Interesuje mnie feeder Trabucco, więc postanowiłem zapytać Was o zdanie. Biorę pod uwagę tylko i wyłącznie (teraz) kij o długości 330 cm, a w zasadzie dwa "podobne" modele: Syntium Pro Quiver 330 i Precision Pro Quiver 330. Pytanie zasadnicze jest następujące: jaka jest różnica w akcji tych wędzisk? Dane katalogowe mówią, że Precision waży 191 gramów, a Syntium 218 gramów. Co wpływa na tę różnicę? Zapewne znajdzie się ktoś, kto miał w rękach te dwa kije, nie wątpię w to. Głowne zastosowanie, jakie przewiduję, to klasyczny feeder. Kije te są wyceniane podobnie, więc w tym przypadku cena nie gra roli. Jeśli ktoś uważa, że lepiej kupić inny kij o tej długości, proszę się nie krępować, jestem gotów zmienić decyzję. Bardzo fajnie wyglądają nowe kije Trabucco, czyli XT SW Sensor, ale nie odpowiada mi ich typowo paraboliczna akcja (tak wynika z suchego opisu). Nigdy nie miałem wędziska Trabucco, więc obudziła się we mnie "specjalizacja" odkrywcy. Proszę o wszelkie opinie na temat wspomnianych kijów, a jeśli ktoś ma taki feeder o długości 330 cm, to tym bardziej proszę o informacje.