Autor Wątek: Wędka Matchpro Float Drennan  (Przeczytany 2797 razy)

Offline Rybson

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: waggler method
Wędka Matchpro Float Drennan
« dnia: 11.02.2016, 23:03 »
Szukam kija na wodę od 2 do 5 m, głównie duża płoć, ale podchodzi też większa ryba np. karp, amur 8-10 kg, woda stojąca aczkolwiek często wieje i woda czasami ciągnie. Dlatego  chciałbym mieć możliwość używania sliderów do 15 g a czasami wagglerów 3-10 g. Czy to jest coś dla mnie? Wędka Matchpro Float 4,2 m Match 6-7LB - Drennan

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
Odp: Wędka Matchpro Float Drennan
« Odpowiedź #1 dnia: 12.02.2016, 11:00 »
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?PHPSESSID=1849b981ihgj674bhc0vlqprv6&topic=3478.msg97861#msg97861
 :'(

Na taką rybę  kupiłem DRAGON EXPRESS SPECJALIST 3,90 5-30g match, nie wiem jak będzie w praktyce, sprawdzę na jakiejś komercji.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #2 dnia: 12.02.2016, 20:31 »
Myślę, że kij powinien Ci się sprawdzić do takich zastosowań. Ja posiadam model Ultralight, który jest delikatnym kijem o pełniejszym ugięciu do połowu drobnych ryb.
Matchpro Float jest wersją wzmocnioną. Poradzi sobie z linem, walecznym leszczem, bez problemu obsłuży 10-gramowe spławiki. Można jedynie dyskutować o holu karpi i amurów do 8 kg, bo tu już wszystko zależy od warunków na wodzie.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #3 dnia: 13.02.2016, 02:26 »
Ogólnie ta wędka sprawdzi ci się doskonale. Jest ona odrobinę bardziej spolegliwa od Acolyta plus ale posiada całkiem spory zapas mocy. W tej cenie możesz też sprawdzić Trapera Expert match 4.20 do 18 g kijek ten pod względem zapasu mocy przypomina Acolyte plus.

Offline Rybson

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 13.02.2016, 22:11 »
 Myślałem też o tym kiju, jest tańszy od tego Drennana i delikatniejszy. Drennan ma 8-22 a Traper 6-18, tak jak pisałem potrzebuje też używać sliderów do 15 g. A tak poza tym myślałem też o Tubertini T-Match i  Shimano SPEEDMASTER AX i ogólnie to  wielki bałagan mam w głowie bo chciałbym te wędki wziąć w rekę i zobaczyć która mi najlepiej pasuje a nie w ciemno zamawiać. I tak myślę o zbliżających się targach na Śląsku tam może być taka szansa.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #5 dnia: 13.02.2016, 22:29 »
Jaki rejon Ślaska mieszkasz Matchpro jest delikatniejszy od trapera traper zbliżony jest do Acolyta plus(mam porównanie posiadam Acolyta plus Matchpro float i miałem okazje testować matchówki trapera) spokojnie da rade .Osobiście jeżeli chcesz mocniej i taniej mogę polecić ci kije konger turion sam szukalem w zeszłym sezonie mocniejszej machówki tylko że 4.50. Sam miałem kupić t matcha 2 do 25 g. Ale wtedy znajomy polecił mi Kongerka. I tu konger mnie zaskoczył wykonanie wyważenie rewelacja dużo lepsze wykonanie niż Tubertini i ta cena.

Offline Rybson

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 13.02.2016, 23:42 »
To mnie zaskoczyłeś że Matchpro jest delikatniejszy od Trapera, sugerowałem sie ciężarem wyrzutu. Przyznaje że słabo śie znam na tych odległościówkach ale szukam kija ktòry jest szybki bo myśle tu o większych płotkach i żeby był dobrze wyważony. Konger jest ciekawą propozycją ale wybrac wędke na podstawie zdjęcia i opisu jest mi nie łatwo. Północna część Górnego Sląska odnośnie regionu.