Autor Wątek: Pudełko z sitem  (Przeczytany 4764 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Pudełko z sitem
« Odpowiedź #15 dnia: 02.03.2016, 19:39 »
Kol. kalesiak
Chciałbym mieć minimalna ilość sprzętu, a mam w zwyczaju rozrabianie zanęty w domu i dopiero jadę na łowisko, zanęta dobrze wchłonie wodę i jest cacy, a tak muszę zabrać kolejne pudełko :)

Ja to wszystko rozumiem, ale ten dekielek?  :beer: W każdym razie z chęcią poczytam dalej, nikt nie jest tak mądry, jak myśli sam o sobie, ani tak głupi, jak myślą o nim inni... :-X

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #16 dnia: 02.03.2016, 19:52 »
Dyzma, napisałes że do ochotki oczka muszą być mikrosopijne więc pomyślałem że myślisz o jokersie.Bo przecież haczykowa by nie przeszła.Pudełko mam i używam i bardzo sobie chwalę.Zrobiłbym zdjęcie jak ochotka przechodzi przez to sito ale w tej chwili jej nie mam.Nie chcę jakoś na siłę przekonywać do mojej wersji ale jak ją kupię to zrobię zdjęcia i podeślę na PW :)Może nawet znajdę jakiś film na youtube to podeślę link bo pamiętam, że widziałem  to pudełko na filmie :)

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #17 dnia: 02.03.2016, 20:23 »
Leszcz przepraszam jeżeli moja odpowiedz zabrzmiała jak atak chodziło mi bardziej oto że ochotkę oddziela się na 2 mm sicie są takie specjalne metalowe sitka i mini kuwety a po to mają  mają tak małe oczka aby podczas wypełzania żywych nie wpadały te martwe oraz aby przy podnoszeniu sitka nie przeleciały martwe przez duże oczka  a producenci to nam postarają si wcisnąć wszystko ale skoro ty sobie radzisz i jest ok to porządku niema tematu
Wracając do pudełka z pokrywką myślałem że to sito ma być zamykane w środku skoro nie to kup zwykłe pudełko  z tak zwanych marketów ala budowlanych jak upiłem właśnie takie do wkładania gotowych kul tylko mniejsze niż ty potrzebujże ale są i duże np na zabawki   
Krzysztof