Ryba1987 a łowiłeś tym Prestonem Feeder Feeda ? Czy masz go tylko np. do nęcenia. Napisz coś więcej jestem bardzo ciekaw
Jest to tak jakby mocniejsza wersja c-drome 12ft, tzn c-drome ma ugięcie dość głębokie, w feedzie masz ugięcie max do połowy przy dość dużym obciążeniu. Przelotki startowe wydają się być tej samej średnicy wewnętrznej - 25mm. Używałem kija do łowienia ale nic nim nie złowiłem (na trupka), głównie będę go stosował do nęcenia. Z tego co nim rzucałem to osiągalne około 100-110m przy koszyczku prestona large 30gr + towar. Żyłka 0.25mm bez strzałówki, myślę że optimum dla tego kija to tak z 60gr obciążenia. Bardzo leci na pysk z racji braku jakiegokolwiek materiału na dolniku (z 10cm na samym dole pianki), ja mam do niego podczepiony x-aero baitrunner 6000RA o masie ~630gr z żyłką i środek ciężkości wypada około 10cm przed foregripem. Ogólnie nigdy nie miałem zamiaru nim łowić, kupiłem go pod nęcenie - myślę że mojego spoda mini to bez problemu będzie obsługiwał. Docelowo planuję kupić te
koszyczki - największe o masie własnej 15gr.. chociaż myślę że i 30gr ogarnie + towar.
Może jak jutro mi się uda to ogarne jakieś fotki albo filmik z obciążeniem nie wiem ze 3-4kg bo myślę że tyle na spokojnie powinien podnieść