Autor Wątek: Niezdrowa konkurencja  (Przeczytany 29554 razy)

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Niezdrowa konkurencja
« Odpowiedź #30 dnia: 29.02.2016, 21:15 »
Sądzę ,że coś jest na rzeczy,a rynek kulek czy pelletów ,to nie jedyny,gdzie do takich sytuacji dochodzi.
Całkiem możliwe,że wszystkie te produkty są robione w jednej fabryce ,a pakowane w opakowania wielu firm.
Dokładnie jak piszesz, rynek kulek to 2 duże fabryki w Holandii które zrobią dla Ciebie co chcesz łącznie z opakowaniem. Moim zdaniem to około 75% rynku kulek w Polsce sprzedaje ten sam towar w różnych opakowaniach ( mam na myśli Produkty Polskie, Niemieckie, Angielskie ) Te pozostałe 25% to rodzimi producenci którzy sami produkują oraz np. czescy producenci.( ale też tylko kilka firm )
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #31 dnia: 29.02.2016, 21:29 »
....tylko wiesz jak koledzy nasluchaja sie ze aby zlowic miska trzeba pol tony wpuscic kuku do wody i na szczycie tej urgi posadzic kule .... a pod ta informacja jest mnostwo postow w stylu karpie to swinie i tak zerzra....... mi az, sie krew gotuje , trzeba reagowac i sprostowac takie informacje ...

Cieszę się, że zmienia się podejście.
Kiedyś na tym forum skrytykowałem Warmuz za wrzucanie 100 kg do wody (film znad jakiejś rzeki) i zostałem offukany. Dzisiaj inni też zauważają bezsens nadmiernego nęcenia.
To jest dobre :)
Pozdrowienia
Czarek FKM

Online Luuki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #32 dnia: 29.02.2016, 23:38 »
Ja kiedyś mówiłem o tym ,że pewien gość mi mówił "wiadro zanęty  wrzucisz , wiadro ryb wyjmiesz" a potem woda kiśnie i nikt inny nie połowi. Sam często widzę jak ludzie kupują po kilkadziesiąt kilogramów zanęt, pelletów, kulek ja nie raz sądziłem ,że to na zapas ale się pomyliłem wszystko sru do wody bo wtedy zejdą się prawdziwe miśki :) A co Re brandingu to ja sam woziłem stal z Polski do Frankfurtu i tam pytając gdzie będę rozładowywany Pan powiedział ,że zaraz przyjdzie wskoczył na naczepę i prze kleił naklejki na niemieckie i do Polski ,a tam ludzie się cieszą ,że Niemiecką stal mają. To dotyczy również klimatyzatorów nie będę mówił o jaką firme chodzi, również części do Mercedesa i innych  zagranicznych drogich marek ubrań  :) To wszystko właśnie woziłem z Polski a ludzie płacą za to krocie ,ale  jak to mówią lepiej dkg handlu niż kilogram ciężkiej pracy ;)
Łukasz

Offline meteo76

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 29.02.2016, 23:44 »
Ja kiedyś mówiłem o tym ,że pewien gość mi mówił "wiadro zanęty  wrzucisz , wiadro ryb wyjmiesz" a potem woda kiśnie i nikt inny nie połowi. Sam często widzę jak ludzie kupują po kilkadziesiąt kilogramów zanęt, pelletów, kulek ja nie raz sądziłem ,że to na zapas ale się pomyliłem wszystko sru do wody bo wtedy zejdą się prawdziwe miśki:) A co Re brandingu to ja sam woziłem stal z Polski do Frankfurtu i tam pytając gdzie będę rozładowywany Pan powiedział ,że zaraz przyjdzie wskoczył na naczepę i prze kleił naklejki na niemieckie i do Polski ,a tam ludzie się cieszą ,że Niemiecką stal mają. To dotyczy również klimatyzatorów nie będę mówił o jaką firme chodzi, również części do Mercedesa i innych  zagranicznych drogich marek ubrań  :) To wszystko właśnie woziłem z Polski a ludzie płacą za to krocie ,ale  jak to mówią lepiej dkg handlu niż kilogram ciężkiej pracy ;)
To dotyczy bardzu wielu rzeczy i firm a wiem co piszę bo bardzo dużo z tych produktów przechodzi przez "moje ręce", jakbym napisał o jakie firmy i produkty chodzi to nie jednemu by kopara opadła.
Wojtek

Offline wasiu13

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #34 dnia: 01.03.2016, 07:59 »
Bardzo dużo na ten temat powiedziano w tym temacie http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=3296.0 Może firma X będzie się domagać zamknięcia tego tematu. Pytanie do moderatorów. Nie dostaliście gróźb?? ;)
Spławik i Grunt - od kołyski, aż po grób ;)
PB:Kleń 54cm, Płoć 36cm, Lin 43cm, Wzdręga 31cm, Leszcz 60cm, Szczupak 60cm, Okoń 35cm, Karaś 39cm, Karp 50 cm

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #35 dnia: 01.03.2016, 08:35 »
Od kogo? :)
Lucjan

Offline wasiu13

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #36 dnia: 01.03.2016, 08:43 »
Od firmy X.Przecież forum spławik i grunt niszczy ich milionowe zyski :-X
W ogóle to kanał Go Carp był bardzo popularny na YT??Ja osobiście nie natknąłem się na niego.
Spławik i Grunt - od kołyski, aż po grób ;)
PB:Kleń 54cm, Płoć 36cm, Lin 43cm, Wzdręga 31cm, Leszcz 60cm, Szczupak 60cm, Okoń 35cm, Karaś 39cm, Karp 50 cm

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #37 dnia: 01.03.2016, 08:55 »
Ja kiedyś mówiłem o tym ,że pewien gość mi mówił "wiadro zanęty  wrzucisz , wiadro ryb wyjmiesz" a potem woda kiśnie i nikt inny nie połowi. Sam często widzę jak ludzie kupują po kilkadziesiąt kilogramów zanęt, pelletów, kulek ja nie raz sądziłem ,że to na zapas ale się pomyliłem wszystko sru do wody bo wtedy zejdą się prawdziwe miśki:) A co Re brandingu to ja sam woziłem stal z Polski do Frankfurtu i tam pytając gdzie będę rozładowywany Pan powiedział ,że zaraz przyjdzie wskoczył na naczepę i prze kleił naklejki na niemieckie i do Polski ,a tam ludzie się cieszą ,że Niemiecką stal mają. To dotyczy również klimatyzatorów nie będę mówił o jaką firme chodzi, również części do Mercedesa i innych  zagranicznych drogich marek ubrań  :) To wszystko właśnie woziłem z Polski a ludzie płacą za to krocie ,ale  jak to mówią lepiej dkg handlu niż kilogram ciężkiej pracy ;)
To dotyczy bardzu wielu rzeczy i firm a wiem co piszę bo bardzo dużo z tych produktów przechodzi przez "moje ręce", jakbym napisał o jakie firmy i produkty chodzi to nie jednemu by kopara opadła.

To piszcie co wiecie, z lekko zmienioną nazwą firmy, która robi coś nie tak. Mamy prawo wiedzieć kto nas robi w balona.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline alexart

• Ekspert
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #38 dnia: 01.03.2016, 09:08 »
To piszcie co wiecie, z lekko zmienioną nazwą firmy, która robi coś nie tak. Mamy prawo wiedzieć kto nas robi w balona.

Jestem za :thumbup:
Artur

Offline Koczownik

• Reputacja: 42
« Odpowiedź #39 dnia: 01.03.2016, 13:03 »
Tomek

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #40 dnia: 01.03.2016, 13:37 »
 Bardzo fajny artykuł :) Podpinając do tego jeszcze temat z tym, ze ryby nie za bardzo wyjadają samą zanętę a bardziej kukurydze i grubsze dodatki, to sztuka nęcenia  staje się naprawdę dość interesującą dziedziną wędkarstwa, która warto zgłębiać :) Propaganda sukcesu w marketingu pelletów i kulek w dzisiejszych czasach tez jest warta przebadania :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #41 dnia: 01.03.2016, 13:42 »
Dobry artykuł, ode mnie leci  :thumbup:
Maciek

Offline Koczownik

• Reputacja: 42
« Odpowiedź #42 dnia: 01.03.2016, 13:45 »
Gdyby tak nęcić wyłącznie ziarnami, bez żadnych chemicznych wynalazków, to można by uzyskać ryby o najwyższej wartości kulinarnej, o niebo lepsze od tych hodowlanych.
Mój brat był u takiego gościa co ma stawy i karmi karpie tak właśnie zdrowo. Klientów mu nie brakuje!
Tomek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #43 dnia: 01.03.2016, 13:49 »
Napiszcie do Sonubaits gdzie robią kulki dla nich  :)
Krzysztof

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #44 dnia: 01.03.2016, 13:52 »
Gdyby tak nęcić wyłącznie ziarnami, bez żadnych chemicznych wynalazków, to można by uzyskać ryby o najwyższej wartości kulinarnej, o niebo lepsze od tych hodowlanych.
Mój brat był u takiego gościa co ma stawy i karmi karpie tak właśnie zdrowo. Klientów mu nie brakuje!

Zanim Polacy przestawią się z ilości na jakość, upłynie dużo wody w Wiśle.

Za artykuł ode mnie  :thumbup:
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek