Witam!
Pogratulować wszystkim, którzy połowili! Dawno mnie tu nie było, więc nie będę wymieniać, każdemu gratuluję wyników!
Ja dzisiaj dzień wolny od pracy, wyspałem się i wstałem. Pomyślałem, że ładny dzień i wartałoby gdzieś się wybrać na ryby. A że nie byłem przygotowany, to wsiadłem w autobus i pojechałem pospinningować. Miejsce Morawica, rzeka.

zajechałem na miejsce, czekała mnie jeszcze 20 minutowa piesza wędrówka do mojej miejscówki. Doszedłem jak widzicie na zdjęciu do mostu kolejowego i rozłożyłem sprzęt, po czym zacząłem łowić.

Woda PZW, jak widzicie na zdjęciu.

Kilka rzutów, siedzi okonek.

Później następny. zmiana miejsca. parę zerwanych gum, jak zwykle. za zimna woda, żeby odzyskiwać przynęte. Gdyby było cieplej wszedłym do wody. A tak to same straty.

Poszedłem dalej, rzut. Siedzi. Leszcz jak widzicie.

Wziął na kopyto. Ładnie chodził. Musiałem go wymęczyć, holowałem go z 10 minut. Pilnowałem, żeby mi nie wszedł w zatopione gałęzie.

Jeszcze jedna fotka z moim sprzętem Shimano.

I teraz taka mini zabawa, w ten jesienno - zimowy dzień. Zgadnijcie ile miał cm ten leszcz i ile ważył. Jutro podam wynik i miarkę. Tylko panowie nie przesadzajcie z wagą i długością

zobaczymy, kto ma najlepsze oko.

Po tym leszczu w tym miejscu co go złapałem, zrobił takie zamieszanie, że nic już tam nie złowiłem... wybrałem się w drogę powrotną w stronę autobusu, po drodze spinningując. Bardzo ładna pogoda, piękne miejsca, tylko bardzo niedostępne - przez te krzaki. Złowiłem w sumie 11 okonków i gratisa tego leszcza. Na 4 godziny łowienia nie było źle. Odpocząłem, powędkowałem no i naoglądałem się pięknych miejsc nad dziką wodą. A na dole dodam kilka fotek widoczków.

Co jakiś czas zmieniałem różne gumy i dipowałem takim wynalazkiem, dawało to efekt w postaci okoni.

A teraz widoczki.

Nad głową ciągle latało mi jakieś ptaszysko, jak widzicie na zdjęciu. Nie wiem co to było, ale bardzo dzioba darło

Zrobiło się ciemno, więc trzeba było iść już na autobus i wrócić do domu.

A to guma na którą skusił się ten leszcz.

Pozdrawiam, miłego wieczoru
Proszę o odpowiedzi o wadze i długości tego leszcza

jutro dam prawdziwą odpowiedź