Ocena Aqua competition: 6/10, bo jak dla mnie pomimo niższej wagi od tournamenta sprawiał wrażenie 2x cięższego - złe wyważenie. Moc kija dość dobra, bo końcówka jest pełna i świetnie amortyzuje ryby. Jedyny problem z pełną szczytówka jaki miałem to mało precyzyjne rzuty i dość kiepsko brało mi się płotki na klate.
zgadza się - aqua jest gorzej wywarzona - a czy porównywałeś długości tych batów ?warto się przkonać kto ściemnia w katalogu

dodatkowo aqua ma więcej "towaru" w blankach i np można swobodnie redukować jego długość - czego bym z UV / tournamnetem nie odważył się uczynić.
Wg mnie: UV/tournamnet przy długosci 6 i 7 metrów to lepsze, szybsze i lepiej wyważone baty pod szybkie klatowanie rybek do 250pt (tournamnet) ale pod cienkie żyłki oraz prywatne łowienie wolę mistralla (pewniej holuje na pajęczynach a przy bonusie zwiększa szanse - dzięki głębszemu ugięciu)
ja bym dał 8 dla flagowych mikado i 7 dla aqua z uwagi na różne zastosowanie tych batów - nie zawsze sztywny jest lepszy

łapałem kiedyś flagowym sensasem sztywnym jak kij od miotły (seria na "L" dalej można było język połamać) i to było bardzo traumatyczne doświadczenie

gubił ryby jak wściekły szybciej do wysłałem do ludzi niż kupiłem.
edyta - moje urojenia wywołane zmęczeniem