Autor Wątek: Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SiG  (Przeczytany 77646 razy)

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
Odp: Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SiG
« Odpowiedź #75 dnia: 01.08.2016, 15:36 »
Witaj Kamilu
Wędkarstwo to sport/hobby dla cierpliwych. Czasami trzeba długo czekać. A czasami trzeba wrócić o kiju.
Być może masz za mało postów, żeby doczekać się natychmiastowej publikacji swoich ogłoszeń.
Myślę, że Admin lub Mod zatwierdzi Twoje ogłoszenie i "będzie Pan zadowolony". :)

Edit
Zamarudziłem i Luk już odpowiedział ...
:)

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #76 dnia: 02.08.2016, 01:30 »
Witam, jestem nowym użytkownikiem na tym forum, a konto założyłem aby dodawać informacje o zawodach. Jestem niezadowolony z jednej rzeczy otóż dodałem zaproszenie na zawody w dziale "zawody i imprezy" o 10 i czekam już ponad 5 godzin na zatwierdzenie postu, czekam na akceptację moderatora tyle czasu. Masakra!!! Czytałem opinie różnych użytkowników, że zamieszcza się tu mało takich informacji ale jak chciałbym taką informację zamieścić to czekam na "akceptację" :(

Pozdrawiam
Kamil Czekański

No, brakuje tylko, żebyś zgłosił tę sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy...

Piszesz, że wiadomość o zawodach, które odbędą się piętnastego sierpnia, nie została zatwierdzona przez pięć godzin, hmm. Masz rację, w przygotowaniu do zawodów ważna jest każda godzina. Nie wiem, jak zrobią inni, ale ja postaram się śledzić wydarzenia na forum średnio dwadzieścia godzin dziennie. Mam nadzieję, że te cztery godziny poświęcone na życie prywatne nie przysporzą mi problemów.

Wysłane przy pomocy mojej wkładki telefonicznej W66 Tonsil (takie stare coś ze słuchawki automatu telefonicznego).
Jacek

Offline Kinior

• Ekspert
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #77 dnia: 02.08.2016, 07:45 »
Mi osobiście brakuje czatu.... pozdrawiam....

Potwierdzam
Marcin

Mazovia Fishing Team

Splot

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 02.08.2016, 08:05 »

Potwierdzam
Ale przecież czat jest.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Offline júlio

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • TU NIE MA RYB
  • Ulubione metody: bolonka
« Odpowiedź #79 dnia: 02.08.2016, 09:17 »
Witam, jestem nowym użytkownikiem na tym forum, a konto założyłem aby dodawać informacje o zawodach. Jestem niezadowolony z jednej rzeczy otóż dodałem zaproszenie na zawody w dziale "zawody i imprezy" o 10 i czekam już ponad 5 godzin na zatwierdzenie postu, czekam na akceptację moderatora tyle czasu. Masakra!!! Czytałem opinie różnych użytkowników, że zamieszcza się tu mało takich informacji ale jak chciałbym taką informację zamieścić to czekam na "akceptację" :(

Pozdrawiam
Kamil Czekański

No, brakuje tylko, żebyś zgłosił tę sprawę do Państwowej Inspekcji Pracy...

Piszesz, że wiadomość o zawodach, które odbędą się piętnastego sierpnia, nie została zatwierdzona przez pięć godzin, hmm. Masz rację, w przygotowaniu do zawodów ważna jest każda godzina. Nie wiem, jak zrobią inni, ale ja postaram się śledzić wydarzenia na forum średnio dwadzieścia godzin dziennie. Mam nadzieję, że te cztery godziny poświęcone na życie prywatne nie przysporzą mi problemów.

Wysłane przy pomocy mojej wkładki telefonicznej W66 Tonsil (takie stare coś ze słuchawki automatu telefonicznego).

Myślę że troche niepotrzebne są odp w takim tonie? Bo chłopak jest nowy, wpisał wypowiedz w odpowiednim wątku a kilka osób wylewa mu kubeł zimnej wody na głowę.

Przecież każdy doświadczony uczestnik tego Forum widzi jak dużo czasu i pracy poświęcacie jako Admini, Mod-y na funkcjonowanie tego forum :bravo:

Offline Lug (Darek Jagodziński)

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Ulubione metody: slider
« Odpowiedź #80 dnia: 02.08.2016, 09:44 »
No może i nowy (witam serdecznie na Forum) jednak podejście do sprawy, że mi się należy tu i teraz nie jest raczej na miejscu. Jakoś to nowe pokolenie ma to do siebie, że musi mieć wszystko od razu i poza tym nic się nie liczy. Troszkę spowolnienia w tym myśleniu by się przydało.

Jak jestem postrzegany jako nowy w jakimś towarzystwie to nie stwarzam fochów ani nie mówię co mnie wkurza. W końcu jestem nowy. Po jakimś wkładzie intelektualnym w daną grupę czasami można coś sugerować.

Ja tam uważam, że jak mnie coś wkurza to w to nie wchodzę.
Darek

Offline Kinior

• Ekspert
« Odpowiedź #81 dnia: 03.08.2016, 06:55 »

Potwierdzam
Ale przecież czat jest.

Gdzie ?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Marcin

Mazovia Fishing Team

Splot

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 03.08.2016, 07:07 »

Potwierdzam
Ale przecież czat jest.

Gdzie ?

Ja korzystam z TT i po lewej stronie od osi czasu widnieje czat.

Offline Kinior

• Ekspert
« Odpowiedź #83 dnia: 03.08.2016, 07:17 »
Ale to tylko w tapatalku

Marcin

Mazovia Fishing Team

Offline czekano

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #84 dnia: 03.08.2016, 09:32 »
Rozumiem, że temat: "Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SIG" jest tylko w teorii bo tylko coś napisz to będziesz bez potrzeby atakowany. A kolega Syborg "Moderator Globalny Ekspert" raczej powinien trzymać jakiś poziom wypowiedzi choćby dlatego, że jest moderatorem. Nie chodzi tu, o to że ktoś nie zatwierdził tego prze 5 godzin, tylko uważam że zatwierdzanie jest niepotrzebne. Ja ze swojej strony zamykam temat. Nie chcę tak błahej sprawy sprawy rozdmuchać do granic nieskończoności.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #85 dnia: 03.08.2016, 09:38 »
Rozumiem, że temat: "Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SIG" jest tylko w teorii bo tylko coś napisz to będziesz bez potrzeby atakowany. A kolega Syborg "Moderator Globalny Ekspert" raczej powinien trzymać jakiś poziom wypowiedzi choćby dlatego, że jest moderatorem. Nie chodzi tu, o to że ktoś nie zatwierdził tego prze 5 godzin, tylko uważam że zatwierdzanie jest niepotrzebne. Ja ze swojej strony zamykam temat. Nie chcę tak błahej sprawy sprawy rozdmuchać do granic nieskończoności.

Temat kolego jest po to, by eliminować błędy, oraz ulepszać forum pod każdym względem. Nie chodzi tu o atakowanie tylko propozycje zmian na lepsze. A co do zakładania tematów to chyba trzeba posiadać X postów aby móc to robić bez zatwierdzania. Kolego masz napisane  3 posty i widac po nich że  z góry jesteś źle nastawiony na ludzi tutaj i klimat jak panuje. A co do Syborga to wbrew pozorom jest to mega wesoły gość, ale akurat zacząłeś pierwszy i tak wyszło 😁
Krzysztof

Offline cumbajszpil

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Volenti non fit iniuria...
« Odpowiedź #86 dnia: 03.08.2016, 10:30 »
A mi jest łatwo zrozumieć jedna jak i druga stronę.
Moderator i Admin pełnią swoje funkcje społecznie, Czekano zaspał z marketingiem. Irytacja jednej i drugiej strony sięgnęła zenitu.
A regulamin działu swoje:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=674.0

Informacje o istnieniu regulaminów działów proszę umieścić jako paragraf w Regulaminie głównym.
"Każdy z działów forum może posiadać regulamin uzupełniający, z którym każdy z użytkowników forum powinien się zapoznać."

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #87 dnia: 03.08.2016, 10:36 »
Czekano, myślę, że niepotrzebnie się unosisz. Gdyby każdy zamieszczał w tym dziale takie posty jak Ty, to nie trzeba by niczego zatwierdzać. Niestety, tak nie jest jak się okazuje. Wiele osób stara się użyć forum do bezpłatnej reklamy, i dlatego musieliśmy się zdecydować na taki a nie inny krok. Dla niektórych taki dział 'zawody' to okazja do reklamy sponsora, gdzie wspomina się o jakiś rozgrywkach tylko. Nie do tego jest to forum ;)
Lucjan

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #88 dnia: 30.08.2016, 22:59 »
Trzeba przyznać, że kolega Kamil Czekański przywitał się z nami w dość niekonwencjonalny sposób.

bo tylko coś napisz to będziesz bez potrzeby atakowany

Ja bym na takim forum nie pozostał ani minuty.
No, chyba że bardzo zależałoby mi, żeby zareklamować zawody wędkarskie -> http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?action=profile;area=showposts;u=1818
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Tadek

• Ekspert
  • Reputacja: 185
    • kanał YT
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #89 dnia: 31.08.2016, 10:15 »
Z wielką przyjemnością zaobserwowałbym u użytkowników większą dbałość o poprawność języka polskiego i używanie znaków interpunkcji. O ile łatwiej i szybciej, czyta się posty napisane po polsku ;)
Czasami, nawet po kilkukrotnym przeczytaniu, nie rozumiem "o co poecie chodziło". :/

PS. Przydałyby się jakieś większe "znaczniki", np. w postaci strzałek lewo-prawo, do przechodzenia na kolejną lub poprzednią stronę wielostronicowego tematu. IMO byłoby to ułatwienie w porównaniu do, wymagającego precyzji, klikania w małe cyferki oznaczające numery stron.
"Nie zna życia ten, kto nie zjadł zimnego bigosu i nie popił go maślanką." - Piekło Dantego.

Kanał YT https://www.youtube.com/@czlowiek-z-wedka/videos