Panowie, ale dlaczego się wkręcać tylko w haki wyczynowe? Czy każdy wafters musi być neutralny przy haku nr 12 Guru czy Drennana? Kaman, są haki karpiowe, dużo cięższe ale równie dobre, i jak najbardziej można w takowe wejść i dopasować sobie je pod dane waftersy
Polecam zerknąć jak szeroka jest ta oferta, a haki są w rozmiarach czasem małych jak 14 czy 16 nawet
Jest sporo firm też, które mają haki tańsze niż te czołowych firm (Korda, Fox, Nash etc). Do tego można znaleźć całkiem ciekawe rozwiązania odnośnie kształtu, a tu karpiarze są o wiele lepsi od wyczynowców, bo jest chyba z 10 wersji haków.
Jeżeli przyjmiemy, że najlepiej jak przynęta pozostaje pośród zanęty lub pelletów przy takiej Metodzie, to cięższy hak i lekko większa przynęta może oznaczać lepsze wyniki. Sam mam zamiar pójść w tę stronę 
Haki z tych firm max do 12 mniejszych nie robią.
Lata stosuje jak piszesz Lucjanie korda, nasza lub foxa te maxymalne małe wymiary do mini przynęt i po problemie z balansem do tego samozacinka wchodzi pięknie z jakimś kickerem a dodatkowo do samozacinki kwikiem.
Ostatnio się przekonałem do haków guru super mocne ,dobrze kują polecił mi je Patryk

do mini przynęt dla mnie bardzo dobre.
Piszesz czemu nie stosują...
Proste bo żaden tuz youtubowy tego nie wtłoczył w umysły naszych łowców. I po temacie,a potem to już leci na potęgę wszyscy jedno i to samo.
I co ciekawe wszyscy są fachowcami :'(

Życie...