Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1665601 razy)

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #4365 dnia: 19.08.2015, 22:02 »
Za rok lub dwa zapoluję znowu na świnki na Dunajcu k. Tarnowa lub na Sanie k. Krasiczyna. Jak mi się uda pojechać na San (do rodziny żony) - biorę ponton i planuję łowić na środku rzeki w nurcie (trochę świnki, więcej brzany, czasem kleń lub certa - trochę inne zestawy i przynęty).
;)

Offline Piter28

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4366 dnia: 20.08.2015, 22:43 »
Witam, dziś pierwszy raz wybrałem się na komercję, łowisko polecił mi kolega z forum mjmaciek i chwała mu za to :). Łowiłem od 14 do 18 w tym czasie udało mi się złowić Lina 47cm ( mój rekord ) :D oraz 7 karpi od 3-5kg :). Wszystkie rybki złapane na metodę na Dumbelsy ananasowe. Kolejny plus tego wypadu to fakt,  iż w końcu mogłem przetestować moje karpiówki na ładnych rybkach i mogę powiedzieć z ręką na sercu, że jestem z nich mega zadowolony. 
Poniżej kilka zdjęć z wypadu.

Offline shmuggler

• Ekspert
  • Reputacja: 62
« Odpowiedź #4367 dnia: 20.08.2015, 22:45 »
Ja dziś przez godzinę złapałem tylko jedną małą babkę. Ja nie wiem jak ona wzięła na kukurydzę ;(

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Offline RubikS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
    • fb.com/rubiksfishing
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #4368 dnia: 21.08.2015, 05:00 »
Wróciłem z nocki, zapowiadało się nieźle - na dzień dobry dwa leszcze 45cm później kilka mniejszych i przerwa... po godzinie czasu zdecydowane szarpnięcie, zacięcie.... i już czułem leszcza 70cm :P Ogromne skupienie żeby nie spieprzyć holu i... cholerny szczupak +- 60cm zażarł kukurydzę i pęk białych robaków, po szczupaku już nic się nie odezwało.
fb.com/rubiksfishing

Offline tokruczk

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #4369 dnia: 21.08.2015, 07:37 »
Witam, 19.08.2015 wybrałem się na łowisko komercyjne, ponieważ było to popołudnie i tylko 3 godziny łapania nie spodziewałem się jakiś efektów raczej miał być to zapoznanie z wodą. Byłem mile zaskoczony kiedy po  niecałych 20 minutach było już pierwsze branie. W sumie złapałem 3 karpie około 4-5 kg. Ryby były w doskonalej kondycji i bardzo silne. Myślę że jeszcze zawitam na to łowisko. Niestety na wodach PZW nie można liczyć na takie ryby z marszu.

Offline bigdom

• Ekspert
  • Reputacja: 67
  • Mam swoje zdanie i nie zawaham się go użyć!!!
« Odpowiedź #4370 dnia: 21.08.2015, 08:02 »
Udało mi się w końcu wygospodarować na tyle dużo czasu, by coś połowić.
Miejsce miałem na oku od niedzieli. Łowiłem tam w środę i wczoraj. W środę brała głównie średnia płoć. Fajna zabawa, ale nic nadzwyczajnego.
Wczoraj natomiast ustawiłem się typowo na leszcza. Na początku rozgrzewkowo łowiłem jedną wędką na białe robaki i koszyczek. Brała płoć i ku mojemu zdumieniu okoń. Z gruntu. Pierwszy raz w życiu złowiłem okonia na białe robaki z gruntu. Nawet dwa okonie.
Druga wędka była grubsza. Method feeder z kukurydzą cukk na włosie. Jeszcze za dnia złapałem bardzo ładną płoć (31cm.). Potem było tylko lepiej. Jak zaczęło zmierzchać weszły leszcze. Zaczęło się od 57cm. leszcza. Potem była 60-tka, by zakończyć na 37cm. Ustanowiłem życiówkę, więc się chwalę :)
Dodatkowo w nocy drugą wędkę ustawiłem na sandacza. Było branie. Niestety bardzo słabe, nie do zacięcia nawet. Gdyby padł i sandacz, to bym chyba ze szczęścia wskoczył do wody :)
Wniosek prosty. Na wodach PZW też można połowić, niestety nie da się tego zrobić z marszu. Trzeba czasu, który jest mocno deficytowy.
Nigdy w życiu nie złowiłem karpia i dobrze mi z tym :)
Dominik

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4371 dnia: 21.08.2015, 09:21 »
:bravo: :)

Wysłane z mojego GT-S5830

Robert

Offline dominik9166

• Ekspert
  • Reputacja: 31
  • Tylko C&R!
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4372 dnia: 21.08.2015, 09:25 »
Gratulacje :bravo:
~Dominik

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #4373 dnia: 21.08.2015, 09:26 »
Gratuluje wyników
Krzysztof

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #4374 dnia: 21.08.2015, 09:30 »
Fajne leszcze graty :bravo: Na takie zapoluję w poniedziałek jak czas pozwoli. Wczoraj popołudniu połowiłem po raz trzeci w życiu na komercyjnym stawie. Wynik był dla mnie szokujący "tylko" trzy karpiki na metodę do 50 cm. plus jeden karaś...miałem też grubego zwierza przez chwilę na kiju ale się wypiął >:O łowiłem 3,5 godzinki. Sesje jednak uznaję za udaną, gdyż poznałem nad wodą świetnego kolegę z którym praktycznie cały pobyt przegadałem ;D Paweł jest zapalonym karpiarzem który od czasu do czasu pobawi się również metodą.
Chłopak był pod wielkim wrażeniem filmów Luka z których jak uznał wszystkiego się nauczył odnośnie metody właśnie ;D Co ciekawe nie miał pojęcia o naszym forum ??? ale obiecał się przyjrzeć ;) pozdrawiam

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #4375 dnia: 21.08.2015, 12:20 »
Jeśli o mnie chodzi, to w sezonie 2015 troszkę fajnych rybek połowiłem. Z pewnością dużą uciechę sprawiły mi piękne leszcze z kanałów Gliwickiego i Dwory. Jeśli zaś chodzi o rekordy tego sezonu - jako zapalony spławikowiec i zwolennik raczej delikatnego łowienia mierzę siły na zamiary. Nigdy nie oczekiwałem ryb rzędu 10 kg i więcej. No cóż, podczas treningu do zadowów trafiło mi się kilka pięknych okazów karpi. Dwie sztuki, które udało mi się sfotografować prezentuję poniżej. Ryby zostały złowione tyczką, zestawem 0,16 żyłka główna i 0,14 na przyponie. Haczyk nr 12 Sensas 3311. Hol trwał nie dłużej jak 4-5 minut. Tego dnia zlowiłem w sumie 8 karpi o łącznej wadze +/- 50 kg i 16 leszczy - te oscylowały tak w granicach 700-1200g.

W sumie złowiłem 8 karpi o wadze +/- 50 kg i 16 leszczy - te oscylowały tak w granicach 700-1200g.

Grzegorz

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4376 dnia: 21.08.2015, 12:26 »
pozazdrościć :bravo:

Offline masakroff

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #4377 dnia: 21.08.2015, 12:52 »
Wyskoczyłem dzisiaj na rybki o 4, posiedziałem do 11, efekt - lin 45cm, lin 38cm i karaś 28cm
Rurka antysplątaniowa wygrała z metodą wynikiem 3:0, mimo używania takiego samego miksu i tej samej przynęty :D

Gratuluję wszystkim złowionych rybek :)
Pozdrawiam
Masakroff

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #4378 dnia: 21.08.2015, 13:49 »
Gratulacje Panowie! Widzę, że upały minęły i pojawiają się piękne ryby! Pięknie połowione! :bravo:

Bigdom, graty za życiówkę! :thumbup:   :D

Ładne liny Piter28 i masakroff! :thumbup: To już kawał ryby! :D

Rubiks, czyli na Twoim jeziorze są duże szczupaki jednak! Musisz tylko zmienić spina na grunt  aby je dorwać :D Ale ładnie tam sieczesz :bravo:

matchless - piękne karpie i wynik budzący podziw :bravo:

A ja nie mogąc wytrzymać wczoraj już, wyrwałem się na nockę. Cel - Tamiza. Jako, że nikt nie łowi leszczy jakoś w tym sezonie, próbowałem dobrać się im do  łusek ;D Nowe taktyki tym razem, pojawiła się dendrobena i kastery. Brań było sporo - jednak głównie od pięknych płoci do trzydziestu kilku centymetrów.Łowiłem dwoma zestawami z koszykiem i trzecim z Metodą. W nocy po kilkunastu płociach pojawiły się dwa węgorzyki, jazgarz, leszcz 55 cm i... karp. Jak to zwykle u mnie bywa, na dumbellsa (ananas) i delikatny zestaw wybrał mi z 80 metrów żyłki :D  Jednak rzeczny karpiszon to rzeczny karpiszon.  Ważył 8 kilo i cieszył oko! :)
Dawno nie połowiłęm tylu płoci zgruntu, piekne sztuk. Jednak operacja pod kątem leszczowym to małe fiasko. Nie udało się zatrzymac stada, wszedł tylko jeden 55 centymetrowy tłuścioch...

Lucjan

Offline majestic

• Ekspert
  • Reputacja: 44
  • góru porycia
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4379 dnia: 21.08.2015, 13:56 »
Nie no ja kupuje granata u ruskich. :P