Autor Wątek: Ostróda - Olsztyn - szukam ludzi z tych okolic  (Przeczytany 3588 razy)

Offline razz

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
Ostróda - Olsztyn - szukam ludzi z tych okolic
« dnia: 10.04.2016, 22:10 »
Hej! Jak w temacie - szukam ludzi z okolic Ostródy i Olsztyna w celu wymiany informacji i takie tam ;) Przy okazji bardzo polecam nasze jeziora do wędkowania. Odzywajcie się koledzy ;)

Offline Hanger

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Chciałbym, aby na Warmii i Mazurach znów były ryby
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Ostróda - Olsztyn - szukam ludzi z tych okolic
« Odpowiedź #1 dnia: 11.04.2016, 11:17 »
Witaj razz!!
Jestem z Olsztyna. Wędkowałem dotychczas na PZW i GR Bartołty. Jakbym coś mógł doradzić odnośnie tych łowisk, to się podzielę :)
Adam

Offline Max_NO

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 11.04.2016, 20:55 »
Witam, jestem z Olsztyna :) Gr Bartołty rok poprzedni, w tym roku tylko Łyna, Sukiel i ewentualnie Zezuj :) miała być Pasłęka, ale czasu brak.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Offline Max_NO

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 11.04.2016, 20:56 »
PS
W naszych jeziorach mało co zostało do wędkowania ;) Bolesna prawda.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Offline razz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11.04.2016, 22:24 »
Siemanko. W tym roku nie kupowałem pozwolenia PZW. Skupiłem się na Ostródzie i okolicach, na wodach gospodarstwa rybackiego Warlity. Jeśli chodzi o wody PZW, to mile wspominam jezioro Helgut w okolicach Biesala. Świetna woda. Położona w lesie. Trafiłem tam na dzień karasia, uwierz ze rwał przypony ;) Poza tym jest tam sporo lina, nie jest jednak za duży i zawsze można liczyć na ładną płoć. Z drapieżników jest masa okonia, szczupak pewnie też, jednak nie złowiłem zębacza. Polecam Ci ten akwen. Świetny do metody, karasie podchodzą na 1 m wodę i oczywiście spławik. Jeśli lowisz na PZW, to wpadnij tam koniecznie.

Offline razz

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 11.04.2016, 22:30 »
Zezuj jest na trasie do Olsztynka, prawda? Mój kuzyn tam jeździ i wpadają mu fajne karpie. Nie kolosy, ale takie 5-6 kg. Polecał mi łowisko, przejeżdżałem obok nie raz ;) Nasze jeziora nie są złe. Nie znam dokładnie tych olsztyńskich. Na pewno szeląg jest bardzo dobrym łowiskiem. Są tu okazy leszcza, ale i każdej ryby zresztą. Znam jeszcze kilka fajnych miejsc, gdzie rybka się jeszcze ma dobrze i wcale nie trzeba daleko jeździć ;) Pozdrawiam koledzy!