Autor Wątek: MS Range Feeder  (Przeczytany 27660 razy)

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: MS Range Feeder
« Odpowiedź #90 dnia: 10.08.2020, 08:28 »
Super :bravo: :thumbup:

Piękna wędka, ciekawa alternatywa dla Flagmanów :)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Wolvie

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #91 dnia: 10.08.2020, 13:29 »
Ładny zbiornik, bardzo klimatyczny.

Oj tak - piękne miejsce

Offline Wolvie

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #92 dnia: 10.08.2020, 13:31 »

Tak z ciekawości - które "flagmany" masz na myśli?

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #93 dnia: 10.08.2020, 14:14 »

Tak z ciekawości - które "flagmany" masz na myśli?

Wszystkie :) ale generalnie tą samą półkę cenową :)

Ostatnio ktoś pytał o jakąś wędkę do iluś tam złotych. Pięciu różnych użytkowników zasugerowało mu pięć różnych Flagmanów. Czasem mam wrażenie że jestem ostatnim wedkarzem w PL który nie ma ani nie miał ani jednej wędki z Flagmana... :D

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Wolvie

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #94 dnia: 10.08.2020, 14:32 »
Ostatnio ktoś pytał o jakąś wędkę do iluś tam złotych. Pięciu różnych użytkowników zasugerowało mu pięć różnych Flagmanów. Czasem mam wrażenie że jestem ostatnim wędkarzem w PL który nie ma ani nie miał ani jednej wędki z Flagmana... :D
Haha - uwierz mi - nie jesteś ostatnim ;)
Ale to ciekawe z tą propozycją 5 flagmanow :) albo mają za dużo modeli albo za dużo nazw na ten sam produkt w innym opakowaniu :-P

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #95 dnia: 10.08.2020, 19:20 »
Azymut, kolego nie wszystkich stać na Drenany i Prestony, a Flagman ma jakość za rozsądne pieniądze :beer:

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #96 dnia: 10.08.2020, 20:37 »
Azymut, kolego nie wszystkich stać na Drenany i Prestony, a Flagman ma jakość za rozsądne pieniądze :beer:

Akurat tamten wątek tyczył się wędki do 500 złotych, ale mniejsza o to. Nawet szukając budżetowego kija mam wrażenie, że świat wędkarski w PL kręci się wokół Flagmana, choć w podobnej cenie można dostać Daiwe, Shimano, Trabucco, Garbolino, MS Range...

Sam wybierając swoje wędki, nim się w końcu wstrzeliłem, czytałem masę podobnych wątków sprzed kilku lat do tyłu, aż do dziś. Wędek, modeli, marek jakie się przewijały było naście, wiele fajnych recenzji, opisów, itp itd.

Dziś nowy przyjdzie, zapyta i z każdej strony stereo : "flagman, flagman, flagman".

Kwestia odskoczenia poziomem Flagmana od pozostałych? :) nie sądzę 8)

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #97 dnia: 10.08.2020, 21:01 »
Do 500 zł można Tubertini kupić ;) ja nie piszę, że Flagman to nie wiadomo co, ale mają dobre patyki za rozsądne pieniądze, a wpadki zalicza każda firma :)

Poza tym Flagman ma spory wybór kijów, sam teraz zamierzam kupić patyk do dystansu max do 400 zł długość 13ft 100 g, przejrzałem wiele opcji i Flagman Legend jest jednym z najciekawszych wyborów, oprócz Tubertini Flexo :beer:

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #98 dnia: 10.08.2020, 21:40 »
Flagman zawojował polski rynek. Śmiem twierdzić, że przez dostępność na polskim rynku a szczególnie w Drapieżniku.
Szukamy alternatywnych wędek do tych z renomowanych firm z zachodniej Europy z konkurencyjną ceną i z podobnymi albo innymi parametrami.
Dlatego coraz większa popularność sprzętu z ukraińskiego Flagmana, słowackiego Delphina czy węgierskiego By Döme.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #99 dnia: 10.08.2020, 21:42 »
Dokładnie Tomku ;), zgadzam się z tobą  :beer:

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #100 dnia: 10.08.2020, 22:03 »
Flagman zawojował polski rynek. Śmiem twierdzić, że przez dostępność na polskim rynku a szczególnie w Drapieżniku.
Szukamy alternatywnych wędek do tych z renomowanych firm z zachodniej Europy z konkurencyjną ceną i z podobnymi albo innymi parametrami.
Dlatego coraz większa popularność sprzętu z ukraińskiego Flagmana, słowackiego Delphina czy węgierskiego By Döme.

Tylko, że te firmy zachodnie mają w tej samej cenie kije co Flagman :)

Myślę, że dziś wielu ulega reklamie a gdyby osoba x czy y łowiła w swoich filmach na Trabucco albo DAM'a to dziś mówilibyśmy o manii na te firmy :)

Ot, pułapka czasów :) Czy zachodni kij za 250 zł jest gorszy od Flagmana za 250 złotych? Śmiem wątpić :)

Nie mam Facebooka, YouTube oglądam rzadko, ale aż mi się słabo robi na myśl, co tam się musi dziać skoro na Sigu jest już tak bogato w Flagmana :)

Mając jeszcze kiedyś kiedyś Facebooka byłem w jednej znanej grupie wedkarskiej na Facebooku, wtedy na każde pytanie system generował odpowiedź Mikado UV albo Meus. Wtedy w tamtych czasach były to ceny na poziomie Daiwy Carp Feedera czy paczki Sonubaits...

Po prostu czasem warto wyjść poza schemat i popatrzeć z boku bo historia lubi zatoczyć koło i dziś na piedestale stoi Flagman i Feeder Bait, ale czy i w tym przypadku historia nie zatacza koła?

Śmiem wątpić by w/w było najlepszym co może spotkać wędkarza w kwocie do x złotych 8)

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline garowy

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #101 dnia: 10.08.2020, 22:07 »
A co w tych flagmanach takiego super? Dwa identyczne shermany zamówione dla mnie i dla kumpla i oba źle uzbrojone(kręgosłup blanku na boku :facepalm:) nadlewki lakieru na przelotkach i ostre zadziory. Do tego foregrip, który lubi się ukręcić i wypadające plastiki w mocowaniu młynka. Jako stary motacz, który ukręcił kilkadziesiąt jak nie więcej patyków, nie podpisałbym się pod tą konstrukcją. Dla porównania Econ NX któego również posiadam,z podobnej półki cenowej; lakieru znacznie mniej na omotkach i poprawnie(płasko) położony, solidny fore....

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #102 dnia: 11.08.2020, 00:08 »
Ostatnio ktoś pytał o jakąś wędkę do iluś tam złotych. Pięciu różnych użytkowników zasugerowało mu pięć różnych Flagmanów. Czasem mam wrażenie że jestem ostatnim wedkarzem w PL który nie ma ani nie miał ani jednej wędki z Flagmana... :D
Nie martw się. Ja też nie miałem w ręku ani jednej wędki od Flagmana :)
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Wolvie

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #103 dnia: 11.08.2020, 08:31 »
...no ale miało być o MS Range ;)

Offline Old men

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #104 dnia: 19.02.2021, 19:54 »
Ostatnio ktoś pytał o jakąś wędkę do iluś tam złotych. Pięciu różnych użytkowników zasugerowało mu pięć różnych Flagmanów. Czasem mam wrażenie że jestem ostatnim wędkarzem w PL który nie ma ani nie miał ani jednej wędki z Flagmana... :D
Haha - uwierz mi - nie jesteś ostatnim ;)
Ale to ciekawe z tą propozycją 5 flagmanow :) albo mają za dużo modeli albo za dużo nazw na ten sam produkt w innym opakowaniu :-P
Chciałbym koledze przypomnieć że nie ma już PL jest RP w PL o Flagmanie i o MS Range nikt nie słyszał Germina to już był szczyt