Autor Wątek: Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SiG  (Przeczytany 78829 razy)

Offline Pajone

• Ekspert
  • Reputacja: 35
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Co byśmy zmienili, co nas drażni na forum SiG
« Odpowiedź #105 dnia: 02.09.2016, 09:27 »
Na komercji ryby są na pzw ich nie ma.. Ile to się słyszało " Panie kiedyś tu były ryby takie i takie a teraz nic nie bierze albo te malutkie"   wystarczy że koledzy informują gdzie połowili w danym dniu.  Tak samo można by dzielić wody zagraniczne. Tak jak teraz jest ok.
Paweł

Offline mangan

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 2
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #106 dnia: 02.09.2016, 09:28 »
Po to taki podział by ludzie mieli swiadomośc że na komercji jest dużo łatwiej o rybe (może nie zawsze ) niż na wodzie PZW.
[
Jacy ludzie? Przecież my o tym wiemy.A tym którzy wypad na ryby traktują tak jak wyjście do sklepu rybnego to i tak wszystko jedno
Krzysiek

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #107 dnia: 02.09.2016, 09:35 »
To moja tylko taka mała uwaga i wcale nie musi tak być jak napisałem. Nie miałem na myśli podziału wędkarzy. Twierdzę że wędkarz na stanowisku obok jest przyjacielem a nie rywalem. Uważam że połów na wodzie PZW jakiegoś szczególnego okazu wymaga większego wkładu. I jeszcze jedno skoro taki podział nie jest potrzebny w takim razie po co jest podział wód w regulaminie zgłoszeń do rekordów SIG. Przecież H2O jest takie same na komercji, wodach otwartych czy też zagranicznych. Tam można wody te podzielić a tu nie dlaczego ?

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 02.09.2016, 09:46 »
To moja tylko taka mała uwaga i wcale nie musi tak być jak napisałem. Nie miałem na myśli podziału wędkarzy. Twierdzę że wędkarz na stanowisku obok jest przyjacielem a nie rywalem. Uważam że połów na wodzie PZW jakiegoś szczególnego okazu wymaga większego wkładu. I jeszcze jedno skoro taki podział nie jest potrzebny w takim razie po co jest podział wód w regulaminie zgłoszeń do rekordów SIG. Przecież H2O jest takie same na komercji, wodach otwartych czy też zagranicznych. Tam można wody te podzielić a tu nie dlaczego ?

To słuszna uwaga!!

Ale Ja myśle ze dział Wyniki nad woda nie wymaga
jakiegoś specjalnego podziału. W tym dziale nie rywalizujemy ze sobą tylko pokazujemy, kto co złowił
Każdy z nas wie ze wody PZW są trudniejsze, ze względu na rybostan i wymagają większego zaangażowania. Ja sam uważam ze łowiący i mający, dobre wyniki na wodach PZW to kozaki, i chylę czoła przed wami koledzy :thumbup: :thumbup: :bravo:

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #109 dnia: 02.09.2016, 09:47 »
Temat pojawił się u góry to i napiszę co mnie drażni na forum.

Drażni mnie jedna rzecz i w zasadzie nawet denerwuje. Tematy polityczne, nie związane z wędkarstwem.
Wszędzie w koło, gdzie się człowiek nie obróci polityka i polityka. Człowiek ma swoje hobby, które w jakiś sposób jest ucieczką od dnia codziennego, od obowiązków, od problemów, również od polityki i tej całej nerwówki, którą na codzień jesteśmy karmieni w prasie, telewizjach czy internecie.

Forum wędkarskie a tu znów polityka, wymiany zdań, który polityk lepszy, kto co robi dobrego a co złego. Typowo ideologiczne sprawy, zupełnie subiektywne. Sam brałem udział w takich wątkach mimo to uważam, że nie powinno być tutaj polityki. W zasadzie to tyle.
Grzegorz

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 02.09.2016, 09:55 »
Tu się zgadzam z Grzegorzem :P

Offline jean72

• Ekspert
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #111 dnia: 02.09.2016, 10:03 »
Drażni mnie to że nie mogę czasami się opanować i pisze o tej całej polityce i muszę to zmienić :D :P
Takie jest moje zdanie na ten temat i nikt nie musi się z nim zgadzać

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #112 dnia: 02.09.2016, 10:04 »
W regulaminie zgłoszeń do rekordów SIG w punkcie 5 jest podział wód w takim razie koledzy proszę mi wytłumaczyć dlaczego tu też tak być nie może. W tabeli rekordów SIG jak i tu nie chodzi przecież o rywalizacje 

Offline Mat_e92

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Paanie w tych czasach biorą wszyscy tylko nie ryby
« Odpowiedź #113 dnia: 02.09.2016, 10:08 »
Grzegorz 100% racji. Forum ma zbliżać ludzi a nie dzielić jakimiś politycznymi bzdurami. Część ludzi zagląda tu żeby od tego uciec a nie denerwować się że nawet na forum o tematyce wędkarskiej znajdzie się ten shit.

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
« Odpowiedź #114 dnia: 02.09.2016, 10:09 »
W regulaminie zgłoszeń do rekordów SIG w punkcie 5 jest podział wód w takim razie koledzy proszę mi wytłumaczyć dlaczego tu też tak być nie może. W tabeli rekordów SIG jak i tu nie chodzi przecież o rywalizacje

Ranking to jednak jest rywalizacja. Dlatego jest podział ponieważ podajemy wielkość ryby i na tej podstawie wybierany jest zwycięzca. Nie można porównywać np. lina z UK i lina z PL bo dorastają do zupełnie innych rozmiarów.

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #115 dnia: 02.09.2016, 10:18 »
Michał ranking to jest rywalizacja jednak tylko w naszym wędkarskim przypadku zestawienie gatunków ryb w kolejności w/g długości i wagi. Na naszym forum zestawienie w tabeli rekordów SIG nie zmierza chyba w kierunku  wyłonienia wędkarza który zwycięży

Offline seba284

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #116 dnia: 02.09.2016, 10:49 »
Temat pojawił się u góry to i napiszę co mnie drażni na forum.

Drażni mnie jedna rzecz i w zasadzie nawet denerwuje. Tematy polityczne, nie związane z wędkarstwem.
Wszędzie w koło, gdzie się człowiek nie obróci polityka i polityka. Człowiek ma swoje hobby, które w jakiś sposób jest ucieczką od dnia codziennego, od obowiązków, od problemów, również od polityki i tej całej nerwówki, którą na codzień jesteśmy karmieni w prasie, telewizjach czy internecie.

Forum wędkarskie a tu znów polityka, wymiany zdań, który polityk lepszy, kto co robi dobrego a co złego. Typowo ideologiczne sprawy, zupełnie subiektywne. Sam brałem udział w takich wątkach mimo to uważam, że nie powinno być tutaj polityki. W zasadzie to tyle.
Zgadzam się z kolegą Grzegorzem.
Pozdrawiam
Seba

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
« Odpowiedź #117 dnia: 02.09.2016, 11:01 »
Michał ranking to jest rywalizacja jednak tylko w naszym wędkarskim przypadku zestawienie gatunków ryb w kolejności w/g długości i wagi. Na naszym forum zestawienie w tabeli rekordów SIG nie zmierza chyba w kierunku  wyłonienia wędkarza który zwycięży

Moim zdaniem zmierza do tego żeby wyłonić wędkarza, który złowił największą (najdłuższą) rybę.

Poniżej wycinek z tematu założonego przez pomysłodawcę rankingów http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=4087.msg119217#msg119217:
"Witam
Przyszło mi do głowy że moglibyśmy mieć swoją tabelę rekordów. Wydaje mi się że to dobry pomysł z kilku powodów :
- motywacja do rozwijania się
- bazowanie na wypowiedziach prawdziwych ekspertów łowiących okazowe ryby w praktyce – a nie tylko teoretycznie
- zdrowa rywalizacja i satysfakcja gdy uda się złowić okaz"
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
« Odpowiedź #118 dnia: 02.09.2016, 11:21 »
W takim razie proszę o wyjaśnienie mi dlaczego w tabeli rekordów SIG można dokonać podziału wód w których złowiono rybę a w dziale wyniki nad woda 2016 wszystko jak dotąd zmierza w kierunku by tego nie robić ?

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #119 dnia: 02.09.2016, 11:28 »
Jurku, nic w żadnym kierunku nie zmierza przecież. Ja jestem np. za tym, by każdy pisał, na jakiej wodzie łowił. I większość osób to robi. Choć przymusu nie ma.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!