Drennan Series 7 Puddle Chucker 11-12ft Method Feeder Combo - czy to właściwy dla mnie wybór?
Szukam feedera do metody - łowię na niewielkich odległościach, koszykami 30gr. Łowiska - różnie, troche komercji, trochę PZW.
Ryby to karpie (głównie 2-5kg, ale wiadomo... cały czas czekam na te większe

), liny, leszcze i karasie.
Szukam kija w długości 3,3m (ale trójskładowy). Mam już Garbolino w tej długości ale nie jestem z niej super zadowolony.
Właśnie wróciłem z targów Rybomania i obejrzałem wiele róznych wędek - jednak rzadko która by mi odpowiadała pod względem akcji.
Ani Preston, ani Daiwa Windcast Method, ani nowe Dragony... Shimano BestMAster DX oraz Ultegra były dość przyjemne, jednak dopiero Drennan Series 7 Puddle Chucker 11-12ft Method Feeder zrobił na mnie odpowiednie wrażenie. Jednak niestety jego długość transportowa mi nie odpowiada.
Znalazłem w sieci Drennan Series 7 Puddle Chucker 11-12ft Method Feeder
Combo - jest to wieloskładowy feeder z tej samej serii. Niestety nie było go na targach i nie miałem okazji go pomacać. Pytanie tylko czy ma on podobną, ciepłą i wolną akcję? Zastanawiam się również czy szczytówki (3oz oraz 4oz) będą wystarczająco czułe na wody PZW? Czy można do niego dokupić inne szczytówki i czy akcja wtedy nie będzie zaburzona?
Atutem jest tutaj ten dopalacz 30cm, ale nie jest to dla mnie najważniejsza wartość - mam już 3 feedery w długości 3,6m...
Co sądzicie nt. tego kija? Czy będzie dla mnie odpowiedni na podstawie powyższych moich oczekiwań? Ktoś ma ten kij - jesteście w stanie coś doradzić? Albo porównać do tego dwu-składowego 3,3m?