Pisałem o rynku UK raczej. Pikantna kiełbasa okazała się hitem, potwierdzonym, i chodzi tu o pellety. Do dzisiaj jestem pewien, że to najlepiej sprzedające się z pelletów u Sonu z tej serii, zanęta również należy do killerów, zwłaszcza rzecznych (Spicy Meat).
Teraz kilka firm sprzedaje ten aromat, podczepiając się pod sukces pelletów z Sonu. Tak zrobił przynajmniej Bait-tech. Oczywiście nie Sonubaits zapewne wymyślił ten 'smak'...
Co do karpiowych rzeczy i firm, to mam duży dystans co do ich 'osiągnięć'. Słysząc, że killerem są kulki 'szczypiorek/kurczak' - czuję, jak ktoś nabija mnie w butelkę, zwłaszcza znając proceder 'kupowania' złowionych karpi przez firmy, wmawiających później, że złowiono go na tę a nie inną kulkę. Dla mnie póki co karp to prosiak, co zeżre wszystko, oczywiście wybierze pewne rzeczy przed innymi, ale cała ta otoczka 'co się sprawdza' to lekka ściema

Sonubaits przynajmniej jest szczery, można sprawdzić samemu co podchodzi a co nie - na zanętach lub innych produktach nie będzie informacji o sprowadzaniu ryb z najdalszych części łowiska