Autor Wątek: Kulki Pitbull Baits  (Przeczytany 6991 razy)

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Kulki Pitbull Baits
« dnia: 19.02.2016, 09:03 »
Wczoraj będąc w sklepie wędkarskim w Nowym Dworze Mazowieckim k/ Warszawy zauważyłem kulki na karpia Pitbull Baits. Dostępne są w opakowaniach 1 kg i nie pamiętam czy w wiekszych ale na pewno dostępne są jako kulki przynętowe chyba po 100 lub 200gr.
Zaciekawił mnie zapach w tych mniejszych opakowaniach. Wiem że nie wszystko co ładnie dla nas pachnie nie musi być dobre dla ryb ale czy ktoś używał tych kulek. Proszę tylko nie piszcie nic na temat ceny tego wyrobu.

Offline kmc23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
Odp: Kulki Pitbull Baits
« Odpowiedź #1 dnia: 29.10.2016, 18:58 »
Cześć Jurek. Używałeś tych kulek lub jakiś innych  produktów tej firmy? Zależy mi szczególnie na opinii o pelletach hakowych 2in1. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym? Pozdro.
Rano nie brały, potem przestały.

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 29.10.2016, 20:01 »
Mam i używałem.
Kolega mi to podarował (po pół opakowania), zakupił jak dobrze pamiętam w sklepie sportowym, gdzie prowadzą również dział wędkarski.
Zarówno kulki jak i pelet 2w1 są dość miękkie, czyli mam na myśli to, że nie trzeba wiercić, można przebić pushstopem/igłą.
Nie wiem czy to wada, czy zaleta.
Przynęta po pewnym czasie łowienia(lub po którejś rybie na koncie) znika/zrywa się, przypuszczam, że bierze po prostu wodę ;)
Przynęty zdjęte z zestawu najlepiej wyrzucić czy skruszyć do zanęty, gdyż po wymoczeniu schną i pękają, bądź zaczynają pleśnieć.
Mam:
- pelet 2w1 ryba/ miód (brudno- białe z ciemno brązowym rdzeniem)
- kulki wanilia (białawe/ żółtawe z jakimiś frakcjami w masie - otręby?)
- kulki kryl (czerwone)
- kulki wątroba (czarne).

Na pelet było parę rybek, ale bez rewelacji, przy dobrych braniach ryb, inne przynęty były skuteczniejsze.
Kulki wanilia - skuteczność bliska zeru.
Kryl i wątroba uważam za skuteczne, co więcej zdarzyło się, że ratowały dzień ;)
Poławiałem na nie głównie leszcze i karpie, ale skusił się również linek, karaś i płotka. Na wątrobę raz złowiłem jazia.

Tyle wiem i mogę powiedzieć ;)
Czesiek

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 29.10.2016, 20:06 »
Cześć Jurek. Używałeś tych kulek lub jakiś innych  produktów tej firmy? Zależy mi szczególnie na opinii o pelletach hakowych 2in1. Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym? Pozdro.

Cześć  tych przynęt jak na foto nie używałem. Fajnie wyglądają.  Zakupiłem w tym sezonie  drennana i sunubaits i nie mogę złego słowa powiedzieć z wyjątkiem że mało ich drennan produkuje mam na myśli  tylko smak/zapach.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 29.10.2016, 20:06 »

Potrząc na to, widzę karmę dla zwierząt, którą kilka lat temu kupując, namiętnie mieliliśmy. Wymieszana z tartą bułką. Była świetna zanętą na Krąpie i pod Leszczaki. Większe sztuki, jakoś w to nie wchodziły.
Arek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 29.10.2016, 20:09 »
Też od razu mi się skojarzyło z przysmakami dla psów. Możliwe, że wychodzi to z jednej fabryki.

Wonski, dla mnie miękka przynęta jest znacznie lepsza od kamiennej. (Tylko bez przesady, bo yum yum to nieporozumienie :D)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline kmc23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #6 dnia: 29.10.2016, 20:18 »
Dz. wszystkim za opinie.  Nie pozostaje zatem nic innego niż przetestowanie ich kiedyś nad wodą. Zaryzykuję i kupię jakiś zapaszek i zobaczymy czy ten produkt mnie czymś pozytywnie zaskoczy. :thumbup:
Rano nie brały, potem przestały.

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 29.10.2016, 20:54 »
Jak dla mnie to szkoda kasy no chyba że koniecznie chcesz przetestować je nad wodą bo trzeba kombinować i wtedy się może okazać że coś jest dobre. Ja na łowisku gdzie spędzam ok.99% mojego wędkarskiego czasu zacząłem od peletu 2mm lorpio betaina i method basic i chyba do tego powrócę