Autor Wątek: Wiadro + miska + przykrywka  (Przeczytany 21305 razy)

Offline Lug (Darek Jagodziński)

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Ulubione metody: slider
Odp: Wiadro + miska + przykrywka
« Odpowiedź #15 dnia: 15.03.2016, 14:18 »
NO właśnie Panowie ja widziałem te zestawy na sklepach Prestona oraz Drennana ale czy sito wejdzie pod pokrywę w Prestonie? Obawiam się, że nie.
Natomiast w Drennanie jest taka możliwość ze względu na pokrowiec zamiast wieczka. Ale czy sito można umieścić na misie i włożyć do wiadra? Hmm nie jestem pewien.

Olo ten system fajny jest ale dla mnie wiadro jest praktyczniejsze.
Darek

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #16 dnia: 15.03.2016, 16:31 »
Panowie a czy istnieje jakiś zestaw wiadro plus miska plus przykrywka gdzie na miskę włoży się sito i umieści w wiadrze i domknie pokrywę???

Darek myślałem nad tym rozwiązaniem. Zeszedłem do piwnicy i oto moje spostrzeżenia:

Mam sito, oczywiście użyłem do tego mniejszego sita, które posiadam, bo duże sito nie zamknie się w wiaderku. Zaś małe prezentuje się tak jak na zdjęciu.

Po zamknięciu, daje to radę, ale nie do końca się zamyka, ponieważ wystaje nam jedne żeberko jak na zdjęciu widzicie.

I tak jak na tym zdjęciu można z tym jechać nad wodę, ale trzeba uważać, żeby nie zgubić przykrywki z wiaderka. Ale jest na to sposób. Wystarczy, że wyłamię to ramię, skrócę o 1 cm, przyspawam od nowa i będzie idealnie pasowało, akurat to sito, które pokazałem do całego zestawu, i się zamknie przykrywa, która uszczelnia i zamyka nam wiaderko. Będę musiał tak zrobić. Wtedy będę miał wszystko w jednym zestawie.

Dlatego uważam, że trzeba mieć kilka wiaderek. Każde po prostu do czegoś innego. Ja na tą chwilę mam 2 i mi to w szczególności wystarcza. Oczywiście mowa o wiaderkach typowo wędkarskich.

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline michal28

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 15.03.2016, 20:07 »
Miałem podobny problem z wyborem, zależało mi najbardziej na minimum sprzętowym. Wybór padł na wyrób firmy Preston, miska, sito i pokrowiec, który pełni funkcję drugiego pojemnika (zamykanego) na zanętę.

glizdziarz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 16.03.2016, 20:41 »

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #19 dnia: 16.03.2016, 20:47 »
A ja lubię duże gary mam 2x40 i 2x17 i  4 miski wszystko wchodzi jedno w drugie jak rosyjskie babuszki :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #20 dnia: 16.03.2016, 20:58 »
Artur, widzę włoskie kotły PP robione dla Jaxona -  bardzo sobie je chwaliłem, idealny balans elastyczności i wytrzymałości.  Do tego miski Curver 9 i 5 litrów pasują jak ulał w siebie i w wiadro 17stkę; wiadra Robinsona - te dla mnie akurat podobnie jak Mikado - za miękkie.

Trafiłem?
Pozdrawiam
Olo

• Ekspert
« Odpowiedź #21 dnia: 16.03.2016, 21:02 »
Sylwek, Olo, dzięki za rady  :thumbup:
Darek

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #22 dnia: 16.03.2016, 21:39 »
Artur widzę włoskie kotły PP robione dla jaxona -  bardzo sobie je chwaliłem, idealny balans elastyczności i wytrzymałości.  Do tego miski curver 9 i 5 litrów pasują jak ulal w siebie i w wiadro 17stkę; wiadra robinsona - te dla mnie akurat podobnie jak mikado za miękkie.

trafiłem ?
Hoboki z Colmica, wiadra Marcela - mam ponad 10 lat miski z Tesco :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline szlendi1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 16.03.2016, 21:43 »
Miałem podobny problem z wyborem, zależało mi najbardziej na minimum sprzętowym. Wybór padł na wyrób firmy Preston, miska, sito i pokrowiec, który pełni funkcję drugiego pojemnika (zamykanego) na zanętę.
Krzysiek

Offline Chaotic

• Ekspert
  • Reputacja: 103
« Odpowiedź #24 dnia: 17.03.2016, 20:39 »
Hoboki z colmica wiadra Marcela mam ponad 10lat miski z Tesco :)

Jak Colmic, to bankowo zamawiane w tej samej firmie co Jaxon (plastica panari), dopiero ostra eskploatacja mieszadłem elektrycznym może mu zaszkodzić :) Na prawdę świetne plastiki

Pozdrawiam
Olo

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
« Odpowiedź #25 dnia: 17.03.2016, 21:04 »
Zestawy Jaxona oraz Trapera niczym się nie różnią - jak kolorem i logiem firmy :) Te Gutmixa wydają się spoko, ale nie przekonują mnie do siebie. Ja szukałem dla siebie wiadra z rączką drewnianą, bo od plastiku dłonie bolały i kupiłem Sensasa. Wydają się delikatniejsze od Jaxonowskich, czy traperowskich, ale wygodne w noszeniu :)
Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl

Offline Geo

• Ekspert
  • Reputacja: 102
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #26 dnia: 27.03.2016, 01:07 »
Cześć, mi się nie sprawdzały w/w wiadra. Nie wiem, może loga firm wpływały jakoś negatywnie na rozrabianą w nich zanętę. Kupiłem te: http://allegro.pl/wiadro-zanetowe-25l-miska-8l-pokrywa-z-miarka-i5095046987.html
Fajna propozycja, a i kilka zł w portfelu zostanie ;)

Wybór padł na propozycję kolegi.

Wiadro solidne, dużo większe, niż mi się wydawało, ale dużo może zmieścić. Zobaczymy jak w eksploatacji.
Sebastian

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 27.03.2016, 08:13 »
NO właśnie Panowie ja widziałem te zestawy na sklepach Prestona oraz Drennana ale czy sito wejdzie pod pokrywę w Prestonie? Obawiam się, że nie.
Natomiast w Drennanie jest taka możliwość ze względu na pokrowiec zamiast wieczka. Ale czy sito można umieścić na misie i włożyć do wiadra? Hmm nie jestem pewien.

Darek, Sito można umieścić spokojnie na misce i włożyć do wiadra. Średnica sita pasuje idealnie do miski, wystają tylko zaczepy. Miskę i sito umieścisz spokojnie w wiadrze (miska wchodzi w wiadro sito zawisa na zaczepach) i zepniesz to wszystko pokrowcem.
Posiadam takowy zestaw, lecz jest on dla mnie za duży na wyprawy nad wodę, mieszam w  nim zanęty w domu :) Kiedyś używałem Sensasa 17 l i był optymalny do spławika.
Teraz zamówiłem wiadro na wypady Dynamite Baits 11 l Carp Bucket With Tray Jak już dojdzie, będę szukał sita do tego zestawu.

Pozdrawiam
Mariusz

• Ekspert
« Odpowiedź #28 dnia: 27.03.2016, 09:16 »

.

Darek Sito można umieścić spokojnie na misce i włożyć do wiadra. Średnica sita pasuje idealnie do miski wystają tylko zaczepy. miskę i sito umieścisz spokojnie w wiadrze (miska wchodzi w wiadro sito zawisa na zaczepach ) i zepniesz to wszystko pokrowcem
Posiadam takowy zestaw, Lecz jest on dla mnie za duży na wyprawy nad wodę, mieszam w  nim zanęty w domu :). Kiedyś używałem sensasa 17l i był optymalny do spławika.
teraz zamówiłem wiadro na wypady Dynamite Baits 11L Carp Bucket With Tray Jak już dojdzie będę szukał sita do tego zestawu
Pozdrawiam
Mariusz

Mariusz, interesuje mnie ten Drennan. Czy możesz mi zrobić fotki, jak to wygląda w wiadrze? Misa i sito. Dla Ciebie :thumbup:
Darek

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 27.03.2016, 09:48 »
Proszę bardzo
Pokrowiec jest założony tylko od tak- niezpięty
Zapina się go po obu stronach wiadra przy uchwycie, na zatrzaski plastikowe, jak w plecakach.

Pozdrawiam
Mariusz