Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1791604 razy)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #1110 dnia: 27.03.2015, 22:01 »
Gratki :thumbup: na widok takich ryb szczęka opada do ziemi :P
Pozdrawiam
Jacek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2079
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #1111 dnia: 28.03.2015, 01:21 »
Gruba Ryba - gratuluje połowów, takie ryby to już konkret.  :thumbup:  W UK spokojnie byś pojawił się w gazecie, taka ryba na Metodę to ewenement! Szacun... :bravo:

Ładna sesja Match2000, gratulacje! :thumbup:

Ja dzisiaj tez wyskoczyłem na skróconą sesję, ale niestety porażka. Przede wszystkim byłem na nowym łowisku, typowo karpiowym. Pośród kilkudziesięciu karpiarzy czułem sie niczym brzydkie kaczątko. Bez namiotu, z feederem brzanowym... :D Dzisiaj wyraźnie poczułem, że jestem z innej bajki :D

Nie miałem gumowców, przez co nie mógłbym łowić - bo platformy sa zalane i nie miałbym jak podebrać ryby. Zostały dwa 'pegi' - dla niepełnosprawnych, z wyspą 25 metrów i z niezbyt wielkimi możliwościami zarzutu :D Niestety - o ile można było to znieść, to problemem były zielone glony, które zalegaja na dnie. Podajnik w to wpada i wyciaga się zielona masę. Zamiast cięzkiej Metody powinienem uzyć zestawu z kulka pop up na pewnej wysokości (i tak dawałem pop upa do Metody). Ale ryba i tak nie brała. Kolejny słaby dzień, w UK jest to już trzeci tydzień bryndzy, strasznie mało ryb jest łowionych. Na całą armię karpiarzy nie zauważyłem aby ktokolwiek coś złowił.
Trzeba czekać na wiosnę... ;)
Lucjan

Offline Hein

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 18
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1112 dnia: 28.03.2015, 08:07 »
GrubaRyba no myślę ,że zdeklasowałeś rywali na bardzo ,bardzo długo :P Piękne ryby gratulacje!!
Krzychu

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1113 dnia: 28.03.2015, 08:41 »
Gratulacje dla wszystkich. :)
Jestem pełen uznania dla GrubejRyby za łapane przez niego "Grube Ryby" :fish: i jeszcze to, że są łapane na wodach PZW. ;)
;)

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #1114 dnia: 28.03.2015, 11:01 »
Witam. Niech to cholera.Skasowałem przez nie uwagę filmik,spróbuję go ponowić.

Offline MATCH 2000

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Wędkarstwo to moja pasja
« Odpowiedź #1115 dnia: 28.03.2015, 12:48 »
Udało mi się wstawić skasowany filmik tam gdzie był.Dzięki.

Offline sosik88

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1116 dnia: 28.03.2015, 14:38 »
Zaliczyłem rano 3 godzinny wypad nad moją ulubioną wodę, udało mi się w tym czasie wyholować 5 karpików w przedziale 40-45 cm i 1 jazia 40 cm. Pogoda pozostawiała wiele do życzenia gdyż padało i wiał dość silny wiatr.Ku mojemu zdziwieniu  brania były bardzo agresywne przy jednym to wędkę złapałem przed samą wodą ... ;D   
Pozdrawiam Piotr

Offline psontour7

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Zapalony Feederowiec
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1117 dnia: 28.03.2015, 14:57 »
Dzisiaj krótka sesja nad jeziorkiem ,lowilem na zestaw helikopterowy i metode .Szalu nie było ale udało sie wyhodować kilka plotek i leszcza 52cm na metode -przynęta kulka 8mm krylowa od Sonu.Fotek niestety brak,nadrobie nastepnym razem.Ogolnie wypad na plus.
Kuba

Offline wojtek_10101

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #1118 dnia: 28.03.2015, 16:01 »
Ja też byłem dzisiaj na rybach na wodzie PZW (Ostrowy nad Okszą - zb. o pow. 38ha). Próbowałem na Wagglera i Pellet feedera i nic. Przynęty to pinka i czerwona Dendro nr3. Totalna cisza. Czekamy na wiosne. MATCH 2000 napisz gdzie się tak "obłowiłeś" :)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #1119 dnia: 28.03.2015, 16:52 »
Znając Jurka panowie bedzie nam pokazywał piekne rybki wagler gora
Wieczorkiem zdam relacje narazie musze sie zagrzac bo wymarzlem okropnie dzis
Maciek

Grendziu

• Gość
« Odpowiedź #1120 dnia: 28.03.2015, 18:01 »
Dzisiejsza wyprawa wędkarska niestety nieudana.

Wybrałem trudniejsze łowisko niż przed tygodniem, czyli ulubione jezioro Czarne.

Szanse na sukces oceniałem 70/30 niestety nie udało się. W tamtym roku o tym czasie miałem już tam 12 karpi.

Dzisiejszy połów to 3 płotki 2 na feeder jedna na bata. Ryba zaczyna się ruszać, spławiać, żerować, widziałem tez pierwsze bąble linowe.

Wnioski: albo byłem za późno czyli od 7 rano, albo za wcześnie jak na południową sesję, zrezygnowałem przed 13tą.

Jutro chcę ruszyć wcześnie rano, łowisko zostało odpowiednio zanęcone, tak łatwo się nie poddaje :P

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #1121 dnia: 28.03.2015, 18:44 »
albo byłem za późno czyli od 7 rano, albo za wcześnie jak na południową sesję, zrezygnowałem przed 13tą.

Jutro chcę ruszyć wcześnie rano, łowisko zostało odpowiednio zanęcone, tak łatwo się nie poddaje :P
No, to trochę nietypowa taktyka jak na tę porę roku i pogodę. Ja to bym się brań spodziewał dopiero od 14:00.
Ale wiadomo, że co woda, to obyczaj :)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline michał1995

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 25
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #1122 dnia: 28.03.2015, 19:08 »
Kurczę tutaj takie karpie,padają to aż wstyd pisać co się złapało w dniu dzisiejszym :P
Miało być starorzecze,ale doszły mnie słuchy że na pewnym zbiorniku ruszył się linek więc mimo deszczu wiatru pojechałem to sprawdzić  no i ten tego się zdziwiłem bo nie połowiłem,ale jutro będzie rewanż na innym zbiorniczku,dużo płytszym i mniejszym z sporą populacją lina i karasia,dziś byłem z kolegą odwiedzić to łowisko,było widać sporo oczek od drobnicy,ciekawe co jutro się uda złapać.
A no i testowałem tą zanętę Method Super MIiX,kurczę niby całkiem fajna dziś trafiłem na nią jedną rybkę,ale zobaczymy będzie cały czas testowana,choć miałem z nią problem ciągle przyklejała mi się do silikonu i nie pomagało moczenie foremki.

I mały klonek na methode
Pozdrawiam
Michał ;)

Offline jaco

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Jacek
« Odpowiedź #1123 dnia: 28.03.2015, 19:15 »
dzisiejsza sesja na wodzie PZW , pogoda kiepska, zimno :rain:wiatr .Razem z żoną skupiliśmy na methodzie ,córka łapała swoje pierwsze ukleje na spławik Żona przy pomocy feedera podajniki Drennan ,ja delikatny quiver podajniki Prestone i karpiówka z podajnikami ESP  i sygnalizator .Na włos poszedł pellet Sonubaits pikantana kiełbasa do tego na początku ziarnko kukurydzy ,następnie kulki Lorpio pop-up wanilia (kolor żółty).Pikantna kiełbasa plus pop-up to był strzał w dziesiątkę. Złapałem sześć karpików w tym dwa na podajniki ESP, co prawda nie dużych ale bardzo cieszą ( trzy się spięły, w tym coś bardzo silnego, jakąś chwile próbowałem holować ale rybka się spięła) Zanęta zrobiona na wzór  przepisu Luka tylko bez pelletu ,ale za to ze zmielonym pelletem Red Halibut.Na początku sesji rozczarował mnie urwany haczyk Preston na niedużej rybie ,zmieniłem na Drennana i  zerwanie się nie powtórzyło.Ogólnie sesja udana tylko żona rozczarowana bo nie złapała karpia :'( tylko trzy sumiki :thumbdown:   
zdjęć grupowych karpi nie robiłem ,od razu wracały do wody :D
Pozdrawiam
Jacek

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #1124 dnia: 28.03.2015, 19:19 »
Ryb złowiłem mało ale ten zawodnik mnie rozśmieszył. Wygląda jak koala na drzewie.
Zbyszek