to może być wart ok. 150 pln.

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 09.02.2016, 08:36 »
Witam, Byron black dynamic to seria z końca lat 90tych, średnia półka. Posiadałem Black Dynamic Feeder 350, nowa kosztowała wówczas dwieście kilkadziesiąt pln. Wędka była delikatna, odpowiednik dzisiejszych quiverów. Wykonanie na średnim poziomie, blank czarny mat, generalnie byłem z niej zadowolony. Jeżeli ten picker jest w bdb stanie to może być wart ok. 150 pln.

Dzięki to już coś. A mógłbyś go porównać do jakiejś obecnie dostępnej wędki? Przez te lata, technologia wyrobu sprzętu zmieniła się zapewne kilka razy, ale już nie raz okazywało się, że sprzęt produkowany naście lat temu był lepszy od obecnie produkowanego
Robert

Offline Andrew126

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
« Odpowiedź #3 dnia: 09.02.2016, 09:06 »
Dzisiaj mam colmic method feeder 330 i ma ona podobne parametry . Generalnie wędka była szybka o ugięciu progresywnym.

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 09.02.2016, 09:08 »
Dzisiaj mam colmic method feeder 330 i ma ona podobne parametry . Generalnie wędka była szybka o ugięciu progresywnym.

Dzięki. Może ktoś jeszcze zna ten sprzęt.
Robert

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #5 dnia: 09.02.2016, 09:12 »
Samego Byrona znam i jeżeli to była średnia półka to pomimo tego, że sam lubię stary sprzęt to w tej cenie był w to nie wchodził.
Miałem kiedyś Matchówke z tej firmy właśnie ze średniej półki i rewelacji nie było.

Chociaż dla kolekcjonera marki może mieć swoją wartość :)

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 09.02.2016, 09:21 »
Panowie skoro znacie tą firme, to z mojeej strony ostatnie pytanie, a mienowicie lepiej zainteresować się Mikado Black Draft Picker 2,7 lub 3,0 czy tym Byronem?
Robert

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 09.02.2016, 09:55 »
Byron totalnego G.... raczej nigdy nie wypuszczał. To jak koledzy pisali taki sprzęt średniopułkowy w niemałej cenie. Kija o którym piszesz, w ręku nie miałem. Ale co do wyboru? Idź jednak w tego Mikado. Nowy,masz serwis na miejscu a zapewne cena podobna.
Arek

Offline gilala

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 09.02.2016, 10:08 »
Byron totalnego G.... raczej nigdy nie wypuszczał. To jak koledzy pisali taki sprzęt średniopułkowy w niemałej cenie. Kija o którym piszesz, w ręku nie miałem. Ale co do wyboru? Idź jednak w tego Mikado. Nowy,masz serwis na miejscu a zapewne cena podobna.

Co do serwisu, to tutaj się nie boję, bo znajomy chałupniczo naprawia każdy mój sprzęt :). Bardziej zastanawiam się nad tym, czy ten Byron to jakaś okazja, czy raczeej zwykłą, stara wędka, która niczym nie może zaskoczyć i zachwycić. Czasami się zdarzają białe kruki, które w piwnicy przeleżały pod sterta kurzu.
Widzę jednak, że tym razem to zwykłą wędka :D
Robert