Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2015  (Przeczytany 1770969 razy)

Offline WojThuz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 11
Odp: Wyniki nad wodą 2015
« Odpowiedź #5940 dnia: 25.10.2015, 22:48 »
Gratulacje Panowie! :bravo:
Wraz z tatą w sobotę wybraliśmy się na pobliską komercję. Do wyboru dwa stawy: głęboki i płtyki. Na pierwszym więcej karasie, mniej karpia i amura ale za to duże sztuki a na płytkim więcej karpia i amura ale takie do 3-4 kg max. Padło na głęboki staw. Karasie ładnie współpracowały. Brały takie od 0,5kg do 1,2 kg :) Zabawa super. Nowy feeder przetestowany.  Metod mix SK30 w połączeniu z drobnym peletem krylowym Nasha bardzo dobrze się sprawdził. Miałem również rzucone na rybkę i jedno branie wykorzystane. Na brzegu wylądował szczupak 68 cm 2,7 kg :D Wypad zaliczam do udanych, tym bardziej że pogoda była super :thumbup:

Graty za szczupłego :thumbup:
Wojciech

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5941 dnia: 26.10.2015, 09:10 »
Wczoraj Całowanie mnie pokonało >:O

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2241
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5942 dnia: 26.10.2015, 09:41 »
W środę dopiero ciśnienie spada, ale za to mocny wschodni wiatr... Niemniej i tak spróbuję.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #5943 dnia: 26.10.2015, 09:43 »
Wczoraj Całowanie mnie pokonało >:O

Coś więcej napiszesz?
Do kiedy łowisko jest otwarte? Orientujesz się?

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #5944 dnia: 26.10.2015, 09:48 »
Jeszcze tylko do soboty 31.10 więcej nie brało ogóle wszystkim,ojciec miał 2 ryby,jakies pojedyncze brania,zawody były dobowe 5 ryb złapanych,zimna noc była ochłodzenie w porównaniu z poprzednią nocą 12stopni różnicy,cieszę się ojca rybami bo mix na się sprawdził w trudnych warunkach

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #5945 dnia: 26.10.2015, 10:17 »
Brawo za rybki!
Kubator ale prosiak. Wielkie gratki
Mateo piękne płocie.
Piękny szczupły damiannn1993 :bravo:
kucus22 brawo za karasia.
Manie ładna brzanka :bravo:
Wszystkim gratuluję bo jest czego, piękne wyniki Panowie!

Ja wczoraj wyrwałem się na parę godzin na komercję w Piorunowie. Tak jak przewidywała pogoda w nocy z soboty na niedziele był niezły spadek temperatury i spadek ciśnienia. Połowiłem trochę podleszczaków i dwa leszcze przynajmniej jak dla mnie bo dla niektórych to wciąż podleszczaki (38 i 42cm) ;)
Ale mimo to było przyjemnie, łowisko puste, cisza i spokój. Jak wiatr przestał tak szaleć to nawet było mi ciepło ale szkoda że przestał jak się musiałem pakować :)
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #5946 dnia: 26.10.2015, 16:21 »
Dzisiejszy wypadzik zaliczony. Jezioro Pzw Niekanin. Methoda kontra feeder. Od 8 do 13 na pickerku uwiesiło się kilka drobnych rybek. Natomiast na method bez brania :(. Przetestowałem wszystkie dostępne przynęty jakie mam i niestety lipa. Myślałem że może to być wina nowego miksu ale na pickerze w koszyczku stosowałem to samo i kilkanaście rybek złowionych leszczyki 3 sztuki, kilka wzdręg, płoteczki ). Jedna ryba poszła z hakiem, kijek dosyć mocno wygięty , żyłeczka na przyponie 0.10 . Dziś  przynęta nr 1 , to 2-3pineczki czerwone. Łowiłem na płytkim zbiorniku , głębokość do 1.5m. Jutro wybieram się nad inny akwen ciut kę głębszy. Pogoda dziś to bajka super się siedziało nad wodą. 8)
Grzegorz > Kołobrzeg

Offline Kereloth

• Ekspert
  • Reputacja: 89
« Odpowiedź #5947 dnia: 26.10.2015, 18:47 »
Dzisiejszy wypadzik zaliczony. Jezioro Pzw Niekanin. Methoda kontra feeder. Od 8 do 13 na pickerku uwiesiło się kilka drobnych rybek. Natomiast na method bez brania :(. Przetestowałem wszystkie dostępne przynęty jakie mam i niestety lipa. Myślałem że może to być wina nowego miksu ale na pickerze w koszyczku stosowałem to samo i kilkanaście rybek złowionych leszczyki 3 sztuki, kilka wzdręg, płoteczki ). Jedna ryba poszła z hakiem, kijek dosyć mocno wygięty , żyłeczka na przyponie 0.10 . Dziś  przynęta nr 1 , to 2-3pineczki czerwone. Łowiłem na płytkim zbiorniku , głębokość do 1.5m. Jutro wybieram się nad inny akwen ciut kę głębszy. Pogoda dziś to bajka super się siedziało nad wodą. 8)

Jak ja Ci zazdroszczę urlopu w taką pogodę  .... wrrrrr.... :P

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #5948 dnia: 26.10.2015, 18:57 »
Gratki dla wszystkich co spedzili czas nad wodą :)

W weekend nie mogłem więc dziś szybki wypad  na łowisko (8-14).
Totalna pustka i cisza - czułem sie  jak na dzikich wodach PZW  :D
Niestety zimny, północny wiatr, cale szczęscie ze chwilami słonko świeciło :sun:
Noce zimne, woda coraz chłodniejsza, ryba żeruje coraz słabiej.
Jeszcze pare wypadów i chyba zakończe sezon (pewnie w  dzien w którym nic nie złowie) :D

A dziś :
 - 4 karpie (3.20, 3.30, 3.50, 3.70)
 - 2 leszcze (40, 41cm).

Znów jestem

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #5949 dnia: 26.10.2015, 19:01 »
Fajne karpiska . Woda piękna  :thumbup: Gołym okiem jednak widać , że leszcz tam głoduje . Sylwetka leszków jest fatalna i jasno wskazuje , iż nie żyje im się tam najlepiej .

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #5950 dnia: 26.10.2015, 19:03 »
Rzeczywiście leszki takie zabiedzone, ale są tam tez piekne prawie "złociste" i wypasione, tylko teraz juz nie biorą ;)
Znów jestem

Offline Jędrula

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 382
« Odpowiedź #5951 dnia: 26.10.2015, 19:37 »
Rzeczywiście leszki takie zabiedzone, ale są tam tez piekne prawie "złociste" i wypasione, tylko teraz juz nie biorą ;)

Pewnie Koledzy @Rybal albo @Kotwic mieliby coś w tej kwestii do powiedzenia   ;) Chodzi mi o zdanie fachowca .

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
« Odpowiedź #5952 dnia: 26.10.2015, 20:14 »
DGF - gratuluje :bravo:
Maciek

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #5953 dnia: 26.10.2015, 20:41 »
Witajcie "Porybowo". Ciut mi wstyd,bo pomimo sporej ilości wolnego czasu nad wodą ,nie popisałem się ilością zdjęć. Ale i w moim wieku można strzelić focha na warunki i ryby zlewające współpracę! :-[ Urokliwa rzeczka Postomia. Nie byłem tam od kilku lat! Dojście zajmuje ok 40 min. piechotką łąkami (dobrze jeśli sucho bo k..o podmokłe)W pełnym oporządzeniu ok. 2.5 km w jedną stronę. Rybostan niezmiernie urozmaicony. Okazów nie brakuje(wało?). Uderzyliśmy z kolegą na pamiętane stare miejscówki .Okazały się teraz nieuczęszczane. O dziwo niewielu wędkarzy w zasięgu wzroku, bo pomimo braku dojazdu i utrudnionego dostępu chętnych raczej mnóstwo! Lubuszanie to twardy nar ód! ;D Zakaz karmienia na łowisku i stosowania koszyczków. Donęcanie wyłącznie ziarnem. Miałem w arsenale pastę pelletową z Aller Aqua którą oklejałem ciężarek. Ciekawa opcja ale i tu bez efektu. łowcą dnia został mój stary przyjaciel po kiju! Jedyne branie na zasiadce zaowocowało pięknym Karpiem pełnołuskim o wadze 3.7 kg. Mimo że nie mój jestem dumny z kolegi i jego trofeum. Coraz rzadziej na naszych rzekach trafia się taka ryba,że pomimo wielu opini to tylko Karp. Radość tego starszego człowieka była bezcenna!
Arek

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #5954 dnia: 26.10.2015, 20:48 »
Stary człowiek i może             złowic karpia nowocześnie w starym dobrym miejscu .Można można,Super sprawa
Staś
Klasyczny Feeder