Panowie a czy istnieje jakiś zestaw wiadro plus miska plus przykrywka gdzie na miskę włoży się sito i umieści w wiadrze i domknie pokrywę???
Darek myślałem nad tym rozwiązaniem. Zeszedłem do piwnicy i oto moje spostrzeżenia:
Mam sito, oczywiście użyłem do tego mniejszego sita, które posiadam, bo duże sito nie zamknie się w wiaderku. Zaś małe prezentuje się tak jak na zdjęciu.

Po zamknięciu, daje to radę, ale nie do końca się zamyka, ponieważ wystaje nam jedne żeberko jak na zdjęciu widzicie.

I tak jak na tym zdjęciu można z tym jechać nad wodę, ale trzeba uważać, żeby nie zgubić przykrywki z wiaderka. Ale jest na to sposób. Wystarczy, że wyłamię to ramię, skrócę o 1 cm, przyspawam od nowa i będzie idealnie pasowało, akurat to sito, które pokazałem do całego zestawu, i się zamknie przykrywa, która uszczelnia i zamyka nam wiaderko. Będę musiał tak zrobić. Wtedy będę miał wszystko w jednym zestawie.

Dlatego uważam, że trzeba mieć kilka wiaderek. Każde po prostu do czegoś innego. Ja na tą chwilę mam 2 i mi to w szczególności wystarcza. Oczywiście mowa o wiaderkach typowo wędkarskich.

Pozdrawiam