Autor Wątek: PZW idzie nowe... (Okręg w Zamościu)  (Przeczytany 38370 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 937
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: PZW idzie nowe... (Okręg w Zamościu)
« Odpowiedź #45 dnia: 02.12.2016, 14:08 »
w marcu pojawiały się przyczepy kempingowe i stały w niektórych miejscówkach do listopada [...] w zeszłym roku samych sandaczy ponad 100 koleś zabrał [...] karpie po 20 kg były od ręki sprzedawane do prywatnych łowisk

patologia :facepalm:

U mnie to standard - od zimy do zimy w campigu siedzą i po lasach srają - profesjonaliści...
Maciek

Offline Deftones

• Ekspert
  • Reputacja: 76
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 02.12.2016, 14:16 »
No niestety ale tak było i to przy ogólnej akceptacji większości.
Kiedyś miałem "przyjemność" doświadczyć na własnej skórze cwaniactwa niektórych.
Stoi kemping - obok 3 stanowiska w obie strony poustawiane podpórki i same wiaderka  na pytanie czy miejsca wolne koleś warczy że przecież widać że zajęte . Podobno Ci którzy łowią pojechali po żywca - panowie pojawili się dopiero wieczorem. Na moja uwagę usłyszałem żebym sobie dzwonił do PZW i gdziekolwiek chcę  moja sprawa a najlepiej abym s........ł. Nie jestem jakimś cieniasem i mogłem sprawę załatwić w ich stylu ale pomyślałem że ja sobie przyjechałem połowić i odpocząć a nie prać się z emerytami.
Pojechałem 100 m dalej a tam ta sama sytuacja - pan do mnie z tekstem że Stacho pojechał kosić trawę i miejscówka zajęta ale z łaską mogę sobie połowić ze 2 godzinki ale jak Stach wróci no to mam zmykać.
Olałem wtedy Nielisz  na dwa lata - w tym roku Stacho i koledzy chyba przenieśli się na bardziej przyjazne konsumpcyjnie łowiska i w tym roku było lux

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #47 dnia: 02.12.2016, 14:20 »
Kiedyś miałem "przyjemność" doświadczyć na własnej skórze cwaniactwa niektórych.
Stoi kemping - obok 3 stanowiska w obie strony poustawiane podpórki i same wiaderka  na pytanie czy miejsca wolne koleś warczy że przecież widać że zajęte . Podobno Ci którzy łowią pojechali po żywca - panowie pojawili się dopiero wieczorem. Na moja uwagę usłyszałem żebym sobie dzwonił do PZW i gdziekolwiek chcę  moja sprawa a najlepiej abym s........ł. Nie jestem jakimś cieniasem i mogłem sprawę załatwić w ich stylu ale pomyślałem że ja sobie przyjechałem połowić i odpocząć a nie prać się z emerytami.
Pojechałem 100 m dalej a tam ta sama sytuacja - pan do mnie z tekstem że Stacho pojechał kosić trawę i miejscówka zajęta ale z łaską mogę sobie połowić ze 2 godzinki ale jak Stach wróci no to mam zmykać.
Olałem wtedy Nielisz  na dwa lata - w tym roku Stacho i koledzy chyba przenieśli się na bardziej przyjazne konsumpcyjnie łowiska i w tym roku było lux

Jak ja nienawidzę takiego buractwa nad wodą, yhmm chyba bardziej tylko nienawidzę wędkarzy śmieciarzy.
Michał

Offline Robert_X

• Ekspert
  • Reputacja: 12
  • Złów i wypuść, urośnie...
« Odpowiedź #48 dnia: 02.12.2016, 18:39 »

Ja dzięki takiemu buractwu dałem sobie spokój z Nieliszem już 4 sezon ale również zauważam pozytywne aspekty "kuchennych rewolucji" w moim okręgu jak i nad samym Nieliszem , w 2017 wracam ;)

Offline szlendi1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #49 dnia: 02.12.2016, 18:56 »
Robert
Prawie wszystko ok ale brak w nowym regulaminie ilości szt wyjętych z jednego łowiska
A wiesz czemu bo prezes z tego co mówi to co dwa dni ma sprawę w sądzie z kormoranami za limity i przekręty
Więc ma dość
No kill po zarybieniu doczytaj punkt n bodajże
Opiekun łowiska ma prawo zmienić zasady
A Nielisz radzę przed opłaceniem pojechać na wiosnę i obczaić ilość miejsca
Krzysiek

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #50 dnia: 03.12.2016, 12:12 »
Panowie, idzie nowe :)
PZW za pomocą WW pozwoliło zadać sobie pytania od internautów nt. sytuacji w PZW.

Bardzo gorąco zachęcam do zadawania pytań w komentarzach. Proszę o zachowanie kultury wypowiedzi, by nikt nie mógł się przyczepić do czyjegoś agresywnego tonu, bo to dla nich tylko pożywka do dalszego kasowania opozycji. Im więcej pytań tym lepiej. Postarajcie się o merytorykę wypowiedzi, bo wtedy będziemy mogli udowodnić (po raz kolejny zresztą), że PZW unika tematów ważnych. Natomiast jeśli szanowne WW taki problem podejmie, to będziemy mogli przyjąć, że jest on PZW znany i postaramy się rozliczyć PZW z realizacji :)

Do boju :)
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2230
  • MFT
« Odpowiedź #51 dnia: 03.12.2016, 12:45 »
Będzie rozmowa z dupą o kolorach.
Dlaczego nie ma górnych wymiarów? Bo duże ryby to szkodniki. Robiliśmy też ankietę i wędkarze tego nie chcą.
Dlaczego sieciujecie nasze wody? Bo tego wymaga operat. Bo ryba karłowacieje.
Dlaczego... są tak bezsensowne limity ilościowe? Limity są opracowane przez specjalistów z IRŚ i dostosowane do naszych wód (:D)
Dlaczego nie obejmiecie ochroną węgorza? Bo najlepszy jest wędzony.

I tak dalej. Powtórzą tylko bezczelności, które powtarzają od lat.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #52 dnia: 03.12.2016, 12:55 »
Czyli uważasz, że nie ma co się wychylać? Bo odpowiedź będzie sztampowa? Każdy wie, że będzie, ale dlatego trzeba drążyć temat.

W Twoim pierwszym przykładzie PZW ma się niby powołać na ankietę. OK, a tutaj, mamy konkretne przykłady, że jest inaczej, bo internauci piszą inaczej.
Sieci? OK, proszę bardzo. Niech PZW upubliczni dokładne badania. Wszystko niech stanie się dostępne dla członków PZW. Wtedy ewentualnie będziemy mogli zlecić własne badania, niezwiązane z IRŚ i pokazać, że jest inaczej.

Ale, jak się robi gównoburzę na wewnętrznym forum z przewagą tekstów: "jak myślę o PZW, to mi się nóż otwiera", to nie dziwcie się, że potem dostajecie takie odpowiedzi. PZW właśnie podjęło ofensywę w internecie, a Wam się ciągle te noże otwierają. Wasza sprawa, Wasze spodnie. Chcecie sobie zrobić tutaj mały wędkarski anger management, to róbcie.
Dominik

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2230
  • MFT
« Odpowiedź #53 dnia: 03.12.2016, 13:00 »
Czyli uważasz, że nie ma co się wychylać? Bo odpowiedź będzie sztampowa? Każdy wie, że będzie, ale dlatego trzeba drążyć temat.

W Twoim pierwszym przykładzie PZW ma się niby powołać na ankietę. OK, a tutaj, mamy konkretne przykłady, że jest inaczej, bo internauci piszą inaczej.
Sieci? OK, proszę bardzo. Niech PZW upubliczni dokładne badania. Wszystko niech stanie się dostępne dla członków PZW. Wtedy ewentualnie będziemy mogli zlecić własne badania, niezwiązane z IRŚ i pokazać, że jest inaczej.

Ale, jak się robi gównoburzę na wewnętrznym forum z przewagą tekstów: "jak myślę o PZW, to mi się nóż otwiera", to nie dziwcie się, że potem dostajecie takie odpowiedzi. PZW właśnie podjęło ofensywę w internecie, a Wam się ciągle te noże otwierają. Wasza sprawa, Wasze spodnie. Chcecie sobie zrobić tutaj mały wędkarski anger management, to róbcie.
Ok, przyznaję Ci rację. Zadam im powyższe pytania.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #54 dnia: 03.12.2016, 13:23 »
Mi się bardzo podobają te nowe widełki u nas dla karpia i jeśli wędkarze przestaną przymykać oczy, będzie zajebiscie.
Chociaż fajnie by było jeszcze dodać widełki linowi i karasiowi złocistemu ;)
Fajna inicjatywa rodzi się w Zamojskim Okregu.  Swoją drogą może w przyszłości  powstaną łowiska no kill
Feeder & spinning

Offline Robert_X

• Ekspert
« Odpowiedź #55 dnia: 03.12.2016, 14:13 »
Mi się bardzo podobają te nowe widełki u nas dla karpia i jeśli wędkarze przestaną przymykać oczy, będzie zajebiscie.
Fajna inicjatywa rodzi się w Zamojskim Okregu.  Swoją drogą może w przyszłości  powstaną łowiska no kill

Dal mnie regulamin na 2017 to rewelacja oby tak dalej , widać że prezes postawił na przyszłość wód a nie walkę o następną kadencję bo nowy regulamin z pewnością nie przyniesie mu nowych zwolenników ;|

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #56 dnia: 03.12.2016, 14:25 »
widać że prezes postawił na przyszłość wód a nie walkę o następną kadencję

Jest to bardzo widoczne, bo jego blask oświeca wszystkich w koło i daje jasność zbłądzonym wędkarzom, którzy dotychczas byli niewiernymi :)
Dominik

Offline Robert_X

• Ekspert
« Odpowiedź #57 dnia: 03.12.2016, 14:31 »
widać że prezes postawił na przyszłość wód a nie walkę o następną kadencję

Jest to bardzo widoczne, bo jego blask oświeca wszystkich w koło i daje jasność zbłądzonym wędkarzom, którzy dotychczas byli niewiernymi :)

Jaki tam blask , zabrał się w końcu do roboty szkoda tylko że tak późno bo chyba widmo porażki w wyborach go zmobilizowało.

Offline fEeDeReK

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Wędkuj, a będą ryby :))))
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #58 dnia: 03.12.2016, 14:32 »

Dal mnie regulamin na 2017 to rewelacja oby tak dalej , widać że prezes postawił na przyszłość wód a nie walkę o następną kadencję bo nowy regulamin z pewnością nie przyniesie mu nowych zwolenników ;|

Zwłaszcza, że dziadki i tak są zmieszani ;D A smutne jest , że tak mało wędkarzy jest zadowolonych.
Feeder & spinning

Offline bigdom

• Ekspert
« Odpowiedź #59 dnia: 03.12.2016, 14:38 »
jaki tam blask , zabrał się w końcu do roboty szkoda tylko że tak późno bo chyba widmo porażki w wyborach go zmobilizowało

A widzisz kogoś, kto miałby być realną konkurencją dla prezesa?

Masz rację, że prezes ciężko pracuje. Zmienił sposób wyłaniania delegatów na zjazd, zorganizował kursy i konferencje m.in. dla rybaków ze składek wędkarzy. Otwiera nowe smażalnie, rozszerza ofertę sprzedaży ryb, które są odławiane na wodach opłacanych ze składek wędkarzy. Tak, to rzeczywiście wymaga sporej pracy.
Dominik