Gratulacje Panowie! Wraz z tatą w sobotę wybraliśmy się na pobliską komercję. Do wyboru dwa stawy: głęboki i płtyki. Na pierwszym więcej karasie, mniej karpia i amura ale za to duże sztuki a na płytkim więcej karpia i amura ale takie do 3-4 kg max. Padło na głęboki staw. Karasie ładnie współpracowały. Brały takie od 0,5kg do 1,2 kg Zabawa super. Nowy feeder przetestowany. Metod mix SK30 w połączeniu z drobnym peletem krylowym Nasha bardzo dobrze się sprawdził. Miałem również rzucone na rybkę i jedno branie wykorzystane. Na brzegu wylądował szczupak 68 cm 2,7 kg Wypad zaliczam do udanych, tym bardziej że pogoda była super
Wczoraj Całowanie mnie pokonało
Dzisiejszy wypadzik zaliczony. Jezioro Pzw Niekanin. Methoda kontra feeder. Od 8 do 13 na pickerku uwiesiło się kilka drobnych rybek. Natomiast na method bez brania . Przetestowałem wszystkie dostępne przynęty jakie mam i niestety lipa. Myślałem że może to być wina nowego miksu ale na pickerze w koszyczku stosowałem to samo i kilkanaście rybek złowionych leszczyki 3 sztuki, kilka wzdręg, płoteczki ). Jedna ryba poszła z hakiem, kijek dosyć mocno wygięty , żyłeczka na przyponie 0.10 . Dziś przynęta nr 1 , to 2-3pineczki czerwone. Łowiłem na płytkim zbiorniku , głębokość do 1.5m. Jutro wybieram się nad inny akwen ciut kę głębszy. Pogoda dziś to bajka super się siedziało nad wodą.
Rzeczywiście leszki takie zabiedzone, ale są tam tez piekne prawie "złociste" i wypasione, tylko teraz juz nie biorą