Autor Wątek: Preston i Drennan - jakość produktów  (Przeczytany 18924 razy)

Kaśka

• Gość
Odp: Preston i Drennan - jakość produktów
« Odpowiedź #15 dnia: 29.12.2014, 17:29 »
PHIL RINGER

MICK VIALS

DEAN BARLOW

ADAM WAKELIN

TOMMY PICKERING – CAPTAIN

GLENN LAWRENCE – CAPTAIN 2

To jest zespół team Anglii
Tommy Pickering . Adam Wakelin  Preston  Niestety nie znamwyników zawodów i mało mnie to interesowało ,w związku że nie jestem federowcem .

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1272
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #16 dnia: 29.12.2014, 17:51 »
Vials też jest "Preston-backed", Dean Barlow to Drennan, a Phil Ringer to musowo Mikado  ;)

ON i ONA

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 29.12.2014, 18:14 »
kolego PIK,jak czytam te wypowiedzi to ty na wszystkim się znasz,szkoda że mistrzowie  z angli nie są dla ciebie guru tego sportu,tylko jeden z polaków tam mieszkający,wstawiasz super filmiki tylko gdzie twoje wyniki,chyba ,że jesteś cyber wędkarzem,bo wszyskim do okoła udowadniasz ,że wiesz najlepiej,nie ma tematu na którym byś się nie znał.To może na prezydenta

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #18 dnia: 29.12.2014, 18:21 »
Ja się z Wami nie posprzeczam, bo nie jestem aż tak biegły w sprzęcie :)

Ogólnie myślę, że tak naprawdę to my niewiele wiemy na temat tego, z czego i jak są produkowane wszystkie te produkty. Wiemy tylko tyle, ile możemy wyczytać w opisach. A jaka jest prawda i co nam oferują, to już wiedzą tylko producenci.

kolego PIK,jak czytam te wypowiedzi to ty na wszystkim się znasz,szkoda że mistrzowie  z angli nie są dla ciebie guru tego sportu,tylko jeden z polaków tam mieszkający,wstawiasz super filmiki tylko gdzie twoje wyniki,chyba ,że jesteś cyber wędkarzem,bo wszyskim do okoła udowadniasz ,że wiesz najlepiej,nie ma tematu na którym byś się nie znał.To może na prezydenta
Merytoryczne i konstruktywne polemiki są jak najbardziej wskazane, ale personalne wycieczki zwykle niczym dobrym się nie kończą :(
Pozdrawiam
Mateusz

XooX

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 29.12.2014, 19:49 »
A czy możecie napisać w jakich gaciach łowili zawodnicy zwycięskiej drużyny ??? Chcę łowić w tych samych co oni... bez sensu są te wasze polemiki.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 29.12.2014, 19:55 »
A czy możecie napisać w jakich gaciach łowili zawodnicy zwycięskiej drużyny ??? Chcę łowić w tych samych co oni... bez sensu są te wasze polemiki.
To za to wiele wniosło do dyskusji!! ;) ;) Bez urazy stary! Niech chłopaki sobie podyskutują! Byle bez agresji!! :) :) :)
Arek

Offline Karolo

• Ekspert
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #21 dnia: 29.12.2014, 19:57 »
Tiaa... przynajmniej mamy co czytać :D Mi tam to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie.. czasem nawet się uśmieje ;)

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #22 dnia: 29.12.2014, 20:03 »
hahaha roz***** mnie to :D o galotach :]. Ktoś sie interesuje tym kto czym lowił na zawodach bo czyta arttykuły, ja akurat nie mam takich wiadomości bo nie czytam info o zawodach za granicą
Krzysztof

Kaśka

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 29.12.2014, 20:12 »
 :D galoty bardzo dobre

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #24 dnia: 29.12.2014, 20:52 »
haha :D jeszcze mam uśmiech na twarzy :)  8) 8) 8)
Krzysztof

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #25 dnia: 29.12.2014, 21:37 »
jak widac nie na wszystkim http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=348.msg5252#msg5252
jednak dziwi mnie,ze kukurydza Cukk 'nie nadaje sie do niczego' http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=341.msg4720#msg4720 ale skoro przekonales sie o tym startujac w zawodach i dzielisz sie ta wiedza to WIELKI SZACUN
a na wiosne gdy ryba zeruje najintensywniej polecasz stosowanie koszykow Small http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=355.msg4857#msg4857 w dodatku polecasz dopasowywanie gramatury w zaleznosci od odleglosci i glebokosci na jakiej lowisz
piszesz cos o uzywaniu do methody koszykow 20-gramowych Prestona a firma ta wogole w tej gramaturze ich nie robi http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=388.msg5734#msg5734

jesli z taka wiedza jezdzisz na zawody to nie dziwota, ze kukurydza jest dla Ciebie czyms trudnym do ogarniecia...

rozumiem,ze masz awersje do mnie a jesli chcesz porozmawiac na konkrety to zaloz odrebny temat  <EOT>

Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #26 dnia: 29.12.2014, 21:51 »
Co do kukurydzy cukk to życze tyle złowionych ryb na nią co ja złowiłem i moi koledzy czasem czytam i niewierze co czytam
Maciek

ON i ONA

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 29.12.2014, 22:09 »
będzie ogólnie ok 30 zawodów na łowiskach komercyjnych organizowanych przez sensas,milo, mawer,tubertini, i prestona,zawody na tyczke i method feder,starowe od 100do 150zł,fajne nagrody i kasa do wygrania,gorąco zapraszam do startu i zweryfikowaniu teori super kukurydzy.

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
« Odpowiedź #28 dnia: 29.12.2014, 22:21 »
Ja nie pisze o komercji tylko o dzikich wodach
A komercja rządzi sie swoimi prawami i porównanie jej z dzikimi wodami nie ma sensu wiesz robienie wyniku na komercji a na dzikiej wodzie to dlamnie troszke inna bajka
na komercji zrobienie 25 kg w godzine a zrobienie 25 kg na dzikiej wodzie ........ no i tu mamy meritum tej dywagacji
trafienie ryby 2-3 razy kutej w komercji za sesje (nieraz bywało to nie rzadkosc)
Traf w dzikiej wodzie 2 razy kucie hm trafiło sie ale żadko żeby nie było watpilości wypuszczam do wody ryby i wytworzenie amoku żerowania to jest sztuka
zgadzam sie z lukiem co pelletow które sa dostepne na danym łowisku komercji i tu jest klucz do sukcesu na komercji poprostu czym je karmią to lubią ale widze że jest to problem w zrozumiejiu wody
To
Maciek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #29 dnia: 29.12.2014, 22:39 »
Widzę robi się gorąco... ;)

Co do Prestona i Drennana - te firmy dysponuja innymi funduszami i innym potencjałem. Preston to angielski(!) wyczyn, Drennan zaś to ogólnie wyczyn i sprzęt 'ogólnie' wędkarski.

Trudno mówić o skali zawodników - bo na wielu zawodach niekomercyjnych - organizowanych na rzekach na przykład, prym wioda Drennanowcy. Sponsorowana przez Drennana druzyna Barnsley Black wygrała mistrzostwa druzynowe w 2014.
Preston to ekipa zaś wędkarzy łowiących na komercjach głównie, bardzo utytułowanych, z których wielu jest w ekipie spławikowej Anglii.

Nie wiem czy jest sens kłócic się kto jest lepszy. Podajniki do Metody lepsze ma Preston, ale w spławikach jest cieniutki i nie dorównuje Drennanowi, podobnie jak w haczykach. Można by tak sie licytować i pisać. Jedni i drudzy sa dobrzy, tu lepsi a tam gorsi...

Lucjan